reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Wróciłam właśnie od lekarza, mimo to, że się naczekałam to jestem bardzo szczęśliwa [emoji3590] Fasolunia rośnie w sam raz, mamy 7 tydzień [emoji3590] Pierwszy raz usłyszałam serduszko, cudowne uczucie [emoji3590]
1970-01-01%2001.00.00%2039.jpeg

reklama
Problem w tym, że ja jeszcze nie wiem, czy chce jego angażu :D Ja raczej podchodzę z chłodną głową i wiem, że on będzie się rozżalał, rozczulał... Postawny Dzik, a jeśli chodzi o takie sprawy to ciapa kochana :p
Mój w pierwszej ciąży narzekał ze on tego nie czuje wogole, ze zostanie ojcem, ze ktoś tam jest w brzuchu itd. Jak jeszcze bym go nie zabierała na usg to nie wiem co by było 😅
Mój luby był ze mna na wszystkich wizytach i przy porodzie synka. Wprost nie miał wyjscia, ale on chyba tez nie wyobrażalby sobie, żeby to ominąć. Sorki za bezpośredniość, ale zastanawiam się, co w pl lekarze maja z tym ciągłym zaglądaniem między nogi kobietom. MiesZkam w uk, niedawno byłam na pierwszym usg i robili normalnie przez brzuch, wsZysko było ładnie widac. W pierwszej ciąży nikt mi na dol nie zaglądał, dopiero w trakcie porodu położna uprzejmie spytała czy może zajrzeć i ocenić postęp i rozwarcie.
A jak badają czy z szyjka jest okej? 🤨

Napisałam tak trochę chaotycznie
Dziś jest u mnie 8+4 według om A że mam nie regularne cykle więc tak dokładnie nie wiem kiedy była owu 19.11 zrobiłam test owu i nie był do końca pozytywny więc nie wiem kiedy byka crl z dziś to 11.00mm co odpowiada 6t więc Wedlog mnie to dobrze A lekarz usrał się że za mały jak na 8t ale przecież nie zaszłam w pierwszy dzień okresu
A sprzęt to chyba faktycznie mało czuły A jeszcze napisał że podejrzewa poronienie chybione czyli że zarodek zamarł A ja nie mam żadnych objawów poronienia
Kazał przyjść za 2 tyg żeby sprawdzić czy w prawo czy w lewo
Ale od ostatniego usg Kto to było 19.12 pojawił się zarodek więc już sama nie wiem jestem roztrzesiona burdel w głowie aż mnie boli i w ogóle fatalnie [emoji24]
Poczekaj cierpliwie. Wydaje mi się że lekarz niekompetentny.

Jeśli miałaś robiona w przeciągu ostatnich trzech lat to nie robią. Trzy miesiące po porodzie każą zrobić, usg robią tylko dwa w ciąży, można zrobić prywatnie, akurat w moim mieście tylko dwa miejsca to wykonują. Poza tym nie sprawdzają w ogóle. Na wizytach u położnej sprawdzają ciśnienie, czasami biorą próbkę moczu, czasami krwi i w późniejszej ciąży tętno i wielkość brzuszka i tyle. Wiele badań, o których dziewczyny piszecie, nawet bym nie wiedziała, ze istnieją, a czasami nawet myśle, ze wiecie więcej niż lekarze tu, chociaż absolutnie nic nie mam do tutejszej służby zdrowia, nawet do leczenia paracetamolem.
I ja nie mam nic 😊
Jestem bardzo zadowolona. Co do Usg To niby dwa ale jak się coś dzieje robią więcej, położne wysyłają do szpitala i robią jak trzeba.

@kasiula34 spokojnie, trzymam za Ciebie kciuki!!!
@Wielka Mi :) ty dzisiaj miałaś tez iść, tak? Jak tam sytuacja?
@Anestia super, gratuluję.
Ciekawe co u mnie będzie jutro. Chyba nie pospie dzisiaj. Nerwy i nerwy.

Dla mnie te nasze pierwsze tygodnie tutaj razem są straszne.. Człowiek wręcz nie wie jak reagować cieszymy się z serduszek bicia z udanych wizyt lekarskich
A za chwilę przykre wiadomości
😔

Wiecie Dziewczyny, tak to jest na początku. Wybaczcie, że tak dosłownie, ale w pierwszym trymestrze ryzyko, że coś pójdzie nie tak, jest znacznie wyższe niż w drugim. Z każdym tygodniem maleje, czekam na start drugiego trymestru jak szalona. Tutaj w dużej mierze decyduje biologia, na którą nie mamy wpływu. Niestety. Nie powiem w ilu biochemach byłam bo aż szok.

reklama
Do góry