reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Hej!
Ja tez jestem umówiona na 18 grudnia.
Będzie to 6t 1d tez mam nadzieje ze coś zobaczę!
A w chinolu pokazuje chłopaka również [emoji847], ale ja się nie znam to moja pierwsza ciąża [emoji79][emoji15][emoji33]
O, to u Ciebie większe prawdopodobieństwo, że coś zobaczysz i u mnie to również pierwsza ciąża [emoji6] a na którą masz gina?

Ostatnia edycja:
A btw, wiedziałyście moje drogie że nie można się przeciągać? Ani ćwiczyć z rękami w górze? Ani wykonywać czynności domowych które wymagają trzymania rąk w górze? Mycie okien dla Jezuska odpada, chyba że umyjemy tylko dolne balkonowe [emoji28]
Kiedyś też to słyszałam i tak sobie myślę, żeby partnera zagonić do mycia okien [emoji23]

O, to u Ciebie większe prawdopodobieństwo, że coś zobaczysz i u mnie to również pierwsza ciąża [emoji6] a na którą masz gina?

Tzn chyba dobrze liczę ze to 6t 1 d bo ostatnia @13 listopada..?
Mam na 13.00 ale wcześniej o 11 mam zbadać jeszcze progesteron i estradiol
A u Ciebie o której?

Kiedyś też to słyszałam i tak sobie myślę, żeby partnera zagonić do mycia okien [emoji23]
No właśnie weszłam na lipcowe mamuśki i tam się dowiedziałam. Nie wiem ile w tym prawdy ale ja bym nie ryzykowała, zagoń mężczyznę a sama zrób sobie ciepłą herbatkę i poczytaj książkę w tym czasie 🤷‍♀️

a propo tych mycia okien
"Lekarze potwierdzają zgodnie, że podnoszenie rąk może spowodować naciągnięcie więzadeł, na których zawieszona jest macica, a to może stanowić zagrożenie ciąży. Zbyt długie trzymanie rąk w górze może powodować zaburzenia krążenia, co może być przyczyną utraty równowagi, a nawet omdleń. Dodatkowo gdy stoi się na krześle czy drabince, wystarczy chwila nieuwagi i może dojść do groźnego w skutkach upadku"

a propo tych mycia okien
"Lekarze potwierdzają zgodnie, że podnoszenie rąk może spowodować naciągnięcie więzadeł, na których zawieszona jest macica, a to może stanowić zagrożenie ciąży. Zbyt długie trzymanie rąk w górze może powodować zaburzenia krążenia, co może być przyczyną utraty równowagi, a nawet omdleń. Dodatkowo gdy stoi się na krześle czy drabince, wystarczy chwila nieuwagi i może dojść do groźnego w skutkach upadku"
Właśnie takie coś przed chwilą przeczytałam, dzięki! Myślę, że warto o tym wiedzieć 😐

reklama
Do góry