reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

No wlasnie, to jest takie mylące... :/ i człowiek sam już nie wie co robić. Dzwoniłam do jakiegoś endokrynologa, chociaż termin ma dopiero na połowę stycznia. Mówiłam o tym tsh, ona stwierdziła, że na tak wczesnym etapie ciąży to tsh nie jest za wysokie... Więc już głupieje, to dlaczego normy w lab wskazują na zbyt wysokie?
A Ty jakie masz tsh, że bierzesz leki?
Dziękuję za odp :*

Mi przy pierwszej ciąży TSH skoczyło do 4,62. Później zbiłam do 2,4.
No i od razu byłam na euthyroxie.
Biorę cały czas. Teraz przed ciąża miałam 1,91. Badać TSH będę ponownie 02.01, ale odkąd zaszłam w druga ciąże to dawke euthyroxu mam zwiekszona

reklama
GabrielaNowak85- a u mnie zawsze lekko ponad 2 - 2.5 i ani leków na to nie chce przepisać ani co i człowiek się martwi :/
Karokao- no niby tak lekarz mówił... Bardzo bym chciała żeby tak wlasnie było.. 💗
Z tego co czytam większość lekarzy uważa że TSH koło 2-2,5 w ciąży jest ok i nie ma co z nim kombinować. Mój lekarz uważa że powinno oscylować poniżej 2 i bliżej 1. Bądź człowieku mądry i pisz wiersze 🤷‍♀️
Ja chcę już do domu, za dużo gości, za dużo hałasu, lubię towarzystwo ale nie całymi dniami i nocami. Jakoś nie mogę się zrelaksować, ta myśl czy się dobrze fasolka rozwija jest z tyłu głowy.
Wcale Ci nie zazdroszczę, ja spędzam święta w domu z książką. Chłop się rozchorował i siedzi u siebie, normalnie bym już gotowała mu rosół ale uważa że mam się nie zbliżać żeby się nie zarazić i ja się tego trzymam 😆 grunt żeby lepiej z nim było na jutrzejsze USG 😬
Siostry, znowu mam złe sny. Od wielu lat wraca do mnie ten sam sen, zawsze dzieje się w jednym miejscu, zawsze są te same okoliczności i nigdy do końca nie wiem co tam naprawdę mi się w nim dzieje. Już był spokój i teraz znowu wrócił, obudziłam się z płaczem 😶

Mały gość - już myślę sobie, że niech skoczy to tsh konkretnie aby nie było wątpliwości co do zastosowania leczenia... Bo tak to na dwoje babka wrózyla. Teraz jeszcze ciąża wyszła młodsza na usg i już w ogóle mnie to martwi... Czy w tym tsh leży przyczyna.
GabrielaNowak85- no wlasnie... Ja to już głupieje chwilami.
Dziewczyny, macie jakies mdłości /wymioty? Inne objawy ciążowe?

@Irola ja nie mam za bardzo już. Miałam dość ostre mdłości, od samego początku strasznie dużo śpię i bardzo bolą mnie cycki, już musiałam kupić nowe staniki bo przestały się mieścić w te dotychczasowe, czasami mnie mdli ale już nie wymiotuję. Odrzuca mnie od niektórych zapachów i od mięsa, za to jadłabym śledzie, słodycze i słodkie owoce😛

Mały gość - już myślę sobie, że niech skoczy to tsh konkretnie aby nie było wątpliwości co do zastosowania leczenia... Bo tak to na dwoje babka wrózyla. Teraz jeszcze ciąża wyszła młodsza na usg i już w ogóle mnie to martwi... Czy w tym tsh leży przyczyna.
GabrielaNowak85- no wlasnie... Ja to już głupieje chwilami.
Dziewczyny, macie jakies mdłości /wymioty? Inne objawy ciążowe?
Nie mam mdłości ani wymiotów. Praktycznie zero objawów oprócz zatrzymania @. Czasami piersi zabolą ale naprawdę rzadko, czuje ze są większe i tyle.

GabrielaNowak85- a u mnie zawsze lekko ponad 2 - 2.5 i ani leków na to nie chce przepisać ani co i człowiek się martwi :/
Karokao- no niby tak lekarz mówił... Bardzo bym chciała żeby tak wlasnie było.. 💗
Hej u mnie natomiast tsh od września mniej więcej utrzymywalo się na poziomie 3.2 - 3.6
Tsh w 5 tc wynosiło właśnie 3.3 i mnie gin opitolil że do 2 max. Zadzwoniłam do mojej endo kazała zwiększyć dawkę do 88 i tydzień temu moje tsh 0.66 powiedziała że dobrze ale zostaje narazie na takiej dawce euthyroxu

Cześć dziewczyny! Mòj termin to w prawdzie 28 lipca ,więc wahałam się czy podpiąć się pod sierpień czy też lipiec i w końcu postawiłam na sierpień. Pierwsza ciąża i sporo znakòw zapytania i nieco stresu ( jeszcze jestem przed USG genetycznym) ,ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Pozdrawiam Was wszystkie! 🙂

Cześć dziewczyny! Mòj termin to w prawdzie 28 lipca ,więc wahałam się czy podpiąć się pod sierpień czy też lipiec i w końcu postawiłam na sierpień. Pierwsza ciąża i sporo znakòw zapytania i nieco stresu ( jeszcze jestem przed USG genetycznym) ,ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Pozdrawiam Was wszystkie! [emoji846]

Witamy [emoji177]

reklama
Z tego co czytam większość lekarzy uważa że TSH koło 2-2,5 w ciąży jest ok i nie ma co z nim kombinować. Mój lekarz uważa że powinno oscylować poniżej 2 i bliżej 1. Bądź człowieku mądry i pisz wiersze 🤷‍♀️

Wcale Ci nie zazdroszczę, ja spędzam święta w domu z książką. Chłop się rozchorował i siedzi u siebie, normalnie bym już gotowała mu rosół ale uważa że mam się nie zbliżać żeby się nie zarazić i ja się tego trzymam 😆 grunt żeby lepiej z nim było na jutrzejsze USG 😬
Siostry, znowu mam złe sny. Od wielu lat wraca do mnie ten sam sen, zawsze dzieje się w jednym miejscu, zawsze są te same okoliczności i nigdy do końca nie wiem co tam naprawdę mi się w nim dzieje. Już był spokój i teraz znowu wrócił, obudziłam się z płaczem 😶
Moja poprzednia, przy 2.60 nie włączała leków, TSH samo spadło, mówiła że 2,5 to niby granica w ciąży, ta obecna też tak uważa. Szczerze, to pierwsze słyszę, żeby zbijać poniżej 2, chociaż jak się starałam to lekarze mówili że najlepiej mieć 1,5. Rzeczywiście co lekarz to inna szkoła.
Ojej, współczuję złych snów! Raz się tylko obudziłam z płaczem, pamiętam że to był sen z tych w których byłam pewna że to rzeczywistość, a ktoś tam umarł, nie zazdroszczę częstszych wrażeń tego typu 😢

Do góry