reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Cześć mamuśki, jak się dziś macie?
Ja elegancko, od 6 na nogach [emoji85] leżę i myśle coby tu na sniadanie zjesc 🧐
Słyszałam ze idzie do Polski zima [emoji177] zazdroszczę [emoji300]️☃️ u nas ciepło, ciagle pada... pierwsze kwiaty wiosenne już kwitną [emoji28]

Kochana 5/dni szybko zleci ja to musze poczekać …13 lutego na 13.30 ale na stawiam sie pozytywnie, podobno piorun nie uderza dwa razy w to samo drzewo.
Ja muszę czekać do 24 😱 Jeszcze całe 3 tygodnie ale już mam stresa.

O kurcze tak szybko? Ja zaczne cos kupowac chyba w 7 albo 8 miesiącu :)
Ja w pierwszej ciąży zaczęłam kupować jak ledwo się o ciąży dowiedziałam.

Ja tez z zakupami sie wstrzymuje do potwierdzenia płci ;) rozglądalam sie juz za tymi slodkimi ubrankami, ale ciezko cos kupic unisex:/
W piatek prenatalne wiec moze czegos sie dowiem :)
Poza tym mysle nad zwolnieniem, ale ze wzgledow finansowych, pracuje w takiej branzy , ze w sezonie letnim mam duzo wiecej poeniedzy. Teraz poza sezonem bieda i im dluzej pracuje tym zmniejsza mi sie srednia. dlatego w piatek pogadam o zwolnieniu z lekarzem..
Pewnie jest duża szansa, że dowiecie się na prenatalnych :)

To też tak nie do końca. Nie musisz leżeć ale masz być w domu. Oczywiście w jakichś niezbędnych do normalnego życia czynnościach typu wyjście do lekarza czy apteki możesz wyjść, ale jak kontrola Cię nie zastanie dostajesz wezwanie i musisz tłumaczyć czemu, a m.in. tego chcę sobie oszczędzić. Chyba nawet wymagają by udowodnić gdzie bylaś. Oczywiście możesz zmienić adres jak np. chciałabyś wyjechać na jakiś czas do rodziców (trzeba ich poinformować z wyprzedzeniem), ale to już inna sytuacja.
No właśnie zastanawiam się jak to jest jakbym chciała wyjechać nad morze, bo mamy zapłaconą zaliczkę na koniec czerwca. Ale to się chyba mija z celem bo przecież nie będę siedziała cały czas w pensjonacie. Pozostaje pracować do tego czasu i brać tylko l4 co jakiś czas żeby odpocząć.

Ja elegancko, od 6 na nogach [emoji85] leżę i myśle coby tu na sniadanie zjesc 🧐
Słyszałam ze idzie do Polski zima [emoji177] zazdroszczę [emoji300]️☃ u nas ciepło, ciagle pada... pierwsze kwiaty wiosenne już kwitną [emoji28]
Oby nie! ja to już marzę o wiośnie a nie o zimie.

Słyszałam ze idzie do Polski zima [emoji177] zazdroszczę [emoji300]️☃ u nas ciepło, ciagle pada... pierwsze kwiaty wiosenne już kwitną [emoji28]
Ja też lubie zimę i szkoda mi, że w tym roku nie było ani przez chwilę, przynajmniej tu gdzie mieszkam dzieci śniegu nie widziały

reklama
Do góry