reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Ja dzisiaj wyjatkowo pomarudze. Od paru dni mam mega zaparcia.. kibelek to koszmar i mnie dzisiaj tak brzuch boli ze nawet nie dam rady corki ogarnac tylko zrobi to maz a ja wskakuje pod kolderke. ale to pewnie jelita..

Wiadomość do administracji poszla.
Co do wody to u mnie idzie jej zawsze duzoooo zgrzewka na 2 dni. Lekko gazowana obowiązkowo.
Kurcze dziewczyny biorą mnie omdlenia, wlasnie skonczylam strzyc syna.... Masakra myslalam ze nie skoncze jak usiadlam to ciemno przed oczami.... Kurde juz widze siebie w pracy! Pracuje w cateringu 6 zaczynamy po przerwie świątecznej .

Witam nowe mamuski, fajnie ze nas tak duzo [emoji4]

Witam po świętach [emoji4]
U mnie 7+6 2 idę na usg mam nadzieję że zobaczę [emoji173] . Miałam taki sen że byłam z moim m na usg i żeśmy widzieli bijące serduszko mam nadzieję że się sen sprawdzi
Moje objawy raz są raz nie ma , dziś mamo co w autobusie nie zemdlalam czytając forum [emoji39] , pamiętam że tak to miałam przy córce też żadnych objawów tylko jak spadał cukier to do omdlenia prowadziło
więc może to dziewczynka w sumie to wszystko jedno aby było i rosło zdrowe
W domu nikt nie wie czekamy na serduszko . Ja na l4 wszyscy myślą że ze względu na rwe kulszowa bo mnie zlapala[emoji853]

Witam nowe koleżanki
Oby nas przybywało A nie ubywalo przykro mi że wielkiej mi się nie udało [emoji45]

Dziękuję za miłe słowa [emoji3059][emoji3059][emoji3059]
Co do picia wody, to ciężko idzie. Niestety nie daje rady pić nawet 1,5l wody dziennie [emoji43]. Chociaż jak kładę się spać i jak wstaje, to mam takiego kapcia w buzi. Ale co wypije więcej niż kilka lykow to czuję jak mi ta woda podchodzi do gardła. Mogę wypić szklanke soku, ale przez dłuższy czas czuje dyskomfort. Nie mieści mi się w brzuchu po prostu! [emoji23]

Ja dzisiaj wyjatkowo pomarudze. Od paru dni mam mega zaparcia.. kibelek to koszmar i mnie dzisiaj tak brzuch boli ze nawet nie dam rady corki ogarnac tylko zrobi to maz a ja wskakuje pod kolderke. ale to pewnie jelita..
Znam ten problem. Ja mam od dłuższego czasu większe problemy z tym. Czasami mnie to do łez doprowadza :( często łykałam tabletki na przeczyszczenie bo bol brzucha był nie do wytrzymania. Dosłownie dzisiaj zamówiłam syrop który można brać w ciąży bo tak się nie da żyć.

Witam i ja :)! Czytam Was praktycznie od poczatku ale dopiero postanowiłam napisać :)! U Nas jest dzisiaj 7+6 termin ma 10 sierpnia, usg ostatnie w 6+5 i piekne serduszko słyszałam :) wg CRL i ostatniej miesiaczki wychodzi tak samo :)
W lipcu poronienie, pozniej nie udawało sie zajść, a teraz mam swoja fasolke :)!
Niestety od kilku miesiecy zmagam sie z zapaleniem pecherza nawracajacym i właśnie kończe drugi antybiotyk w ciaży :( pierwszy raz trafiłam do szpitala z krwiomoczem w 5 tyg ciąży
To będzie moje pierwsze dziecko i mam nadzieje, że wszystko bedzie dobrze u Nas wszystkich :)
Pozdrawiam

Znam ten problem. Ja mam od dłuższego czasu większe problemy z tym. Czasami mnie to do łez doprowadza :( często łykałam tabletki na przeczyszczenie bo bol brzucha był nie do wytrzymania. Dosłownie dzisiaj zamówiłam syrop który można brać w ciąży bo tak się nie da żyć.
Na zaparcia polecam dupalak syrop podobny do laktulozy ale silniejszy i działa łagodnie A nie drastycznie
Ja tylko przez święta miałam problem A tak to do 3 razy dziennie potrafie

reklama
Do góry