reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Ekstra [emoji7] pewnie owulacja była nieco szybciej [emoji846]
Zobaczyc/ usłyszeć pierwszy raz bijące serduszko swojego dziecka to jedna z najpiękniejszych chwil w życiu [emoji173]️

Ja dziś wykonałam kolejna betę ( ja z tych niecierpliwych) i wynik 16688 [emoji846] według kalkulatorów wszystko okej jak na ten tydzień ciąży (6+0) [emoji4]
Odebrałam dziś tez wyniki glukozy na czczo, niestety delikatnie poza norma [emoji20]. Chyba teraz lekarz zleci krzywą cukrową wcześniej? W poprzedniej ciąży miałam cukrzycę ciążową, ale stwierdzoną dopiero podczas obowiązkowych badań około 24 tyg. Macie może z tym doświadczenie?
Owulacja była 19 listopada robiłam testy owulacyjne 😁😁

reklama
Wszystko możliwe ja w ost ciazy bylam w 5t.4d i serduszko bilo...mimo tego ze synek byl chory. Niekiedy serduszko widac dopiero ok 7 tyg. Ale duzo zalezy od sprzętu.
A ja zastanawiam się czy będzie coś widać. We wtorek będzie to 5 t 3 d. W pierwszej ciąży jak byłam w 5t 6 D to było widać jedynie pęcherzyk [emoji53]

A ja zastanawiam się czy będzie coś widać. We wtorek będzie to 5 t 3 d. W pierwszej ciąży jak byłam w 5t 6 D to było widać jedynie pęcherzyk [emoji53]

Ja w pierwszej ciąży właśnie w 5 t 3 d widziałam już serduszko [emoji4] Teraz byłam na wizycie 5 t 1 d (+/- 1 dzień) i jeszcze nie biło. Lekarz powiedział, że przy takiej becie jeszcze nie będzie widać serduszka (było wtedy niecałe 2000).

Hej sierpniowki! Wychodzi na to ze i ja nia zostanę. Z kalkulatora internetowego termin 24.08.2020 [emoji4] choć pewnie bedzie to koniec lipca lub początek sierpnia gdyż bedzie to kolejne cc. Smialam sie do koleżanek ze znajdę w ciaze w grudniu po południu. [emoji4]

Hej, ho :) witamy na pokładzie i gratulacje :)
No juz szykuje niespodzianke dla męża, bo jeszcze o niczym nie wiem 🙈🙈

Nic mu nie powiedziałaś :O podziwiam! ja bym nie wytrzymała :D
Poza tym po mnie to widać od razu, że coś jest na rzeczy :D

Dziewczyny a powiedzcie.. zabieracie swoich facetów na to pierwsze USG? Mój bardzo chce zobaczyć i tak myślałam, że w trakcie wizyty moja lekarka go poprosi tylko, żeby zerknął na monitor.. (tak było wcześniej). Ale nie pamiętam, czy to było już na 1 wizycie..

reklama
Hej, ho :) witamy na pokładzie i gratulacje :)

Nic mu nie powiedziałaś :O podziwiam! ja bym nie wytrzymała :D
Poza tym po mnie to widać od razu, że coś jest na rzeczy :D

Dziewczyny a powiedzcie.. zabieracie swoich facetów na to pierwsze USG? Mój bardzo chce zobaczyć i tak myślałam, że w trakcie wizyty moja lekarka go poprosi tylko, żeby zerknął na monitor.. (tak było wcześniej). Ale nie pamiętam, czy to było już na 1 wizycie..
Mój był jeszcze miałam robiona cytologię 😁😁 idąc tam myslam że będę sama, ale lekarz się spytał czy mąż wchodzi A on oczywiście pierwszy 😁😁 powiem wam że jego radość oczach jak zobaczył na monitorze serduszko było warto to brać ❤❤

Do góry