reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Dobra, Mystic, to szczerze 🙃
Po oxy boli ponoć bardziej rozwieranie. A partych już nie kojarzę z bólem tylko z zaprogramowaniem na zadanie. Zbierasz wszystkie siły jakie w tobie drzemią, a uwierz mi- jest tego trochę 😉- i koncentrujesz się podczas skurczu na parciu. Ja to przynajmniej tak pamiętam.

Pozytywna byłam i po cięciu i po pęknięciu- z sikaniem to więcej strachu miałam i stresu. Jasne że nie szczytujesz z rozkoszy jak siadasz 🤷🏼‍♀️ ale znajdujesz swój sposób jak dla ciebie jest najlepiej i daje radę.

Z kleszczami, ssakami i innymi takimi nie pomogę bo nie miałam. I mam nadzieję że tak też zostanie 🙈

Sex po kontroli i zielonym świetle. Polecam od początku ćwiczyć mięśnie Kegla chociaż na początku to przekomicznie uczucie 😂 ale przy pierwszym zbliżeniu było względnie normalnie. Ostrożnie, pomalutku ale bez ekscesów i traumy. A później to już wiadomo- trening czyni mistrza 😜

Nie oglądałam pipki więc nie pomogę 🙈 a i poza mężem i ginekolog nikomu nie pokazywałam 😂 oni nie komentowali w żaden sposób- nie było ani zachwytów ani wyrazów odrazy 😂 O golenie pytałam położnej czy już wszystko zagojone. I wtedy już normalnie.

Z jazdą na rowerze jak z jazdą na rowerze- tego się nie zapomina 😂 ale jakiś czas nie jeździłam. Czekałam aż się kręgosłup wzmocni. Później normalnie- naprawdę nie pamiętam żeby było cokolwiek niezwykłego w tym 🤷🏼‍♀️

Ale piszę tylko z własnego doświadczenia. Może inni mieli inaczej. No i jeszcze dodam, że jestem osobą która raczej na luzie do wszystkiego podchodzi. I wolę się martwić po fakcie niż na zapas 🙈🤷🏼‍♀️
Dziekuje za odpowiedz!!!!
Ja z kolei na zapas i wole sie mile zaskoczyc niz byc negatywnie dobita😂
A o rower pytalam bo jednak siedzonko nie jest wygodne jak fotel😂😂
No takie optymistyczne odpowiedzi jak twoja mnie motywuja😉😉😉😙😙😙😙😙

reklama
Super Adunia! Ja też mam nadzieję, że teraz już grzecznie jak nietoperze główką w dół 🤩

Mystic połóg i po CC i po SN to czas żeby się zregenerować! No i emocjonalna sinusoida... Ale mamy w sobie tyle siły i samozaparcia, że to aż magiczne jest. Wiadomo że każda z nas się obawia tego wszystkiego... Ale staram się wierzyć w swoją siłę wewnętrzną i w to, że natura jest zdecydowanie mądrzejsza ode mnie. 🍀

Dziekuje za odpowiedz!!!!
Ja z kolei na zapas i wole sie mile zaskoczyc niz byc negatywnie dobita😂
A o rower pytalam bo jednak siedzonko nie jest wygodne jak fotel😂😂
No takie optymistyczne odpowiedzi jak twoja mnie motywuja😉😉😉😙😙😙😙😙
Ja też martwię się i przejmuję na zapas 😀.
U mnie podobnie, wszystko małymi kroczkami. Pierwsze siku to tez więcej strachu niż to warte :D
Pierwszy seks po to nie był tak szybko bo miałam jakiś lęk że będzie mega bolało. Jak już wszystko doszło do normalności to wtedy :)
A pytanie o rower 🤔 nie wiem jak urodziłam to nie myślałam o tym żeby iść na rower.. 😂.
Ale wiem, że jak znajoma wpadła odwiedzić mnie i zobaczyć dzidzie i widziała, że siedzę z nogą na nogę na taborecie to była pełna podziwu bo ona mówiła że długo nie mogła normalnie usiąść, jak już to na miękkim he.

Ja też martwię się i przejmuję na zapas 😀.
U mnie podobnie, wszystko małymi kroczkami. Pierwsze siku to tez więcej strachu niż to warte :D
Pierwszy seks po to nie był tak szybko bo miałam jakiś lęk że będzie mega bolało. Jak już wszystko doszło do normalności to wtedy :)
A pytanie o rower 🤔 nie wiem jak urodziłam to nie myślałam o tym żeby iść na rower.. 😂.
Ale wiem, że jak znajoma wpadła odwiedzić mnie i zobaczyć dzidzie i widziała, że siedzę z nogą na nogę na taborecie to była pełna podziwu bo ona mówiła że długo nie mogła normalnie usiąść, jak już to na miękkim he.
Dzieki 😙 😙 ja właśnie uwielbiam śmigać na rowerze i mnie ciekawi kiedy w razie co moglabym rozpocząć sezon 🚴‍♀️. No ale każdy inaczej sie regeneruje.
A duże dzieci rodzilyscie????

3820g 60cm.
No i pewnie możemy się wzajemnie pytać, czytać o porodach itp no ale tak czy siak każdy organizm jest inny, kazdy ma inny próg bólu i każda inaczej i w różnym tempie się regeneruje. Wiemy jedno jakoś to będzie 😀

3820g 60cm.
No i pewnie możemy się wzajemnie pytać, czytać o porodach itp no ale tak czy siak każdy organizm jest inny, kazdy ma inny próg bólu i każda inaczej i w różnym tempie się regeneruje. Wiemy jedno jakoś to będzie 😀
Lipka to pączek był jak sie patrzy😂😍🤗
Wiadomo ze jak wlazlo to i jakos wylezie 🤣🤣🤣
Zapraszam dziewczyny na truskawki!!!!
Koktajle, placusie, gofry, nalesniki,lody, galarerki do wyboru do koloru!!!! Wszystko z truskawkami!!🍓🍓🍓🥧🍦🍧🍨👩‍🍳
Spieszcie sie bo czarna chmura nadciąga!!!🌫🌩🌬

Lipka to pączek był jak sie patrzy😂😍🤗
Wiadomo ze jak wlazlo to i jakos wylezie 🤣🤣🤣
Zapraszam dziewczyny na truskawki!!!!
Koktajle, placusie, gofry, nalesniki,lody, galarerki do wyboru do koloru!!!! Wszystko z truskawkami!!🍓🍓🍓🥧🍦🍧🍨👩‍🍳
Spieszcie sie bo czarna chmura nadciąga!!!🌫🌩🌬
Właśnie nie był pączek😃 chudy Ale dlugi :D
FB_IMG_1593176770611.jpg

Widzę że tutaj cisza wyborcza 😂 Albo już wszystkie się ugotowalysmy 🤒 Jak tam u Was tolerancja na upały? Bo u nas dzisiaj to można jajka smażyć na asfalcie

reklama
U mnie masakra.... Leze i kwicze taki upał nie idzie wytrzymać. Jest taka patelnia ze o losie. Najmłodszego syna mam z września, pamietam ze upały mi nie przeszkadzały ale byłam mlodsza 10 lat[emoji4]. Brzuch się stawia, wzielam nospe i magnez. Młoda niech siedzi w brzuchu jeszcze bo weszlam dzis w 33 tyg. Po 35 niech sie dzieje co chce [emoji4]
Widzę że tutaj cisza wyborcza [emoji23] Albo już wszystkie się ugotowalysmy [emoji855] Jak tam u Was tolerancja na upały? Bo u nas dzisiaj to można jajka smażyć na asfalcie

Do góry