reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

A zapomniałam napisać co na wizycie - ładny pęcherzyk w macicy, odpowiada tygodniowi ciąży, kazała się nie stresować, przyjść za 3 tygodnie, na pewno będzie zarodek i serduszko, ale radziła nie chwalić się rodzinie w Święta i sama już nie wiem🤔 w rejestracji zapisali mnie na 17 stycznia, ale będę dzwonić i przekładać, bo za późno dla mnie, nie wytrzymam tyle w niepewności!
Pewnie, że będzie dobrze :)
Profilaktycznie pewnie zarekomendowała Ci zaczekać.
U mnie wychodzi, że w święta będzie równo 5tc, więc za wcześnie na informowanie, tak mi się wydaję. Postanowiliśmy, że powiem w pracy po 8tc, a rodzinie ok. 12tc, jak już I trymestr będzie się kończył i teoretycznie ryzyko utraty ciąży zmaleje.

reklama
A zapomniałam napisać co na wizycie - ładny pęcherzyk w macicy, odpowiada tygodniowi ciąży, kazała się nie stresować, przyjść za 3 tygodnie, na pewno będzie zarodek i serduszko, ale radziła nie chwalić się rodzinie w Święta i sama już nie wiem[emoji848] w rejestracji zapisali mnie na 17 stycznia, ale będę dzwonić i przekładać, bo za późno dla mnie, nie wytrzymam tyle w niepewności!

Dlaczego się nie chwalić? Skoro wszystko ok why not?

Ja tez sie nie chwale. Postanowilam nikomu nic nie mowic az zrobie 1 prenatalne
A zapomniałam napisać co na wizycie - ładny pęcherzyk w macicy, odpowiada tygodniowi ciąży, kazała się nie stresować, przyjść za 3 tygodnie, na pewno będzie zarodek i serduszko, ale radziła nie chwalić się rodzinie w Święta i sama już nie wiem[emoji848] w rejestracji zapisali mnie na 17 stycznia, ale będę dzwonić i przekładać, bo za późno dla mnie, nie wytrzymam tyle w niepewności!

Ja juz tez rodzinie oznajmiła
Chcialam poczekać do świąt ale to siły wyższe
Najbardziej obawialam się reakcji starszego bo ma już 12 lat a reakcja na wieść że moja sis też w ciazy była niezbyt przyjemna :)

Załączniki

• IMG_20191214_114312.jpg
    IMG_20191214_114312.jpg
    2,5 MB · Wyświetleń: 66
Ja w święta mówię rodzinie, to będzie 8t4d to już mogę chyba mówić, z resztą tak postanowiłam bo zwyczajnie boję się, że się przypadkiem przypucuję 🙈 wzięłam się za sprzątanie, idzie mi to jak krew z nosa, boję się że rozgrzebię wszystko i braknie mi sił na dokończenie, a na jutro zaplanowałam gotowanie żurku, na niedzielę lenistwo a na poniedziałek karp w galarecie i prasowanie. Jak co roku mam problem co założyć na święta, z lękiem w sercu przymierzyłam bluzkę którą kupiłam miesiąc temu, na szczęście nie przytyłam i jest dobra 😐

reklama
Do góry