reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Oj Mdła jeden stres sie skończył a drugi zaczal. Po antybiotykach kup 1500 rzadkich. Pupa czerwona. Nauczony noszenia na rekach. Placze i nie wiem czy go brzuch boli czy co????
Zmieniam pieluchy, kremuje, mam nadzieje ze szybko zginie . karmie a on w placz, nosze i sie zastanawiam czy cos go boli czy chce sie nosic??podczas noszenia sie uspokoja. Malo spi, krotko, szybko!!
Drugi syn nagle chce sie przytulac do mnie a wczesniej nie mial czasu😄
Czy ja dam rade??????????

@Mystic87 pewnie, ze dasz! Masz tę moc! 😊✊🏻 Mały jest cudny! Dobrze ze już razem i bezpiecznie. Wszystko inne się ułoży :)

A ja dziewczyny dzisiaj po ktg. Od rana boli mnie brzuch i na zapisie wyszły już skurcze 😱 co prawda małe/słabe i nieregularne, ale .. 🥴 Nic nie musi to znaczyć, jak równie dobrze może znaczyć początek 😅 także łykam nospe i idę się położyć :) ✊🏻

@Mystic87 pewnie, ze dasz! Masz tę moc! 😊✊🏻 Mały jest cudny! Dobrze ze już razem i bezpiecznie. Wszystko inne się ułoży :)

A ja dziewczyny dzisiaj po ktg. Od rana boli mnie brzuch i na zapisie wyszły już skurcze 😱 co prawda małe/słabe i nieregularne, ale .. 🥴 Nic nie musi to znaczyć, jak równie dobrze może znaczyć początek 😅 także łykam nospe i idę się położyć :) ✊🏻
U mnie na ktg to by dopiero wyszły skurcze :D ja mam takie że wtedy nie mogę nic powiedzieć tylko siedzę lub leżę i oddycham spokojnie. W pon będę szła albo we wtorek.

Hejo,
My już po wizycie szpitalnej, ktg suuper, usg tez oki, mała jest wysoko, ujście jest jeszcze zamkniete. Pan doktor powiedział że cierpliwości, poród może nastąpić w każdej chwili lub w ogóle, kolejna wizytę mamy w pn., w jeżeli sie nie rozwiąże do. 41 tyg. czyli do czwartku będzie poród indukowany 😬😬 więc wrzucilam na luz i odpoczywam.
Porody rodzinne zawieszone z powodu duzej liczby zakażeń po szpitach w malopolsce. No i tak :)
Co mnie denerwuje to mój mąż, do ktorego non stop wydzwaniają co by się spotkać i w ogóle, albo żebyśmy się po porodzie spotkali 🤔🤔🤔 w ja mam w planach czas po ciąży spędzić z córeczką...i dojść do siebie.

Oj Mdła jeden stres sie skończył a drugi zaczal. Po antybiotykach kup 1500 rzadkich. Pupa czerwona. Nauczony noszenia na rekach. Placze i nie wiem czy go brzuch boli czy co????
Zmieniam pieluchy, kremuje, mam nadzieje ze szybko zginie . karmie a on w placz, nosze i sie zastanawiam czy cos go boli czy chce sie nosic??podczas noszenia sie uspokoja. Malo spi, krotko, szybko!!
Drugi syn nagle chce sie przytulac do mnie a wczesniej nie mial czasu😄
Czy ja dam rade??????????
Najstarszą też miała antybiotyki i przeboje poantybiotykowe. Pomagał Bepanthen. Drogo jak diabli ale inne były "za ciężkie" i nie przynosiły efektów. Do tego kąpiele w krochmalu i po kąpieli i przy każdej zmianie pieluszki przemywanie pupy rumiankiem 🙈🤷🏼‍♀️ Pomogło-to dobra wiadomość. Z gorszych: nadwrażliwość pozostała z nami aż do odstawienia pieluch 😩 Trzeba było po prostu bez chwili zwłoki reagować na zrzuty...w przeciwnym razie od razu była czerwona i odparzona pupa 😱 Ale dacie wspólnie radę kochana 💚 W końcu wszystko się ustabilizuje 💚 ... Na spanie nie znam rady. Młoda też nie spała i na to rady nie znalazłam 😩 spała tylko na mnie 😩

Andziulka luz i zwis to chyba najlepszy sposób na ten końcowy stan 😂😂😂 będzie co ma być. Niewiele można na to poradzić 🤷🏼‍♀️ A jeśli chodzi o gości i spotkania to ja też się raczej nie zapisuję na to 😂

Lipka nie jest źle! Im więcej teraz wycierpisz tym lżej powinno być później. I szybciej 😉 i tej wersji się trzymam i tego ci bardzo życzę 💚😉💚

Dziewczyny jak tam u Was w ten upalny ranek? 😊 @Mdła Doczekałaś męża? 😁
U mnie dzisiaj jakoś ciężko, boli krocze , a córcia mało aktywna , może przez ten gorąc😴🥵. Wczoraj wymknęliśmy się z mężem, jak już było trochę chłodniej, pstryknąć kilka zdjęć z brzuszkiem , a Wy planujecie jakąś sesyjke?😁

Ja od 3 w nocy mam skurcze co 10 minut, chociaż teraz się trochę rozleniwiły i są co 12-13 minut także trzymajcie kciuki za rozkręcenie akcji 🤞dzwoniłam do mojej położnej i powiedziała że jak już będzie co 7 minut przez dłuższy czas a potem co 5 i z dużym nasileniem to mam dać znać i przyjedzie :) narazie mam normalnie funkcjonować i bujac brzuchem 😉

Teraz zaczyna się czas „czy już czy już” 🤪 ja wczoraj też już mierzyłam skurczE, bo pojechaliśmy z psem do weterynarza i się zaczęło 😱 miałam co 8minut. Ale wróciliśmy do domu, wzięłam prysznic i nospe, zjadłam kolacje i przeszło 😂
Wytrwałości dziewczyny ✊🏻🤩

reklama
@Adunia91 to Ty rodzisz w domu, że położna ma przyjechać? 😊 no trzymamy kciuki , żeby było jak chcesz ✊
w którym tygodniu zaczęły Wam się takie skurcze przygotowujące ? Ja chyba jeszcze nie wiem co to taki skurcz...

Do góry