reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Nie denerwuj się i nie nakręcaj. Jeśli to przeze mnie to przepraszam :( Już znikam, nie będę Was tu więcej dręczyć, potrzebujecie spokoju i pozytywnych wrażeń.

Trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze!

Właśnie o to chodzi, żebyś dręczyła ;) Jesteś jedna z najbardziej pozytywnych forumowiczek jakie tu spotkałam!
Na pewne sytuacje w naszym życiu nie mamy wpływu. Ale przecież Ty to wiesz!
A z wiekiem to nie ma co przesadzać... Medycyna nie takie przypadki jak my widziała :)

reklama
A powiedzcie mi będziecie robić ten test sanco czy raczej nie? Ja chyba się ba niego zdecyduje...

Ja jestem jeszcze przed badaniami, ale Pappe będę musiała już zrobić. Tylko zastanawiam się czy warto się denerwować jeśli wyjdzie coś nie tak. Przecież to sama statystyka. Sanco jest bez porównania lepsze, ale czy Pappa czy Sanco coś zmieni? Raczej nie. Tylko się będę stresować w nadmiarze. A jeśli będzie coś nie tak to tylko i wyłącznie zaszkodzę dzidziusiowi.
W tej ciąży postanowiłam się z niczym nie spieszyć. Zrobiłam dwa testy w domu, które potwierdziły ciąże. Bety nie robiłam w ogóle. Do gina idę 02.01 na pierwsza wizytę i założenie karty ciąży, będzie to 6tc. Tego samego dnia planuje tez zrobić wszystkie badania z krwi i moczu. 10.01 mam pierwsze USG w 7tc, żeby nie było już wątpliwości czy pusty pęcherzyk, czy owalny czy podłużny, czy zarodek będzie miał miejsce na rozwijanie się, czy serduszko jest, czy serduszka nie ma, czy pęcherzyk za mały, za duży... 🤯🤯🤯
Na moim etapie 5tc teraz jestem po prostu szczęśliwa i upajam się moim stanem i coraz większymi cyckami :) Nie chce mieć zmartwień, stresów na coś na co w chwili obecnej nie mam najmniejszego wpływu.
Dbam o siebie, obserwuje moje ciało, od sierpnia przyjmuje wszystkie witaminy jakie tylko ciężarnej są potrzebne, kontroluje swoją tarczyce, biorę dupka i jakoś leci :)
We wrześniu jak byłam w ciąży, to w 5tc już miałam porobione wszystkie badania, u lekarza byłam co drugi, trzeci dzień. I nic z tego nie wyszło. Czarna rozpacz aż sama musiałam skopać się po dupie bo wylądowałabym w psychiatryku.
Dlatego uważam, ze jeśli mamy robić Pappe, to niech ona chociaż coś nam daje oprócz nerwów, bo nie wpisujemy się w statystykę.
Co do Sanco, to sama się w pierwszej ciąży zastanawiałam, teraz zapewne tez poruszymy ten temat, ale jak odpowiemy sobie na pytanie co to w naszych decyzjach zmieni.

Ja to się kobietki w ogóle zastanawiam nad tym I badaniem prenatalnym [emoji848] w pierwszej ciąży go nie robiłam dopiero to drugie. Jak myślicie ono jest bardzo ważne?

Kto rano wstaje temu... Ale po co wstaje jak na 10 do pracy :/
@Wielka Mi :) Przykro mi z powodu utraty, wierzę że się jeszcze uda
@budkaa Gratuluję serduszka

A moje... A moje samopoczucie doznalo wczoraj olśnienia jak usłyszałam
Coo ciaza już masz tak od chowanego nastolatka a pchasz się w pieluchy
Z kolejnym dzieciaka... (tia jestem rozwódka a z 1mezem mam aż 1)
I tak sobie myślałam wieczorem myślałam
Az mnie to przygnebilo cholernie
Za 10 lat młody będzie miał 23 lata więc raczej już go w domu nie będzie więc wypadało by by ten malec miał rodzeństwo by nie wyrósł mi kolejny Samson 😊😊😁
Hahah, ja mam indentyczną sytuację :D mam 11-latka z pierwszego małżeństwa i teraz też planuję dwójkę żeby znów nie wychowywać jedynaka 😁 Piona! 🤚

Ja już mam skierowanie na prenatalne i idę 21 stycznia, będzie wtedy 12+4. Na NFZ z powodu wieku. Zastanawia mnie jednak PAPPA, bo lekarz dając mi skierowanie na prenatalne powiedział wprost że to tylko statystyka. Może mocno namieszać nam w psychice, a jak prawdopodobieństwo wyjdzie wysokie to od razu chce robić amnio. Sama nie wiem co robić, ale nie podoba mi się fakt, że badania są tak okrutnie drogie. Jeśli będę musiała, to zrobię Sanco🤔😐

Ja już mam skierowanie na prenatalne i idę 21 stycznia, będzie wtedy 12+4. Na NFZ z powodu wieku. Zastanawia mnie jednak PAPPA, bo lekarz dając mi skierowanie na prenatalne powiedział wprost że to tylko statystyka. Może mocno namieszać nam w psychice, a jak prawdopodobieństwo wyjdzie wysokie to od razu chce robić amnio. Sama nie wiem co robić, ale nie podoba mi się fakt, że badania są tak okrutnie drogie. Jeśli będę musiała, to zrobię Sanco[emoji848][emoji52]
Ja 20 stego ,czytając fora i rozmawiając z koleżankami większość twierdzi że PAPPA bardzo często daje zły wynik i nerwy niepotrzebne
Ja wiem ,że jeżeli cos będzie nie tak to robię amnio a nie kolejny test, bo to jedyne badanie ktore daje pewność.

reklama
Witajcie.

Jakie ja milam dzisiaj sny 😱😱 Porażka!
Chce już piątek, chce wiedzieć na czym stoję bo mam dość tego zawieszenia. Dzisiaj od rana bol piersi. Nic poza tym. Zaczęło mnie kaszleć i strasznie przy tym boli brzuch :(

jeszcze 6 dni i będzie wiadomo co i jak.

Do góry