reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Hej, chciałam się dołączyć do dyskusji :) mam termin na 17 sierpnia. To będzie moje 3 dziecko i nieplanowane... Ale już je kocham. Dziś byłam się zapisać do ginekologa, ale terminy na wrzesień 2020... W piątek muszę iść do swojej lekarki i poprosić o skierowanie do gin. "Z podejrzeniem ciąży" , wtedy mnie zapiszą jeszcze w tym roku. Jestem dużo spokojniejsza niż w poprzednich ciążach bo wiem czego mogę się spodziewać, jako że pracuje w warunkach nie sprzyjających ciąży na L4 mam zamiar iść po 7 stycznia czyli ok 9 tygodnia ciąży.
Witaj. Powodzenia i zdrówka życzę [emoji3526]

reklama
Dodam jeszcze że walczę z mocnym zapaleniem gardła "naturalnymi środkami" choć 1 gripex już zaliczyłam (nie wiedziałam że jestem w ciąży). Po pracy kładę się do wyra, a mąż ogarnia dzieciaki i dom. Jestem strasznie śpiąca. Organizm domaga się odpoczynku.
Witaj Kochana! Akurat o senności mogę pogadać, spałabym całą dobę, a najchętniej w sumie nie ruszyłabym się z łóżka 😐 i to nawet bez przeziębienia. Życzę spokojnej, nudnej ciąży bez zbędnych nerwów 💪

Kochana, jeśli mogę wiedzieć - który to dokładnie tydzień od OM?
Gratuluję maleństwa, bardzo się cieszę :)
Kochana ostatnia miesiączka 25 październik, ale mam dosyć długi cykl i lekarz powiedział, że nie wiadomo czy termin będzie na koniec lipca czy początek sierpnia (nie mam pojęcia kiedy miałam dni płodne 🤭). Także kochane narazie zostaję z Wami, bo z miesiączki wychodzi mi 3/4 sierpnia 😉

Kochana ostatnia miesiączka 25 październik, ale mam dosyć długi cykl i lekarz powiedział, że nie wiadomo czy termin będzie na koniec lipca czy początek sierpnia (nie mam pojęcia kiedy miałam dni płodne 🤭). Także kochane narazie zostaję z Wami, bo z miesiączki wychodzi mi 3/4 sierpnia 😉
Ja mam taki sam ostatni dzień miesiączki co Ty . Tylko ze regularne cykle, i mi lekarz mnie więcej na 1 sierpnia podał termin, jak wszystko będzie ok, ostatnio sam pęcherzyk był :)

Ja też 25 październik tylko cykle krótkie jak diabli i termin na 28 lipca 🤔

Ja mam taki sam ostatni dzień miesiączki co Ty . Tylko ze regularne cykle, i mi lekarz mnie więcej na 1 sierpnia podał termin, jak wszystko będzie ok, ostatnio sam pęcherzyk był :)
Będzie dobrze 😉 ja mam następna wizytę na 13go stycznia, już na 100% będzie widać "człowieka" i bijące serduszko 💛 💛 💛 oby wszystko tylko przebiegało pomyślnie, mam nadzieję, że torbiel mi się wchłonie w ciągu kilku tygodni 😉

Ja mam średnio 30 dni, ale dwa ostatnie cykle miałam 35 dni i nie wiem z której strony do tego podejść, tym bardziej, że miesiączkowałam regularnie od 12 r. ż. 😂 Także przed samym zajściem 2 dziwne cykle i człowiek się gubi 😉
Też się galancie pogubiłam, cykle wyregulowane ale krótkie, 23 dni, a dwa przez zajściem w trzy światy, ostatni 17 dni, przedostatni 28. Jak to w cokolwiek wierzyć 🧐

reklama
Też się galancie pogubiłam, cykle wyregulowane ale krótkie, 23 dni, a dwa przez zajściem w trzy światy, ostatni 17 dni, przedostatni 28. Jak to w cokolwiek wierzyć 🧐

Myśmy zaczęli się na luźno starać od lipcja i od tego czasu jak w pysk całe cykle o kant stołu. Jeden 19dni, drugi 35, potem znowu ok 20... A wcześniej wszystko jak w zegarku. Badałam w ostatnim cyklu poziom progesteronu i w 20 dniu wyszedł mi bliski 0. Mialam sie udać do ginki po tabsy, ale jakoś nie miałam czasu. Mając wyniki jak kobita przy menopauzie zupełnie odpuścilismy. I raz jeden zaszalelismy.. I bęc. Także to chyba taki los!

Do góry