reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Nie wiem, ja nie planuję kupować basenu z piłkami. Jak już będze dobrze siedziała będziemy chodziły raz w tygodniu do bawialni ba kulki. Mam blisko 5min spacerem, spotykają się tam mamy z dziećmi na kawę i pogaduchy. Jest za darmo bo miasto finansuje:)
U nas też jest taka kulkolsndia :) ale mojemu się marzy bawić w domu z Alicja kulkami więc coś myślę na ten temat , dziecko też by miało frajdę codziennie a nie tylko godzinę :p

reklama
Mam tą samą matę co KatiNails, różową firmy Tiny Love i narazie super sie sprawdza, melodyjki, światełka i pełno zawieszek a do tego szeleszczące elementy także polecam:biggrin2:Zobacz załącznik 910266
Też się zastanawiam nad ta mata , myślałam o tej i chyba faktycznie się skusze :)

Witam się i ja :) miałam urodzić wtedy co ty ale Olek postanowił wyjsc 20 lipca .. ja nawet nie myślałam żeby przejść do lipcowek z wiadomych powodów. .. [emoji16]
Chyba się na nią skusze [emoji16] ale korci mnie jeszcze ta z piłeczkami :D zrobisz później zdjęcie całej maty ?:)
Klaudia chyba lepsza mata, ona fajnie rozwija dziecko teraz :)
80zl , nie wiem czy nie mniej zachodu z takim niż z tym do odkurzacza :p
A dobrze ci to wyciągnie ? Ja dostałam od aptekarki Sopelek ( coś jak katarek ) . Tam jest możliwość odciągania ustami i odkurzaczem. I nawet ustami ciężko wydrzeć niektóre zaległości z noska dopiero odkurzacz daje ( ledwo ) radę.. a wątpię żeby taki aspirator co wkleilas ciągnął lepiej jak odkurzacz

Pytałaś o cenę maty , ile dała Kasia. Ja też raczej ja kupię na Olx . Są od 70zl. Z wysyłką to będzie pewnie jakieś 80 :)

Zdecydowanie tak. Mnie bolą kości miednicy, stopy (chyba więzadła), wyszedł mi hemoroid i boli mnie pęcherz. Dziąsła też jeszcze nie doszły do siebie bo często krwawią. Czuję się jak stara babcia. To pewnie przez to, że w ciążý musiałam się oszczędzać, dużo leżeć. W poprzednich tak nie mialam, chodzilam na fitnes do 8m-ca, basen, spacery...albo wiek już nie ten:)
To nie jestem sama, co prawda ja się czuje jakby chora miała być, a może będę. Ale tak już mam od trzech dni generalne osłabienie. Myśle jak temu zapobiec, witaminy biore, ale to nie wszystko. Trzeba lepiej zadbać o swoje odżywianie.

Dziewczyny ja tez was podczytuje, może niektóre z was mnie pamiętają bo wcześniej od czasu do czasu się udzielałam, teraz brakło czasu bo malutka absorbująca jest;):)
W dodatku mieliśmy ukryty refluks i bidulka strasznie płakała praktycznie przez większa polowe dnia, teraz mamy lekarstwo i jest duuuzo lepiej:biggrin2:nareszcie!!!

Do noska nie polecam tych elektrycznych odciągaczy, one prawie nic nie wyciągają. My mamy Fride, tez ustami się ciągnie ale ja psikam sprejem tym z woda morska i potem odciągam i wszystko pięknie wychodzi bez problemu, bez spreja było ciężko.

A matę mamy z Fisher Price Przyjaciele z lasu Tropikalnego, malutka ja uwielbia! Myśle ze każda mata tak naprawdę się sprawdzi:)

Też się zastanawiam nad ta mata , myślałam o tej i chyba faktycznie się skusze :)

Witam się i ja :) miałam urodzić wtedy co ty ale Olek postanowił wyjsc 20 lipca .. ja nawet nie myślałam żeby przejść do lipcowek z wiadomych powodów. .. [emoji16]Klaudia chyba lepsza mata, ona fajnie rozwija dziecko teraz :) A dobrze ci to wyciągnie ? Ja dostałam od aptekarki Sopelek ( coś jak katarek ) . Tam jest możliwość odciągania ustami i odkurzaczem. I nawet ustami ciężko wydrzeć niektóre zaległości z noska dopiero odkurzacz daje ( ledwo ) radę.. a wątpię żeby taki aspirator co wkleilas ciągnął lepiej jak odkurzacz

Pytałaś o cenę maty , ile dała Kasia. Ja też raczej ja kupię na Olx . Są od 70zl. Z wysyłką to będzie pewnie jakieś 80 :)
Ja tez mam ten do odkurzacza. Moja ma sapke i co dziennie rano i wieczorem odciagamy bo jej tam chrabaszczy.

Dziewczyny, moja mala ma odparzenie juz dluzszy czas,co prawda jest juz duzo mniejsze niz wczesniej i jej nie szczypie ani nie swedzi.. bo jest spokojna.. :/ nie pomaga linomag zwykly i z tlenkiem cynku ,nie pomagaja kapiele krochmalowe i maka ziemniaczana,takze zmiana pieluch na inne i juz na rozm 3, na nic sie zdala, wietrze pupcie tez i nic,pupke tez myje pod biezaca woda.. co moge jeszcze stosowac slyszalam o tym betapfenie(czy jakos tak)..

reklama
Witaj Zabka2018!
Mam nadzieje, ze nie zrażą Cię ewentualne dalsze zaczepki koleżanek z innych forów, które zakłócają nasz porządek :)
@klaudia975 Kochaniutka! U mnie siostra z basenem na kulki poszła po kosztach. Kupiła zwykły dmuchany basen i na Allegro dokupiła kulki. I wtedy będziesz mogła kupić i matę i basen na kulki [emoji4] ja tak zapewne zrobie :)

@KatiNails ale pięknie wyglądasz w tych krótkich włosach! No nie mogę się napatrzeć.

U nas jutro szczepienie, a Młodzieniec jakby kataru dostał :/ poobserwuje go dziś i jak coś to chyba będę przekładała szczepienie, żeby biedy sobie nie narobić.
Witaj:happy:Oo fajny pomysł z tym basenem:) My już mieliśmy pierwsze szczepienie. Myślałam że uciekne i będę płakać, masakra. Ale mała dzielnie zniosła i następne za miesiąc ehh ale co zrobić:rofl2:

Ostatnia edycja:
Do góry