reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Matko dziewczyny, ale się rozpisałyście. Jestem jak najbardziej za zamkniętym forum 😁 można pomyśleć o jakiejś grupie na fejsie, bo wygodniej się pisze 😉
Witam nowe ciężarówki 😊😊
Ja dziś z rodzinką wybrałam się nad morze, połazić i dotlenić się, mimo, że zmarzłam to powietrze cudowne i mega fale 😉
Teraz pod kocykiem i czekam na herbatkę z pomarańczami i miodem 😁😁
Na zaparcia dziewczynki ja używam espumisan regularnie i problem z głowy, ewentualnie polecam wodę z ogórków kiszonych- działa cuda 🙈🙈🙈
Co do wody staram się pić 2 litry dziennie, tyle, że lekko gazowaną, bo inna mi nie wchodzi, ale kilka dni przed wizytą zamieniam na zwykłą żeby jelita nie były zagazowane bo kiepsko widać wtedy na USG 😁

reklama
Dziewczyny czy Wam też się tak kręci w głowie? Ja prawie non stop się czuję jakbym na jakimś kacu była. Dzisiaj dodatkowo odkryłam, że mam temp 37.1 i ogólnie czuję się jakby mnie dopadało przeziębienie :( Doświadczone Mamusie czy to normalne??
Nie mam pojęcia, z tego co czytam objawy mogą wystawić praktycznie z każdego poziomu w naszych ciałach, już były na forum dziewczyny które w ciąży czuły się jak przeziębione. A może faktycznie coś Cię bierze?
Na fejsie jest grupa Sierpniowe mamy 2020 🤔

Ja w pierwszej ciąży wodę mogłam pić litrami a teraz jest blee [emoji23] ale ostatnio żeby nie było to dodaje do niej cytrynę i jakoś lepiej wchodzi może też taką spróbujesz? [emoji3526]
Dziękuję za miłe słowa [emoji3059][emoji3059][emoji3059]
Co do picia wody, to ciężko idzie. Niestety nie daje rady pić nawet 1,5l wody dziennie [emoji43]. Chociaż jak kładę się spać i jak wstaje, to mam takiego kapcia w buzi. Ale co wypije więcej niż kilka lykow to czuję jak mi ta woda podchodzi do gardła. Mogę wypić szklanke soku, ale przez dłuższy czas czuje dyskomfort. Nie mieści mi się w brzuchu po prostu! [emoji23]

Ja prawie cały czas mam temperaturę 37, kręci się w głowie i jestem osłabiona. Myślę, że to zależy od organizmu, jak sobie radzi z nową sytuacją. Ale mogę się mylić [emoji4]
Dziewczyny czy Wam też się tak kręci w głowie? Ja prawie non stop się czuję jakbym na jakimś kacu była. Dzisiaj dodatkowo odkryłam, że mam temp 37.1 i ogólnie czuję się jakby mnie dopadało przeziębienie :( Doświadczone Mamusie czy to normalne??

A co to za syrop jeśli można wiedzieć? Też mam z tym problem [emoji849]
Znam ten problem. Ja mam od dłuższego czasu większe problemy z tym. Czasami mnie to do łez doprowadza :( często łykałam tabletki na przeczyszczenie bo bol brzucha był nie do wytrzymania. Dosłownie dzisiaj zamówiłam syrop który można brać w ciąży bo tak się nie da żyć.

Z tym nadrabianiem wody po kawie i herbacie to też nie do końca tak... Do dziennego spożycia płynów liczymy wodę, kawę, herbatę i zupy. Wiem, że na pewno bez cukru ale nie jestem pewna jak kawa z mlekiem. Trzeba poszukać w necie w jakiś wiarygodnych źródłach dokładnie co i jak [emoji16]
No ja tylko cytuje co nam mówila dietetyk na szkole rodzenia, trzymam się tego, bo w sumie sensownie mowila

reklama
Witaj kochana wsrod sierpniówek [emoji847] napewno wszystko będzie dobrze i fasolka będzie się rozwijała prawidłowo[emoji3526] tego Ci życzę z całego [emoji3590]
Witam i ja :)! Czytam Was praktycznie od poczatku ale dopiero postanowiłam napisać :)! U Nas jest dzisiaj 7+6 termin ma 10 sierpnia, usg ostatnie w 6+5 i piekne serduszko słyszałam :) wg CRL i ostatniej miesiaczki wychodzi tak samo :)
W lipcu poronienie, pozniej nie udawało sie zajść, a teraz mam swoja fasolke :)!
Niestety od kilku miesiecy zmagam sie z zapaleniem pecherza nawracajacym i właśnie kończe drugi antybiotyk w ciaży :( pierwszy raz trafiłam do szpitala z krwiomoczem w 5 tyg ciąży
To będzie moje pierwsze dziecko i mam nadzieje, że wszystko bedzie dobrze u Nas wszystkich :)
Pozdrawiam

Do góry