reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Ekstra [emoji7] pewnie owulacja była nieco szybciej [emoji846]
Zobaczyc/ usłyszeć pierwszy raz bijące serduszko swojego dziecka to jedna z najpiękniejszych chwil w życiu [emoji173]️

Ja dziś wykonałam kolejna betę ( ja z tych niecierpliwych) i wynik 16688 [emoji846] według kalkulatorów wszystko okej jak na ten tydzień ciąży (6+0) [emoji4]
Odebrałam dziś tez wyniki glukozy na czczo, niestety delikatnie poza norma [emoji20]. Chyba teraz lekarz zleci krzywą cukrową wcześniej? W poprzedniej ciąży miałam cukrzycę ciążową, ale stwierdzoną dopiero podczas obowiązkowych badań około 24 tyg. Macie może z tym doświadczenie?
Owulacja była 19 listopada robiłam testy owulacyjne 😁😁

reklama
Wszystko możliwe ja w ost ciazy bylam w 5t.4d i serduszko bilo...mimo tego ze synek byl chory. Niekiedy serduszko widac dopiero ok 7 tyg. Ale duzo zalezy od sprzętu.
A ja zastanawiam się czy będzie coś widać. We wtorek będzie to 5 t 3 d. W pierwszej ciąży jak byłam w 5t 6 D to było widać jedynie pęcherzyk [emoji53]

A ja zastanawiam się czy będzie coś widać. We wtorek będzie to 5 t 3 d. W pierwszej ciąży jak byłam w 5t 6 D to było widać jedynie pęcherzyk [emoji53]

Ja w pierwszej ciąży właśnie w 5 t 3 d widziałam już serduszko [emoji4] Teraz byłam na wizycie 5 t 1 d (+/- 1 dzień) i jeszcze nie biło. Lekarz powiedział, że przy takiej becie jeszcze nie będzie widać serduszka (było wtedy niecałe 2000).

Hej sierpniowki! Wychodzi na to ze i ja nia zostanę. Z kalkulatora internetowego termin 24.08.2020 [emoji4] choć pewnie bedzie to koniec lipca lub początek sierpnia gdyż bedzie to kolejne cc. Smialam sie do koleżanek ze znajdę w ciaze w grudniu po południu. [emoji4]

Hej, ho :) witamy na pokładzie i gratulacje :)
No juz szykuje niespodzianke dla męża, bo jeszcze o niczym nie wiem 🙈🙈

Nic mu nie powiedziałaś :O podziwiam! ja bym nie wytrzymała :D
Poza tym po mnie to widać od razu, że coś jest na rzeczy :D

Dziewczyny a powiedzcie.. zabieracie swoich facetów na to pierwsze USG? Mój bardzo chce zobaczyć i tak myślałam, że w trakcie wizyty moja lekarka go poprosi tylko, żeby zerknął na monitor.. (tak było wcześniej). Ale nie pamiętam, czy to było już na 1 wizycie..

reklama
Hej, ho :) witamy na pokładzie i gratulacje :)

Nic mu nie powiedziałaś :O podziwiam! ja bym nie wytrzymała :D
Poza tym po mnie to widać od razu, że coś jest na rzeczy :D

Dziewczyny a powiedzcie.. zabieracie swoich facetów na to pierwsze USG? Mój bardzo chce zobaczyć i tak myślałam, że w trakcie wizyty moja lekarka go poprosi tylko, żeby zerknął na monitor.. (tak było wcześniej). Ale nie pamiętam, czy to było już na 1 wizycie..
Mój był jeszcze miałam robiona cytologię 😁😁 idąc tam myslam że będę sama, ale lekarz się spytał czy mąż wchodzi A on oczywiście pierwszy 😁😁 powiem wam że jego radość oczach jak zobaczył na monitorze serduszko było warto to brać ❤❤

Do góry