reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Piszecie, ze Wam sie włosy mniej przetłuszczaja, ja natomiast musze częściej myc. Może to efekt zabiegu keratynowego, który robiłam ostatnio, ale przynajmiej umyje, wysusze i nic nie musze więcej robic. Czuje także, ze mój organizm jest osłabiony. Włosy nie wypadają jeszcze, ale np zrobił mi się jęczmień na oku i jest tak uciążliwy, najchętniej bym go wydrapała :/ Wy tez czujecie, ze Wasze organizmy są slabsze po porodzie?

To na pewno tak. Przy keratynie to tez szybciej mi się przetłuszczały włosy, ale efekt był po zabiegu przepiękny i tez mnie kusi. Chyba w styczniu/lutym sobie zaszaleje. Tym bardziej, że robiłabym to u dziewczyny takiej w domu i max wzięłaby z 400 zł, a w salonie to nawet nie chce wiedzieć.
W tamtym roku miałam zrobione i wyglądały o niebo lepiej niż te moje sianko [emoji16]

reklama
Piszecie, ze Wam sie włosy mniej przetłuszczaja, ja natomiast musze częściej myc. Może to efekt zabiegu keratynowego, który robiłam ostatnio, ale przynajmiej umyje, wysusze i nic nie musze więcej robic. Czuje także, ze mój organizm jest osłabiony. Włosy nie wypadają jeszcze, ale np zrobił mi się jęczmień na oku i jest tak uciążliwy, najchętniej bym go wydrapała :/ Wy tez czujecie, ze Wasze organizmy są slabsze po porodzie?

Hmm ja Ci powiem kochana tak, z włosami nie widze pogorszenia tzn nie wypadają wcale więcej niż wypadały, paznokcie jak mi rosną to są mocne i nie łamią się, czuje się ogólnie dobrze oprócz tego że brakuje mi snu czasami tak pod rzad te 5-6 h bez wybudzania, ale tragedii nie ma i córeczka daje mi codziennie kopa energii i sprawdzian cierpliwości także jest chyba ok :) nic w moim ciele nie odczuwam żeby się zmieniło na gorsze.

O to dobrze, że mnie ostrzeglaś, później bym musiała wystawiać i sprzedawać znowu ;)

Dzięki [emoji847]

Nie ma sprawy :) badziew totalny , chyba mam zdjęcie to ci pokażę.
Mała leżała raz a później sprzedałam. Ty chciałaś odkupić i całe szczęście sprawdziłam pierw i sprzedałam komu innemu.
Nóżki są prawie poza mata , tu gdzie kończy się pałąk jest też koniec szerokości maty.
IMG_20181024_081012.jpg

Załączniki

• IMG_20181024_081012.jpg
    IMG_20181024_081012.jpg
    156,4 KB · Wyświetleń: 331
Zdecydowanie tak. Mnie bolą kości miednicy, stopy (chyba więzadła), wyszedł mi hemoroid i boli mnie pęcherz. Dziąsła też jeszcze nie doszły do siebie bo często krwawią. Czuję się jak stara babcia. To pewnie przez to, że w ciążý musiałam się oszczędzać, dużo leżeć. W poprzednich tak nie mialam, chodzilam na fitnes do 8m-ca, basen, spacery...albo wiek już nie ten:)

Ja bym najpierw kupiła matę, bo zanim zacznie siedzieć w tym basenie i mieć radoche to jeszcze parę miesięcy minie. Aczkolwiek wydaje mi się, że dzieci tym basenem są słabo zainteresowane, że fajnie wygląda tylko do fotki, jako ozdoba :D

Też tak sądzę :) minie jeszcze sporo czasu zanim dzieciątko zacznie samo stabilnie siedzieć, wiec nie trzeba się aż tak wysilać i szukać 2w1, bo do tego czasu może znajdziesz coś innego i bardziej rozrywkowego, bo tez mi się wydaje, że ten basen to taki na chwile do zabawy i dupa pewnie boli od siedzenia na tych kulkach [emoji16][emoji28]

A wy jak byście zrobiły ? Pierw kupić mate a jak będzie starsza to basen z piłeczkami ? Czy odrazu mate którą można przerobić na basenik ?
Zobacz załącznik 910271
Nie wiem, ja nie planuję kupować basenu z piłkami. Jak już będze dobrze siedziała będziemy chodziły raz w tygodniu do bawialni ba kulki. Mam blisko 5min spacerem, spotykają się tam mamy z dziećmi na kawę i pogaduchy. Jest za darmo bo miasto finansuje:)

reklama
My mamy matę z Tiny Love leśna zabawa albo coś takiego. Miki dostał od Cioć z moich studiów [emoji5] Zobacz załącznik 910273
Jest super, bo na macie są szeleszczące elementy, i te zabawki wydają różne dźwięki. A jak dzieciaczek dostanie ręka do świecących elementów ptaszka to się zmienia muzyka. Wiec i później będzie frajda ;)

Aniu, chwal się co to za namiot z kulkami. Basel to słyszałam, ale namiot? [emoji4] Święta idą potrzebne inspiracje na prezenty, bo u mnie duzo dzieci w rodzinie [emoji12]

O, ale fajna i kolorystyka super. Ja też muszę coś pomyśleć w takim razie, bo mała już taka coraz bardziej ciekawa świata i spostrzegawcza to jak zainwestujemy to będę miała w ciągu dnia trochę czasu więcej dla siebie a nie tylko na obowiązki gdy ona leży sama i się bawi [emoji28]

Właśnie, trzeba zabrac się zaniedlugo za zrobienie listy na święta w sprawie prezentów hah, bo u nas też trochę osób, bo i moja rodzina i mojego także będzie zabawa i wydatki niemałe [emoji16] plus sylwester planujemy jechać z rodzinką jego i znajomi rodziców mojego jadą także spora ekipa do jednego ośrodka gdzie wszyscy będą mieszkać te pare dni i tam będzie tez zabawa sylwestrowa, fajnie bo Nela już będzie taka sporo większa i będzie wesoło [emoji4]

Do góry