reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Zazdroszczę wam dziewczyny, że możecie co wizytę zobaczyć swoje maleństwo 🤩ja mieszkam za granicą i są tu niestety tylko dwa USG w 12 í 20 tygodniu i jak jest wszystko dobrze to nie robią więcej . Można iść dodatkowo na 3D, ale teraz niestety zamknięte 🔒nie spotykam się z ginekologiem jak w Polsce tylko tutaj położna prowadzi ciążę . jak mogłam to latałam co miesiąc do Polski, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok. Mam też problemy z tarczyca i przy okazji chodziłam do mojej endokrynolog. Na szczęście tarczyca jak na razie trzyma się na ładnym poziomie, ale wiadomo, że trzeba kontrolować.
U mnie to samo, ale mam kolejne usg w 30tc ze względu ma nisko położone łożysko i mięśniaka. Wybieram się prywatnie w maju, może będą już 3D robić 🙏🏼
Położną mam tej jakoś koniec maja a ostatnia wizytę miałam na początku marca... szok ze tak rzadko, ale co zrobić.

reklama
U mnie to samo, ale mam kolejne usg w 30tc ze względu ma nisko położone łożysko i mięśniaka. Wybieram się prywatnie w maju, może będą już 3D robić 🙏🏼
Położną mam tej jakoś koniec maja a ostatnia wizytę miałam na początku marca... szok ze tak rzadko, ale co zrobić. Ja ostatnią wizytę u położnej miałam
. A jeśli mogę zapytać to w jakim kraju jesteś? Mam nadzieję, że będą robić 🙂nie chciałabym nie mieć takiej pamiątki. Ja ostatnią wizytę u położnej miałam 13 lutego a teraz miałam mieć 16 kwietnia, ale już mi odwołali wizytę i mam czekać na kolejny termin 🙁tylko kiedy? Nie wydaje mi się, żeby ten wirus szybko ustąpił to co do porodu będą mi odwoływać wizyty..

A ja się melduję po połówkowym.
U Kubusia wszystko wporządku, budowa anatomiczna dzidziusia książkowa, przepływy wszystkie prawidłowe. Dziś 20TC+5 i ważymy już 416gram 🥰
Najlepsze, że jak tylko lekarz przyłożył głowice do brzucha pytał czy znamy płeć, a my mówimy że tak na co lekarz: pierwsze co na USG pokazał to co ma między nogami 😅 także mało wstydliwe moje dziecko 🙄 uff...
A Kubuś się do Was ze zdj nieśmiało uśmiecha 🙂
Jestem szczęśliwa ♥

Załączniki

• IMG_20200409_160600.jpg
    IMG_20200409_160600.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 81
. A jeśli mogę zapytać to w jakim kraju jesteś? Mam nadzieję, że będą robić 🙂nie chciałabym nie mieć takiej pamiątki. Ja ostatnią wizytę u położnej miałam 13 lutego a teraz miałam mieć 16 kwietnia, ale już mi odwołali wizytę i mam czekać na kolejny termin 🙁tylko kiedy? Nie wydaje mi się, żeby ten wirus szybko ustąpił to co do porodu będą mi odwoływać wizyty..
W UK już ponad 14 lat 🙈

Super wiadomosci. Moja dzieć tez bezwstydna [emoji23]ale za cholere nie chciala sie pokazac w 3 d. Wazy 332 gram. Mamy pępowine dwunaczyniowa ale podobno to niczym nie grozi. A ja musze isc na EKG i do internisty. Bo mam niejednomiarna prace serca.
A ja się melduję po połówkowym.
U Kubusia wszystko wporządku, budowa anatomiczna dzidziusia książkowa, przepływy wszystkie prawidłowe. Dziś 20TC+5 i ważymy już 416gram [emoji3059]
Najlepsze, że jak tylko lekarz przyłożył głowice do brzucha pytał czy znamy płeć, a my mówimy że tak na co lekarz: pierwsze co na USG pokazał to co ma między nogami [emoji28] także mało wstydliwe moje dziecko [emoji849] uff...
A Kubuś się do Was ze zdj nieśmiało uśmiecha [emoji846]
Jestem szczęśliwa [emoji813]
IMG_20200409_172819.jpeg

Ja też po połówkowym :) Wszystko ok, będzie chłopczyk! To teraz możemy imię wybierać :D I nie dało się zgrać USG na pendrive, ale zapisy zdjęć się dało, więc mi lekarz dużo wyklikał i miałam co mężowi pokazać :)

My nie mamy piwnicy, więc wózek będziemy trzymać w mieszkaniu. Też się zastanawiam gdzie to wszystko upcham na 50m2 😄
My tak samo, 50m2, bez piwnicy :p ale gdzieś po kątach się pouciska jak będzie trzeba, ale mi przez to niespieszno, żeby zagracać sobie mieszkanie jeszcze :D

reklama
Do góry