reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Ja startowałam z wagą 50 kg. Zawsze przed okresem mam ok +2/3 kg na plusie.. teraz ważę 54kg!
Mam piersi dwa rozmiary większe. Są ciężkie, tkliwe, tak mnie bolą że momentami płaczę. We wcześniejszych ciążach nie miałam czegoś takiego. Do tego brzuch mam wzdęty tak, jak 4 miesiąc ciąży - próbuję go wciągać, ale na dłuższą metę tak się nie da. Do tego wymioty towarzyszą mi cały dzień. Dzisiaj poszłam na zakupy do biedry i rzygnęłam sobie przed samym wejściem. Tak bardzo obrzydził mnie smród papierosów..
Każda ciąża inna, ale w tej to mam jakiś armagedon. Płaczę, śpię, rzygam... potem sobie pooglądam wózki, to się uspokoję.. i dalej to samo. Człowiek to im starszy tym głupszy.
Na kiedy Ci wypada termin ? Wcześniej czytałam Twoje wpisy i robiłaś betę w którym tygodniu i dniu?

reklama
Na kiedy Ci wypada termin ? Wcześniej czytałam Twoje wpisy i robiłaś betę w którym tygodniu i dniu?

Termin wychodzi mi na 10/11 sierpień. Ostatnia @ 5.11. A betę robiłam tylko raz 5.12 czyli 4t3d i wyszła ponad 1100. Zastanawiałam się czy sprawdzać drugi raz ale chyba nie będę. Wizytę mam 17.12 i jakoś trzeba wytrzymać

Termin wychodzi mi na 10/11 sierpień. Ostatnia @ 5.11. A betę robiłam tylko raz 5.12 czyli 4t3d i wyszła ponad 1100. Zastanawiałam się czy sprawdzać drugi raz ale chyba nie będę. Wizytę mam 17.12 i jakoś trzeba wytrzymać
Ja maialam ostania @7.11 i robiłam bete również 5.12 i mi wyszła 494. W tym moje zdziwnie ? Idę jutro sprawdzić czy się coś ruszyło

Ja maialam ostania @7.11 i robiłam bete również 5.12 i mi wyszła 494. W tym moje zdziwnie ? Idę jutro sprawdzić czy się coś ruszyło

Ale wiesz, że to 494 to nadal w normie? I to tak dobrze w normie. Rozbieżności między min. a max. są tak duże, że to w ogóle nie jest jakiś niepokojący wynik.
No i robiłaś wcześniej niż ja bo ok 4 tc, a normy są takie:

• 4. tydzień 5 - 426 mIU/ml
  • 5. tydzień 18 - 7 340 mIU/ml
  • 6. tydzień 1080 - 56 500 mIU/ml
  • 7. - 8. tydzień 7650 - 229 000 mIU/ml

Także wszystko gites majonez chyba, co? :)

Ale wiesz, że to 494 to nadal w normie? I to tak dobrze w normie. Rozbieżności między min. a max. są tak duże, że to w ogóle nie jest jakiś niepokojący wynik.
No i robiłaś wcześniej niż ja bo ok 4 tc, a normy są takie:

• 4. tydzień 5 - 426 mIU/ml
  • 5. tydzień 18 - 7 340 mIU/ml
  • 6. tydzień 1080 - 56 500 mIU/ml
  • 7. - 8. tydzień 7650 - 229 000 mIU/ml

Także wszystko gites majonez chyba, co? :)
Wiem wiem że w normie ale porównując nasze wyniki jest duża różnica 🤔🤔

Ale beta rośnie skokowo tzn że po 48h po badaniu powinnać już mieć ok 1000 :) a wtedy byłabyś mniej więcej w tym samym tygodniu i dniu co ja, kiedy robiłam swoją. Daj znać jaki wyszedł wynik, na pewno będzie wszystko ok.

Ja tak się naczytałam o tych wszystkich wizytach, że zastanawiam się czy nie udać się jutro o 7:20 (damn) do ginka. Umówiłam się z pierwszym lepszym z luxmedu, ale skoro mam wizytę u swojej kochanej lekarki 17.12 to może nie ma sensu?

Dodatkowo mam tyle obaw. Mój drugi syn urodził się z wagą prawie 4,5kg. A dzień przed porodem mówiono mi, że 3,4 kg to max. To była rzeź. A podobno każde kolejne dziecko waży więcej...

Kochana nie przejmuj się że ktoś ma inaczej,mój pęcherzyk też jest mniejszy od d
Kochana który tydz ciazy że Cię już tak meczy ?

Kochana nie przejmuj się że ktoś ma inaczej,mój pęcherzyk też jest mniejszy od d
Kochana który tydz ciazy że Cię już tak meczy ?

Ja dopiero 5tc2d. Jestem zaskoczona, że tak szybko spotkało mnie to wszystko. Najgorsze są te wymioty, musiałam wziąć tydzień wolnego bo przecież tak się nie da pracować..

reklama
Do góry