reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

U mnie tak samo mgła w chu..... Wlasnie jestem z mama u lekarza bo jej mnie nie pokoi, gorączka, osłabiona prawie mdleje, gardło! A leków nie moze brać bez zgody lekarza bo ma za duzo swoich.
Ogarnelam kardiologia dla męża, a ja dla siebie ginekologa. Wiec wizyta 2 stycznia na 18 [emoji4] a dzis mialam sen ze urodzilam dziecko przedwcześnie i ważyło 1300 gr. Masakra obudzilam sie cala w nerwach. Mam córkę z 33 tyg ważyła 1800 i synów z 37 tygodni. No i nasz aniolek byl 34\35 tyg. Mam nadzieje ze teraz wczesniej jak 36 tyg nie będą mnie kroić.
@nata$za88 może racja to, od Duphastonu mnie już bolał żołądek tylko teraz tego jakoś nie skojarzyłam, mózg nie pracuje na zbyt dużych obrotach [emoji85]
@Wielka Mi :) dziewczyny mają rację, mi babcia jeszcze dodawała kilka kropli wody utlenionej do wody z solą i tym płukałam gardło. Odkaża niczym benzydamina [emoji28] szałwia i rumianek też jak najbardziej, no a jak już się uprzemy to apteczna płukanka Glimbax, tam chyba diklofenak jest substancją czynną ale to tylko do płukania, więc wolno nam.
Jak się czujecie Siostry? U mnie za oknem mgliście, lenia mam jak sto tysięcy diabołów w do tego noc wjechała z kolejnym fajnym snem i coś się nie mogę ogarnąć [emoji52]

reklama
Witamy się i my :)
Noc przespana, snów żadnych
Chcialam wstać i jeszcze tego nie zrobiłam
Jakie sposoby macie kochane na mdlosci
Zaznacze ze jeszcze nic nie przegryzione 🤦‍♀️😕

Hej Mamusie [emoji9] u nas noc przespana i nawet jak wstałam miałam przeblysk energii do działania, ale niestety szybko minął bo przy tym moim 2-letnim rozrabiaku ciężko cokolwiek zrobić [emoji33] ale muszę się zmobilizować i skoczyć po dżem do sklepu bo będę piec piernika [emoji16]

U mnie noc kiepsko...
Zasypiałam znowu z bólem mięśni, głównie po prawej stronie, jak ten nieszczęsny jajnik. Myślałam, ze magnez zaczął coś już działać w tej sprawie :/
W nocy się budziłam, ale już bez boli, ot tak po prostu i czułam się wyspana :) gotowa do działania, ale gdzie ty działać o 3 w nocy.
Usnęłam z powrotem chyba jakoś po 5tej. Ale wczoraj w ciągu dnia drzemka 2,5h, wiec pewnie mam odpowiedz.
A piersi od rana... jak dwa kamienie... [emoji30]

reklama
Dziewczynki, ratujcie!! [emoji3061][emoji1784][emoji40] Boli mnie gardło, od wczoraj plukam wodą z solą, ale zamiast poczuc ulgę czuję tylko, ze ból sie rozkręca! Znacie jakies inne bezpieczne sposoby? Podpowiedzcie, proszę [emoji1786][emoji32]
Płukanie ciepłą wodą z dodatkiem wody utlenionej. Sposób mojej babci. Chyba to bezpieczne co?
Niestety mnie też wzięło przeziębienie,z nosa leci woda,pocę się strasznie :-(
Ja narazie tylko czosnek,miód i cytryna

Do góry