reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Piszecie, ze Wam sie włosy mniej przetłuszczaja, ja natomiast musze częściej myc. Może to efekt zabiegu keratynowego, który robiłam ostatnio, ale przynajmiej umyje, wysusze i nic nie musze więcej robic. Czuje także, ze mój organizm jest osłabiony. Włosy nie wypadają jeszcze, ale np zrobił mi się jęczmień na oku i jest tak uciążliwy, najchętniej bym go wydrapała :/ Wy tez czujecie, ze Wasze organizmy są slabsze po porodzie?

To na pewno tak. Przy keratynie to tez szybciej mi się przetłuszczały włosy, ale efekt był po zabiegu przepiękny i tez mnie kusi. Chyba w styczniu/lutym sobie zaszaleje. Tym bardziej, że robiłabym to u dziewczyny takiej w domu i max wzięłaby z 400 zł, a w salonie to nawet nie chce wiedzieć.
W tamtym roku miałam zrobione i wyglądały o niebo lepiej niż te moje sianko [emoji16]

reklama
Piszecie, ze Wam sie włosy mniej przetłuszczaja, ja natomiast musze częściej myc. Może to efekt zabiegu keratynowego, który robiłam ostatnio, ale przynajmiej umyje, wysusze i nic nie musze więcej robic. Czuje także, ze mój organizm jest osłabiony. Włosy nie wypadają jeszcze, ale np zrobił mi się jęczmień na oku i jest tak uciążliwy, najchętniej bym go wydrapała :/ Wy tez czujecie, ze Wasze organizmy są slabsze po porodzie?

Hmm ja Ci powiem kochana tak, z włosami nie widze pogorszenia tzn nie wypadają wcale więcej niż wypadały, paznokcie jak mi rosną to są mocne i nie łamią się, czuje się ogólnie dobrze oprócz tego że brakuje mi snu czasami tak pod rzad te 5-6 h bez wybudzania, ale tragedii nie ma i córeczka daje mi codziennie kopa energii i sprawdzian cierpliwości także jest chyba ok :) nic w moim ciele nie odczuwam żeby się zmieniło na gorsze.

O to dobrze, że mnie ostrzeglaś, później bym musiała wystawiać i sprzedawać znowu ;)

Dzięki [emoji847]

Nie ma sprawy :) badziew totalny , chyba mam zdjęcie to ci pokażę.
Mała leżała raz a później sprzedałam. Ty chciałaś odkupić i całe szczęście sprawdziłam pierw i sprzedałam komu innemu.
Nóżki są prawie poza mata , tu gdzie kończy się pałąk jest też koniec szerokości maty.
IMG_20181024_081012.jpg

Załączniki

• IMG_20181024_081012.jpg
    IMG_20181024_081012.jpg
    156,4 KB · Wyświetleń: 335
Zdecydowanie tak. Mnie bolą kości miednicy, stopy (chyba więzadła), wyszedł mi hemoroid i boli mnie pęcherz. Dziąsła też jeszcze nie doszły do siebie bo często krwawią. Czuję się jak stara babcia. To pewnie przez to, że w ciążý musiałam się oszczędzać, dużo leżeć. W poprzednich tak nie mialam, chodzilam na fitnes do 8m-ca, basen, spacery...albo wiek już nie ten:)

Ja bym najpierw kupiła matę, bo zanim zacznie siedzieć w tym basenie i mieć radoche to jeszcze parę miesięcy minie. Aczkolwiek wydaje mi się, że dzieci tym basenem są słabo zainteresowane, że fajnie wygląda tylko do fotki, jako ozdoba :D

Też tak sądzę :) minie jeszcze sporo czasu zanim dzieciątko zacznie samo stabilnie siedzieć, wiec nie trzeba się aż tak wysilać i szukać 2w1, bo do tego czasu może znajdziesz coś innego i bardziej rozrywkowego, bo tez mi się wydaje, że ten basen to taki na chwile do zabawy i dupa pewnie boli od siedzenia na tych kulkach [emoji16][emoji28]

A wy jak byście zrobiły ? Pierw kupić mate a jak będzie starsza to basen z piłeczkami ? Czy odrazu mate którą można przerobić na basenik ?
Zobacz załącznik 910271
Nie wiem, ja nie planuję kupować basenu z piłkami. Jak już będze dobrze siedziała będziemy chodziły raz w tygodniu do bawialni ba kulki. Mam blisko 5min spacerem, spotykają się tam mamy z dziećmi na kawę i pogaduchy. Jest za darmo bo miasto finansuje:)

reklama
My mamy matę z Tiny Love leśna zabawa albo coś takiego. Miki dostał od Cioć z moich studiów [emoji5] Zobacz załącznik 910273
Jest super, bo na macie są szeleszczące elementy, i te zabawki wydają różne dźwięki. A jak dzieciaczek dostanie ręka do świecących elementów ptaszka to się zmienia muzyka. Wiec i później będzie frajda ;)

Aniu, chwal się co to za namiot z kulkami. Basel to słyszałam, ale namiot? [emoji4] Święta idą potrzebne inspiracje na prezenty, bo u mnie duzo dzieci w rodzinie [emoji12]

O, ale fajna i kolorystyka super. Ja też muszę coś pomyśleć w takim razie, bo mała już taka coraz bardziej ciekawa świata i spostrzegawcza to jak zainwestujemy to będę miała w ciągu dnia trochę czasu więcej dla siebie a nie tylko na obowiązki gdy ona leży sama i się bawi [emoji28]

Właśnie, trzeba zabrac się zaniedlugo za zrobienie listy na święta w sprawie prezentów hah, bo u nas też trochę osób, bo i moja rodzina i mojego także będzie zabawa i wydatki niemałe [emoji16] plus sylwester planujemy jechać z rodzinką jego i znajomi rodziców mojego jadą także spora ekipa do jednego ośrodka gdzie wszyscy będą mieszkać te pare dni i tam będzie tez zabawa sylwestrowa, fajnie bo Nela już będzie taka sporo większa i będzie wesoło [emoji4]

Do góry