reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Ino ile herbaty można wypić? No bo to też kofeina [emoji848] ja przed ciążą uwielbiam herbatę z miodem i cytryną a teraz bardzo średnio [emoji85] ale woda też mi nie wchodzi, dzisiaj wypiłam w sumie 2,25 litra płynów i nie wleję w siebie nawet małej łyżeczki już [emoji38]
Google mówi, że bezpieczna dawka kofeiny w ciąży to 200-300 mg dziennie.
Tylko nie każ mi tego przelicza, bo mój babybrain wybuchnie [emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
2 litry zaliczylas wiec nie jest zle. Ja pilam. Nałogowo zielona herbatę.... A teraz ooo dupa, nawet maz mnie pilnuje zeby pić zwykla
Ino ile herbaty można wypić? No bo to też kofeina [emoji848] ja przed ciążą uwielbiam herbatę z miodem i cytryną a teraz bardzo średnio [emoji85] ale woda też mi nie wchodzi, dzisiaj wypiłam w sumie 2,25 litra płynów i nie wleję w siebie nawet małej łyżeczki już [emoji38]

Nie mam pojęcia, z tego co czytam objawy mogą wystawić praktycznie z każdego poziomu w naszych ciałach, już były na forum dziewczyny które w ciąży czuły się jak przeziębione. A może faktycznie coś Cię bierze?
Na fejsie jest grupa Sierpniowe mamy 2020 🤔

W zasadzie od Wigilii nie ruszam się z domu więc nie bardzo miałam skąd coś złapać :(

2 litry zaliczylas wiec nie jest zle. Ja pilam. Nałogowo zielona herbatę.... A teraz ooo dupa, nawet maz mnie pilnuje zeby pić zwykla
Nie można pić zielonej herbaty? Ja piję właściwie tylko zieloną.

Dodatkowo dzisiaj przez cały dzień mam okropny ból głowy i nie wiem co to, czy za mało picia, czy po prostu tak jest. Ale głowa pęka, a boję się brać jakiekolwiek tabletki...

@mala.wiedzma. sama se przeliczę ale jutro bo mi galareta ciążowa już się w mózgu zrobiła 🤔🙈😆
Zielonej herbaty nie można bo zaburza wchłanianie kwasu foliowego, a ja akurat zielonej bym się napiła. Chociaż nie, teraz nie napiłabym się niczego 😶
To co tu pić 😮 herbata to jedyny neutralny w smaku napój... Woda jest dla mnie mdła,a soki za słodkie

reklama
Niby mozna w nie dużych ilościach, utrudnia wchłanianie kwasu foliowego tak ważnego w 1 trymestrze i zawiera kofeinę dlatego póki co nie pije
Nie można pić zielonej herbaty? Ja piję właściwie tylko zieloną.

Dodatkowo dzisiaj przez cały dzień mam okropny ból głowy i nie wiem co to, czy za mało picia, czy po prostu tak jest. Ale głowa pęka, a boję się brać jakiekolwiek tabletki...

Do góry