reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Myśmy zaczęli się na luźno starać od lipcja i od tego czasu jak w pysk całe cykle o kant stołu. Jeden 19dni, drugi 35, potem znowu ok 20... A wcześniej wszystko jak w zegarku. Badałam w ostatnim cyklu poziom progesteronu i w 20 dniu wyszedł mi bliski 0. Mialam sie udać do ginki po tabsy, ale jakoś nie miałam czasu. Mając wyniki jak kobita przy menopauzie zupełnie odpuścilismy. I raz jeden zaszalelismy.. I bęc. Także to chyba taki los!
No i tak najlepiej! My staraliśmy się od marca, ale we wrześniu zdiagnozowano u mnie łagodną zmianę w sliniance. Mąż tak wyliczył mi dni nieplodne, że wyszła ciąża 😂 nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło 😉 operację trzeba będzie przesunąć po 20 tygodniu i tyle. Ile się da, tyle będziemy odciągać.

reklama
Ja też miałam niedługie cykle, bo 26-dniowe i tylko raz się kochaliśmy w dni płodne i dlatego trochę był szok gdy zobaczyłam pozytywny test, chociaż @ się spóźniała.. Tym bardziej, że przez wiele miesięcy się nie udawało [emoji6]

Moje tak 26 dniowe ,ostatnia @ 26 października
W marcu wyjęłam spiralę i jakos się nie udawało [emoji6]
Na początku listopada uszkodzilam poważnie kolano ,wsadzili mnie w gips od palców stóp do praktycznie samego pośladka i w takich okolicznościach zaszłam w ciążę. Ortopeda nie krył swojego uśmiechu [emoji23][emoji23][emoji23] A ja do dziś nie mogę uwierzyć [emoji38][emoji38][emoji38]

Dziewczyny, witam się, wiem że wcześnie ale testy pozytywne, beta też, choć malutka przy waszych, 57, progesteron 20 i martwię się, czy nie za niski, liczę że dostanę dupka.
Ogólnie to mam 9 miesięczną córkę, wcześniej miałam stratę z 7tc (podchodzę do tego spokojnie), ten cykl miał być bezowulacyjny, na USG były tylko malutkie pęcherzyki 2-3 mm, ale chyba miałam owu koło 25 dc, na razie nie dowierzam i chyba szybciej uwierzę w ciążę biochemiczna. Ale też.strasznie się cieszę, kalejdoskop uczuć. Tp wg owulacji 22-23 sierpnia.

Dziewczyny, witam się, wiem że wcześnie ale testy pozytywne, beta też, choć malutka przy waszych, 57, progesteron 20 i martwię się, czy nie za niski, liczę że dostanę dupka.
Ogólnie to mam 9 miesięczną córkę, wcześniej miałam stratę z 7tc (podchodzę do tego spokojnie), ten cykl miał być bezowulacyjny, na USG były tylko malutkie pęcherzyki 2-3 mm, ale chyba miałam owu koło 25 dc, na razie nie dowierzam i chyba szybciej uwierzę w ciążę biochemiczna. Ale też.strasznie się cieszę, kalejdoskop uczuć. Tp wg owulacji 22-23 sierpnia.
Witaj 😉

Witam dziewczyny :) Dołączam do was, test pozytywny, beta 1448.20 z moich obliczeń termin na 16 sierpnia. Jak na razie czuje się rewelacyjnie, czasami delikatnie ciągnie mnie w okolicy jajnika. To moja pierwsza ciąża.
Jutro będę szukać lekarza na 1 wizytę.
Pozdrawiam :)

Witam dziewczyny :) Dołączam do was, test pozytywny, beta 1448.20 z moich obliczeń termin na 16 sierpnia. Jak na razie czuje się rewelacyjnie, czasami delikatnie ciągnie mnie w okolicy jajnika. To moja pierwsza ciąża.
Jutro będę szukać lekarza na 1 wizytę.
Pozdrawiam :)
Witaj, kiedy robiłaś betę ?

reklama
Do góry