reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Załączniki

• IMG-20191118-WA0005.jpg
    IMG-20191118-WA0005.jpg
    220,8 KB · Wyświetleń: 65
reklama
Zakochałam się, cóż za piękne cudowne stworzenie 🥰🥰🥰
Kochamy go bezgranicznie. Czasem mam wrażenie, że tak sobie z nas żartuje. A to wylewa wodę z miski, a to karmę wyrzuca.. a to chodzi, miałczy, czasem z pretensjami jak np. za długo jest na balkonie (bardzo lubi tam siedzieć). Wtedy jak usłyszę jego miałczenie, otwieram drzwi a on cała litania żalów i skubanyz arzuca tym tyłkiem miałcząć, jakby chciał mi powiedzieć, że jak ja w ogóle mogłam nie otworzyć mu tych drzwi natychmiast i jego kocia dupka zmarzła! :rofl2:

A ja dzisiaj mam spadek formy.. zresztą chyba jak każdego dnia. Takie spanie mnie bierze, że przespałam cały dzień praktycznie. Wstałam przed momentem i zalałam sobie kawę 3in1. Mam tyle do zrobienia do pracy a zasypiam na stojąco. Praktycznie w ogóle nie piję kawy, ograniczyłam do 0 ale chyba muszę chociaż tą 1 dziennie.

Dziewczyny dalej wiem, że nic nie wiem.. Byłam na USG, ale wątpliwości nie udało się rozwiać. Dziś 6t6d, widać było pęcherzyk i pulsujący prawdopodobnie zarodek, ale baaardzo słaby obraz, nie można było zmierzyć nic. Są dwie przyczyny, pierwsza to słaby obraz przez zagazowane jelita, a druga przyczyna to tyłozgięcie macicy. Doktorek kazał mi przyjmować 3x dziennie po 2 tabletki espumisanu no i widzimy się na planowej wizycie 17.12 i wtedy miejmy nadzieję, będzie można więcej coś usłyszeć i zobaczyć.

Ja dziś jade na Wigilie pracowniczą, jade autem, żeby się nikt nie pytał czemu nie pije :D :/ hehe :)
To ja jutro mam Wigilie w pracy i właśnie zapowiedziano dziś, że picie będzie i że organizują nam transport! Ja jak wryta, nic nie odpowiedziałam, bo nikt o ciąży nie wie i póki co nie chciałam się ujawniać ;) Kurka, nigdy picia nie było, a w tym roku jak na złość 😆

Kochamy go bezgranicznie. Czasem mam wrażenie, że tak sobie z nas żartuje. A to wylewa wodę z miski, a to karmę wyrzuca.. a to chodzi, miałczy, czasem z pretensjami jak np. za długo jest na balkonie (bardzo lubi tam siedzieć). Wtedy jak usłyszę jego miałczenie, otwieram drzwi a on cała litania żalów i skubanyz arzuca tym tyłkiem miałcząć, jakby chciał mi powiedzieć, że jak ja w ogóle mogłam nie otworzyć mu tych drzwi natychmiast i jego kocia dupka zmarzła! :rofl2:

A ja dzisiaj mam spadek formy.. zresztą chyba jak każdego dnia. Takie spanie mnie bierze, że przespałam cały dzień praktycznie. Wstałam przed momentem i zalałam sobie kawę 3in1. Mam tyle do zrobienia do pracy a zasypiam na stojąco. Praktycznie w ogóle nie piję kawy, ograniczyłam do 0 ale chyba muszę chociaż tą 1 dziennie.
A wiesz, że mój Czorny kocur zachowuje się bardzo podobnie 🤔 lubi sobie pogadać, ale czasami to tak z pretensjami, jak za długo nie ma mnie w domu, albo właśnie nie zauważę że z balkonu chce zejść. No a kiedy wyjeżdżamy i do kotów przychodzi znajomy, Czorny się po prostu żali. Potrafi też obrazić się, i położyć tyłkiem w moją stronę, ale poza tym jest trochę gapciowatym, kochanym stworem, barankuje ile może i mruczy jak opętany. Kochany ziom taki i tyle.

A wiesz że od wczoraj mam spadek formy, ta ciągła senność i drugi wieczór z rzędu jem migdały, bo na nic innego nie mam ochoty. Tylko że kawy nie lubię to nie mam się czym ratować 🤔

reklama
Dziewczyny dalej wiem, że nic nie wiem.. Byłam na USG, ale wątpliwości nie udało się rozwiać. Dziś 6t6d, widać było pęcherzyk i pulsujący prawdopodobnie zarodek, ale baaardzo słaby obraz, nie można było zmierzyć nic. Są dwie przyczyny, pierwsza to słaby obraz przez zagazowane jelita, a druga przyczyna to tyłozgięcie macicy. Doktorek kazał mi przyjmować 3x dziennie po 2 tabletki espumisanu no i widzimy się na planowej wizycie 17.12 i wtedy miejmy nadzieję, będzie można więcej coś usłyszeć i zobaczyć.
No to czekamy, na pewno wszystko w porządku, sama mam takie wzdęcia że głowa mała. Dużo nas z wizytami 17.12, będzie tutaj ruch jak na dworcu, zobaczysz, będziemy zdawać sobie szczęśliwe relacje 💪

Do góry