reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Myśmy zaczęli się na luźno starać od lipcja i od tego czasu jak w pysk całe cykle o kant stołu. Jeden 19dni, drugi 35, potem znowu ok 20... A wcześniej wszystko jak w zegarku. Badałam w ostatnim cyklu poziom progesteronu i w 20 dniu wyszedł mi bliski 0. Mialam sie udać do ginki po tabsy, ale jakoś nie miałam czasu. Mając wyniki jak kobita przy menopauzie zupełnie odpuścilismy. I raz jeden zaszalelismy.. I bęc. Także to chyba taki los!
No i tak najlepiej! My staraliśmy się od marca, ale we wrześniu zdiagnozowano u mnie łagodną zmianę w sliniance. Mąż tak wyliczył mi dni nieplodne, że wyszła ciąża 😂 nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło 😉 operację trzeba będzie przesunąć po 20 tygodniu i tyle. Ile się da, tyle będziemy odciągać.

reklama
Ja też miałam niedługie cykle, bo 26-dniowe i tylko raz się kochaliśmy w dni płodne i dlatego trochę był szok gdy zobaczyłam pozytywny test, chociaż @ się spóźniała.. Tym bardziej, że przez wiele miesięcy się nie udawało [emoji6]

Moje tak 26 dniowe ,ostatnia @ 26 października
W marcu wyjęłam spiralę i jakos się nie udawało [emoji6]
Na początku listopada uszkodzilam poważnie kolano ,wsadzili mnie w gips od palców stóp do praktycznie samego pośladka i w takich okolicznościach zaszłam w ciążę. Ortopeda nie krył swojego uśmiechu [emoji23][emoji23][emoji23] A ja do dziś nie mogę uwierzyć [emoji38][emoji38][emoji38]

Dziewczyny, witam się, wiem że wcześnie ale testy pozytywne, beta też, choć malutka przy waszych, 57, progesteron 20 i martwię się, czy nie za niski, liczę że dostanę dupka.
Ogólnie to mam 9 miesięczną córkę, wcześniej miałam stratę z 7tc (podchodzę do tego spokojnie), ten cykl miał być bezowulacyjny, na USG były tylko malutkie pęcherzyki 2-3 mm, ale chyba miałam owu koło 25 dc, na razie nie dowierzam i chyba szybciej uwierzę w ciążę biochemiczna. Ale też.strasznie się cieszę, kalejdoskop uczuć. Tp wg owulacji 22-23 sierpnia.

Dziewczyny, witam się, wiem że wcześnie ale testy pozytywne, beta też, choć malutka przy waszych, 57, progesteron 20 i martwię się, czy nie za niski, liczę że dostanę dupka.
Ogólnie to mam 9 miesięczną córkę, wcześniej miałam stratę z 7tc (podchodzę do tego spokojnie), ten cykl miał być bezowulacyjny, na USG były tylko malutkie pęcherzyki 2-3 mm, ale chyba miałam owu koło 25 dc, na razie nie dowierzam i chyba szybciej uwierzę w ciążę biochemiczna. Ale też.strasznie się cieszę, kalejdoskop uczuć. Tp wg owulacji 22-23 sierpnia.
Witaj 😉

Witam dziewczyny :) Dołączam do was, test pozytywny, beta 1448.20 z moich obliczeń termin na 16 sierpnia. Jak na razie czuje się rewelacyjnie, czasami delikatnie ciągnie mnie w okolicy jajnika. To moja pierwsza ciąża.
Jutro będę szukać lekarza na 1 wizytę.
Pozdrawiam :)

Witam dziewczyny :) Dołączam do was, test pozytywny, beta 1448.20 z moich obliczeń termin na 16 sierpnia. Jak na razie czuje się rewelacyjnie, czasami delikatnie ciągnie mnie w okolicy jajnika. To moja pierwsza ciąża.
Jutro będę szukać lekarza na 1 wizytę.
Pozdrawiam :)
Witaj, kiedy robiłaś betę ?

reklama
Do góry