reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Czesc ! 😉 Trochę się nie odzywalam-ale rozkoszowałam się świętami . U mnie wjechało wszystko..barszcz z uszkami,ziemniaczki z ryba,kapusta zasmażana i w surowce,pierogi,bigos,ciasta,sałatki..może nie za duze porcje ale nie odmawiałam sobie niczego póki mam apetyt i brak mdłości 😁 w poniedziałek wizyta u lekarza będzie to 8t1d mam nadzieję że już zobaczę ta moja mała biedroneczke 😎 na ostatniej był tylko pęcherzyk i dlatego też nie mówiliśmy rodzinie .. chcemy najpierw sami zobaczyc ♥️ 🙂 ale nie powiem..zaczynam się stresować ! A jak u Was ? Pojedzone i wypoczęte ? 😋

reklama
Moja poprzednia, przy 2.60 nie włączała leków, TSH samo spadło, mówiła że 2,5 to niby granica w ciąży, ta obecna też tak uważa. Szczerze, to pierwsze słyszę, żeby zbijać poniżej 2, chociaż jak się starałam to lekarze mówili że najlepiej mieć 1,5. Rzeczywiście co lekarz to inna szkoła.
Ojej, współczuję złych snów! Raz się tylko obudziłam z płaczem, pamiętam że to był sen z tych w których byłam pewna że to rzeczywistość, a ktoś tam umarł, nie zazdroszczę częstszych wrażeń tego typu 😢
I jak się ciąża rozwijała przy takim tsh? Wszystko było w porządku?

Dziewczyny dziękuję Wam za odp. Tyle odpowiedzi :))) bardzo dziękuję. Strasznie dużo rozmyslam nad tym, czy wszystko dobrze się rozwija itd... Staraliśmy się 11 miesięcy, chociaż wiem, że i kilka lat się starają...

Akile - w którym tygodniu miałaś pierwsza wizytę? Też ostatnio (5 tyg 6 d) miałam widoczny pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem zoltkowym, bez zarodka... Za tydzień druga wizyta a ja już przeżywam...

@GabrielaNowak85, ale miałaś przejścia! 😱 Całe szczęście, że to wszystko już za Tobą! Teraz kontrolujesz i udało Ci się poskromić te ogromne wartości, które przecież mają wielgaśny wpływ na życie każdej z nas! Teraz radzisz sobie też bez SSRI, prawda? Kolejna silna osobowość na forum Sierpniówek? 🤩

Nie myślisz, że ten powtarzający się sen może pokazywać jakieś Twoje wewnętrzne obawy? Nie znam się na tym kompletnie, ale sny mają swoją symbolikę, a skoro ten konkretny sen się powtarza to może po prostu coś siedzi głęboko w Tobie i od czasu do czasu przypomina Ci o sobie....
Kochana, żadnych SSRI od ponad roku 💪 jestem twartka sztuka 😆😆 dużo nas tu takich sztuk co? 💪
Moja ś.p. babcia intensywnie interpretowała sny, wiadomo, jak śniła jej się szafa albo wypadające zęby to obdzwaniała całą rodzinę i pytała czy wszystko dobrze, czy są zdrowi i czy nikt nie umarł 😐 jak byłam mała to się trochę bałam jej opowieści o proroczych snach. Babcia wychowała się na wsi, była bardzo zabobonna, niektóre jej opowieści powodowały że włos mi się jeżył 🙈 większość elementów tego snu mi się dobrze z przeszłością pokrywa, a że mam trochę uległą osobowość (w życiu prywatnym, bo w zawodowym to bez kija nie podchodź😆), to pewnie tworzy mi się taka dziwna wizja rzeczywistości. Żadna z nas chyba nie chciałaby być trzymana krótko przez partnera 🤔

@Onaa.86, nie przepadam za nabiałem, a już za jajcami to w ogóle 🤢 Grapefruity lubię, szczególnie te zielone - mniam mniam 🙃 ale może się poświęcę skoro takie efekty jak mówisz :) Dzięki za podzielenie się ☺
Przybij pionę - też uwielbiam jeść 🤪
Ale faktycznie należy Ci się opierdziel, że aż tak szybko po cc zabrałaś się za tak drastyczną dietę!! Mogło Ci się naprawdę coś stać o_O

Akile - w którym tygodniu miałaś pierwsza wizytę? Też ostatnio (5 tyg 6 d) miałam widoczny pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem zoltkowym, bez zarodka... Za tydzień druga wizyta a ja już przeżywam...
Pierwszą wizytę miałam w 5t1d 🙂 Wtedy był sam pęcherzyk chyba 5.5mm ale lekarz stwierdził że jak na ten "wiek" to wszystko dobrze,więc się nie martwiłam 😉 Teraz jakaś obawa się pojawiła czy na pewno to serduszko jest ..

Nieśmiało się przyłączam do grupy :) Jestem w 6t4d i to.moja pierwsza i bardzo długo wyczekana ciąża. Termin mam na 16 sierpnia. Widzieliśmy już na iść pęcherzyk, zarodek i ciałko zółtkowe. Teraz idziemy 2 stycznia zobaczyć serduszko :)

reklama
Do góry