reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Dziewczynki czy któraś z Was ćwiczy?
Jakieś ćwiczenia dla ciężarówek, joga czy inne cuda?
Ja jeszcze 3 miesiące temu 3x w tyg Zumba strong plus jakieś weekendowe bieganie .Niestety po urazie kolana 6 tyg gipsu i zero ruchu.Ostatnie tygodnie pomału bez obciążenia rower stacjonarny, żeby zacząć jakoś funkcjonować z zerwanym więzadłem Ale pomału dostaje szału z tego bezruchu.
Może macie coś sprawdzonego ,choćby z You Tube [emoji16]

Wiesz co, zawsze sceptycznie podchodziłam do Ani Lewandowskiej, ale jak szukałam jakiś ćwiczeń to te opublikowane na jej stronie wydają mi się najbardziej sensowne.
Myśle nawet, ze na początku można je modyfikować i np dodać lekkie obciążenie w postaci ciężarków na nogi czy na nadgarstki :)
Ja na pewno wypróbuje :)
Ostatnio brałam udział w zajęciach z ketlami i były całkiem spoko, ale trzeba pilnować, żeby się nie przeciążyć

reklama
Z tym nadrabianiem wody po kawie i herbacie to też nie do końca tak... Do dziennego spożycia płynów liczymy wodę, kawę, herbatę i zupy. Wiem, że na pewno bez cukru ale nie jestem pewna jak kawa z mlekiem. Trzeba poszukać w necie w jakiś wiarygodnych źródłach dokładnie co i jak [emoji16]

Na zaparcia polecam dupalak syrop podobny do laktulozy ale silniejszy i działa łagodnie A nie drastycznie
Ja tylko przez święta miałam problem A tak to do 3 razy dziennie potrafie
Zamówiłam laktuloze tak na szybko. Muszę się przejść do apteki i znaleźć odpowiednik tego dupalaka tutaj.

Z tym nadrabianiem wody po kawie i herbacie to też nie do końca tak... Do dziennego spożycia płynów liczymy wodę, kawę, herbatę i zupy. Wiem, że na pewno bez cukru ale nie jestem pewna jak kawa z mlekiem. Trzeba poszukać w necie w jakiś wiarygodnych źródłach dokładnie co i jak [emoji16]

Kawa z mlekiem jest traktowana jako posiłek :(
Wiec nie zaliczamy jej do dziennego spożycia płynów

reklama
Dziewczyny czy Wam też się tak kręci w głowie? Ja prawie non stop się czuję jakbym na jakimś kacu była. Dzisiaj dodatkowo odkryłam, że mam temp 37.1 i ogólnie czuję się jakby mnie dopadało przeziębienie :( Doświadczone Mamusie czy to normalne??

Do góry