reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Ja to już raczej nie mam powodu do radości :( brzuch boli strasznie, pojawiła się krew :( :( nie jest mi dane mieć trzecie dziecko. Ryczę jak głupia. Jeśli znów pozamaciczna i skończy się usunięciem drugiego jajowodu to tego chyba nie przeżyje. Odechciało mi sie wszystkiego. Jutro się dowiem więcej co tym razem :(

Powodzenia wszystkim! Trzymam za Was kciuki
Kochana, trzymam mocno kciuki żeby wszystko się wyjaśniło i dobrze skończyło!! Mocno krwawisz? Może to faktycznie krwiaczek, one są bardzo powszechne i napędzają stracha... Wiem, że ciężko Ci wierzyć, że będzie dobrze po tylu przejściach, ale nic nie jest przesądzone. Tulę mocno!!

reklama
@Joanulka odwiedzone wczoraj ketle, ale na zajęcia chodzą wszyscy, nawet faceci 🤔 trzeba tylko powiedzieć wcześniej, że się jest w ciąży to prowadzący/prowadząca zeskaluje wersję treningową na bardziej optymalną dla ciężarnej... No więc wrażenia takie oooo... średnie. Na razie to spoko, można sobie chodzić, zeskalować potrafię sama, bo jakieś tam pojęcie mam, pilnuję tętna i tyle. Natomiast na pewno nie o to mi chodziło i nie wyobrażam sobie, że przychodzę na trening z dość pokaźnym brzuchem a obok mnie ten sam trening robi jakiś napakowany dzik :D 😂

Ale wspominałaś wcześniej, że moje bóle mięśniowe mogą być spowodowane relaksacją mięśni. No to je wczoraj spięłam ;) i nie bolą :p

Dziewczyny, przeżyłam w nocy koszmar. Jeszcze nigdy mnie tak brzuch nie bolał. Jak już wspominałam mam zaparcia od paru dni. Dzisiaj w nocy moje jelita urządziły sobie taką balangę, że byłam blisko omdlenia. Miałam wrażenie że zaraz eksploduję. Straszne skurcze jelit a wszystko stało w miejscu. Nigdy więcej nie chcę czegoś takiego. Boję się teraz jeść cokolwiek.

Dziewczyny, przeżyłam w nocy koszmar. Jeszcze nigdy mnie tak brzuch nie bolał. Jak już wspominałam mam zaparcia od paru dni. Dzisiaj w nocy moje jelita urządziły sobie taką balangę, że byłam blisko omdlenia. Miałam wrażenie że zaraz eksploduję. Straszne skurcze jelit a wszystko stało w miejscu. Nigdy więcej nie chcę czegoś takiego. Boję się teraz jeść cokolwiek.
Gdzieś wyżej na tym forum dziewczyny pisały o jakimś syropie na zaparcia...
Ale i dostałam radę, że kapuśniak pobudza i kefir :p suszone ślwiki...
Też mam zaparcia :( i czasem się obawiam, że ból brzucha spowodowany, że coś złego się dzieje z ciążą, ale jak położę rękę na podbrzusze to czuje po prostu jak mi się tam wszystko "przewala". Po wypróżnieniu oczywiście mija jak ręką odjął.
Na mnie działa niezaprzeczalnie kawa ze zwykłym mlekiem i majonez ;)

Witajcie ! Moja noc .. też okropna 🤨 myślę że 3/4 nie spałam. Wszystko mnie budziło,nawet wiatr za oknem . Już mi się płakać chciało,i taki dziwny strach,lek że nie dam rady z tym wszystkim,że coś się kończy jakiś "wygodny" etap w moim życiu 😥

Bardzo Ci współczuję bo miałam takie akcje ze skurczami jelit w poprzedniej ciąży kilka razy i teraz raz, tylko u mnie to kończyło się zwykle biegunką. Pij dużo, staraj się spacerować i jedz sprawdzone rzeczy, lekkostrawne. Można spróbować nospe, ciepły kompres na brzuch. Lekarz mi wtedy zalecał magnez.

Dziewczyny, życzę Wam lepszych nocy niz ta dzisiejsza. Kefir z kapucha przed snem a rano jakis jogurt z zywymi kulturami bakterii i jedziemy z nadzieją do przodu ;-) ;)

Ja spalam, ale jak budzik zadzwonil o 5:10 to myslalam, ze go zatluke mlotķiem :growl:

Ja to już raczej nie mam powodu do radości :( brzuch boli strasznie, pojawiła się krew :( :( nie jest mi dane mieć trzecie dziecko. Ryczę jak głupia. Jeśli znów pozamaciczna i skończy się usunięciem drugiego jajowodu to tego chyba nie przeżyje. Odechciało mi sie wszystkiego. Jutro się dowiem więcej co tym razem :(

Powodzenia wszystkim! Trzymam za Was kciuki

Hej, jak reszta nocy? Dalas radę sie uspokoic na tyle, zeby zasnąć? Plamienie ustalo? Trzymam kciuki z calych sil za Twoją wizyte o 10:00 👍

reklama
Witajcie dziewczyny u mnie niestety dalej biel na teście :sad: dziś 30dc. Już trzeci dzień kompletnej suszy. Następny test dopiero w środę.

Do góry