reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Dzień dobry🙂 dziewczyny a co myslicie o cięciu cesarskim na żądanie? Ja panicznie boję się porodu naturalnego i rozważam taką opcję.
U mnie dwa porody drogami natury jeden sam siebie sie zaczol drugi prowokowany z uwagi na nadcisnienie ale i tak nie zamienilabym tego a cc chociaz drugi przez oxytocyne byl o wiele bardziej bolesny i skurcze co minute przez 5h. Niewiem jak to po cc ale po porodach moglam odrazu funkcjonowac a po drugim to juz wogole bo niemialam naciecia krocza a wiadomo po cc jednak jest sprawnosc ograniczona

Nie jadłam bo musiałam leżeć a że byłam nastka lezalam u mamy a mamusia twierdziła że sie je za dwoje 😁🤣
Moja mama w ciąży ze mną bardzo przytyła to na mnie krzyczy że mam nie jeść 😆 zazdroszczę dziewczynom które w ciąży mają tylko piłeczkę i nie widać nadprogramowych kilogramów, a ja zawsze miałam tendencje do tycia to tylko czekam aż zacznę zamieniać się w fokę szarą i Greenpeace odłowi mnie i wrzuci do morza 😬

Moja mama w ciąży ze mną bardzo przytyła to na mnie krzyczy że mam nie jeść 😆 zazdroszczę dziewczynom które w ciąży mają tylko piłeczkę i nie widać nadprogramowych kilogramów, a ja zawsze miałam tendencje do tycia to tylko czekam aż zacznę zamieniać się w fokę szarą i Greenpeace odłowi mnie i wrzuci do morza 😬
Moja tak samo przytyla ze mna w ciąży 20kg i teraz chodzi mi gada żebym nie jadła dużo bo będę tylko później zła sama na siebie 😁

Cześć dzoewczyny! Dawno nie pisałam..
Oczywiscie jestem za forum zamknietym :D
Gratuluje nowych serduszek i udanych wizyt ;)
U mnie dziś 8tydz 1 dzień jakos, czuje sie zazwyczaj źle..jedzenie przyprawia mnie o chęć wymiotowania na szczescie tego nie robie bo zawsze jest to u mnie ostateczność ale czuje sie jakbym miala grype zoładkowa..wieczorami jest najgorzej:(
Zaparcia mam tak jak Wy w zasadzie ale ja cale zycie mam zaprcia wiec nic u mnie nowego dlatego jestem przyzwyczajona do toalety 2 razy w tyg...
Ja przed swietami tez nic nie przytyłam ale po świetach pewnie juz tak;( niestety ale moje ulubione danie (pierogi) nie wychodziło mi w ogole;(
Mam pytanie odnosnie tych prenatalnych, czy lekarz daje na nie skierowanie czy trzeba sie umówić prywatnie?

Ja nie wiem jak niektóre kobiety to robią że sam brzusio idzie mała piłeczka [emoji2368]
Ja też nie. Ja przytylam 30+kg. Tyle, że ja strasznie wodę przy każdej zmianie hormonalnej zbieram. Byłam tak spuchnieta, że nie miescilam sie w żadne buty. Nawet japonki. No i brzuch miałam taki wielki, że spodnie ciążowe rozmiaru 44 opinaly go i pas mi się w brzuch wżynał, a w nogawki wsadzilabym jeszcze ze 2 nogi [emoji23]
Generalnie teraz, po świętach na dodatek, boję się stanąć na wagę. [emoji23]
Az boję się co będzie tym razem [emoji85]

reklama
Mi się w zeszłym roku udało 24 kilo zrzucić wsumie udało... Nerwice żołądka miałam, odeszłam od ex wszystko minęło. Teraz obecnie jest normalnie 75 przy 176
Ale przytyć znów 30.... No nie chce i nie mogę 🙄😁
Zwłaszcza że jestem po usunięciu żylaków z kończyny więc nawet nie wskazane
Wsumie jak chirurg powiedział ciaza też nie wskazana

Do góry