reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Nie wiem, ja nie planuję kupować basenu z piłkami. Jak już będze dobrze siedziała będziemy chodziły raz w tygodniu do bawialni ba kulki. Mam blisko 5min spacerem, spotykają się tam mamy z dziećmi na kawę i pogaduchy. Jest za darmo bo miasto finansuje:)
U nas też jest taka kulkolsndia :) ale mojemu się marzy bawić w domu z Alicja kulkami więc coś myślę na ten temat , dziecko też by miało frajdę codziennie a nie tylko godzinę :p

reklama
Mam tą samą matę co KatiNails, różową firmy Tiny Love i narazie super sie sprawdza, melodyjki, światełka i pełno zawieszek a do tego szeleszczące elementy także polecam:biggrin2:Zobacz załącznik 910266
Też się zastanawiam nad ta mata , myślałam o tej i chyba faktycznie się skusze :)

Witam się i ja :) miałam urodzić wtedy co ty ale Olek postanowił wyjsc 20 lipca .. ja nawet nie myślałam żeby przejść do lipcowek z wiadomych powodów. .. [emoji16]
Chyba się na nią skusze [emoji16] ale korci mnie jeszcze ta z piłeczkami :D zrobisz później zdjęcie całej maty ?:)
Klaudia chyba lepsza mata, ona fajnie rozwija dziecko teraz :)
80zl , nie wiem czy nie mniej zachodu z takim niż z tym do odkurzacza :p
A dobrze ci to wyciągnie ? Ja dostałam od aptekarki Sopelek ( coś jak katarek ) . Tam jest możliwość odciągania ustami i odkurzaczem. I nawet ustami ciężko wydrzeć niektóre zaległości z noska dopiero odkurzacz daje ( ledwo ) radę.. a wątpię żeby taki aspirator co wkleilas ciągnął lepiej jak odkurzacz

Pytałaś o cenę maty , ile dała Kasia. Ja też raczej ja kupię na Olx . Są od 70zl. Z wysyłką to będzie pewnie jakieś 80 :)

Zdecydowanie tak. Mnie bolą kości miednicy, stopy (chyba więzadła), wyszedł mi hemoroid i boli mnie pęcherz. Dziąsła też jeszcze nie doszły do siebie bo często krwawią. Czuję się jak stara babcia. To pewnie przez to, że w ciążý musiałam się oszczędzać, dużo leżeć. W poprzednich tak nie mialam, chodzilam na fitnes do 8m-ca, basen, spacery...albo wiek już nie ten:)
To nie jestem sama, co prawda ja się czuje jakby chora miała być, a może będę. Ale tak już mam od trzech dni generalne osłabienie. Myśle jak temu zapobiec, witaminy biore, ale to nie wszystko. Trzeba lepiej zadbać o swoje odżywianie.

Dziewczyny ja tez was podczytuje, może niektóre z was mnie pamiętają bo wcześniej od czasu do czasu się udzielałam, teraz brakło czasu bo malutka absorbująca jest;):)
W dodatku mieliśmy ukryty refluks i bidulka strasznie płakała praktycznie przez większa polowe dnia, teraz mamy lekarstwo i jest duuuzo lepiej:biggrin2:nareszcie!!!

Do noska nie polecam tych elektrycznych odciągaczy, one prawie nic nie wyciągają. My mamy Fride, tez ustami się ciągnie ale ja psikam sprejem tym z woda morska i potem odciągam i wszystko pięknie wychodzi bez problemu, bez spreja było ciężko.

A matę mamy z Fisher Price Przyjaciele z lasu Tropikalnego, malutka ja uwielbia! Myśle ze każda mata tak naprawdę się sprawdzi:)

Też się zastanawiam nad ta mata , myślałam o tej i chyba faktycznie się skusze :)

Witam się i ja :) miałam urodzić wtedy co ty ale Olek postanowił wyjsc 20 lipca .. ja nawet nie myślałam żeby przejść do lipcowek z wiadomych powodów. .. [emoji16]Klaudia chyba lepsza mata, ona fajnie rozwija dziecko teraz :) A dobrze ci to wyciągnie ? Ja dostałam od aptekarki Sopelek ( coś jak katarek ) . Tam jest możliwość odciągania ustami i odkurzaczem. I nawet ustami ciężko wydrzeć niektóre zaległości z noska dopiero odkurzacz daje ( ledwo ) radę.. a wątpię żeby taki aspirator co wkleilas ciągnął lepiej jak odkurzacz

Pytałaś o cenę maty , ile dała Kasia. Ja też raczej ja kupię na Olx . Są od 70zl. Z wysyłką to będzie pewnie jakieś 80 :)
Ja tez mam ten do odkurzacza. Moja ma sapke i co dziennie rano i wieczorem odciagamy bo jej tam chrabaszczy.

Dziewczyny, moja mala ma odparzenie juz dluzszy czas,co prawda jest juz duzo mniejsze niz wczesniej i jej nie szczypie ani nie swedzi.. bo jest spokojna.. :/ nie pomaga linomag zwykly i z tlenkiem cynku ,nie pomagaja kapiele krochmalowe i maka ziemniaczana,takze zmiana pieluch na inne i juz na rozm 3, na nic sie zdala, wietrze pupcie tez i nic,pupke tez myje pod biezaca woda.. co moge jeszcze stosowac slyszalam o tym betapfenie(czy jakos tak)..

reklama
Witaj Zabka2018!
Mam nadzieje, ze nie zrażą Cię ewentualne dalsze zaczepki koleżanek z innych forów, które zakłócają nasz porządek :)
@klaudia975 Kochaniutka! U mnie siostra z basenem na kulki poszła po kosztach. Kupiła zwykły dmuchany basen i na Allegro dokupiła kulki. I wtedy będziesz mogła kupić i matę i basen na kulki [emoji4] ja tak zapewne zrobie :)

@KatiNails ale pięknie wyglądasz w tych krótkich włosach! No nie mogę się napatrzeć.

U nas jutro szczepienie, a Młodzieniec jakby kataru dostał :/ poobserwuje go dziś i jak coś to chyba będę przekładała szczepienie, żeby biedy sobie nie narobić.
Witaj:happy:Oo fajny pomysł z tym basenem:) My już mieliśmy pierwsze szczepienie. Myślałam że uciekne i będę płakać, masakra. Ale mała dzielnie zniosła i następne za miesiąc ehh ale co zrobić:rofl2:

Ostatnia edycja:
Do góry