reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Hej!
Ja tez jestem umówiona na 18 grudnia.
Będzie to 6t 1d tez mam nadzieje ze coś zobaczę!
A w chinolu pokazuje chłopaka również [emoji847], ale ja się nie znam to moja pierwsza ciąża [emoji79][emoji15][emoji33]
O, to u Ciebie większe prawdopodobieństwo, że coś zobaczysz i u mnie to również pierwsza ciąża [emoji6] a na którą masz gina?

Ostatnia edycja:
A btw, wiedziałyście moje drogie że nie można się przeciągać? Ani ćwiczyć z rękami w górze? Ani wykonywać czynności domowych które wymagają trzymania rąk w górze? Mycie okien dla Jezuska odpada, chyba że umyjemy tylko dolne balkonowe [emoji28]
Kiedyś też to słyszałam i tak sobie myślę, żeby partnera zagonić do mycia okien [emoji23]

O, to u Ciebie większe prawdopodobieństwo, że coś zobaczysz i u mnie to również pierwsza ciąża [emoji6] a na którą masz gina?

Tzn chyba dobrze liczę ze to 6t 1 d bo ostatnia @13 listopada..?
Mam na 13.00 ale wcześniej o 11 mam zbadać jeszcze progesteron i estradiol
A u Ciebie o której?

Kiedyś też to słyszałam i tak sobie myślę, żeby partnera zagonić do mycia okien [emoji23]
No właśnie weszłam na lipcowe mamuśki i tam się dowiedziałam. Nie wiem ile w tym prawdy ale ja bym nie ryzykowała, zagoń mężczyznę a sama zrób sobie ciepłą herbatkę i poczytaj książkę w tym czasie 🤷‍♀️

a propo tych mycia okien
"Lekarze potwierdzają zgodnie, że podnoszenie rąk może spowodować naciągnięcie więzadeł, na których zawieszona jest macica, a to może stanowić zagrożenie ciąży. Zbyt długie trzymanie rąk w górze może powodować zaburzenia krążenia, co może być przyczyną utraty równowagi, a nawet omdleń. Dodatkowo gdy stoi się na krześle czy drabince, wystarczy chwila nieuwagi i może dojść do groźnego w skutkach upadku"

a propo tych mycia okien
"Lekarze potwierdzają zgodnie, że podnoszenie rąk może spowodować naciągnięcie więzadeł, na których zawieszona jest macica, a to może stanowić zagrożenie ciąży. Zbyt długie trzymanie rąk w górze może powodować zaburzenia krążenia, co może być przyczyną utraty równowagi, a nawet omdleń. Dodatkowo gdy stoi się na krześle czy drabince, wystarczy chwila nieuwagi i może dojść do groźnego w skutkach upadku"
Właśnie takie coś przed chwilą przeczytałam, dzięki! Myślę, że warto o tym wiedzieć 😐

reklama
Do góry