reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny, moja mala ma odparzenie juz dluzszy czas,co prawda jest juz duzo mniejsze niz wczesniej i jej nie szczypie ani nie swedzi.. bo jest spokojna.. :/ nie pomaga linomag zwykly i z tlenkiem cynku ,nie pomagaja kapiele krochmalowe i maka ziemniaczana,takze zmiana pieluch na inne i juz na rozm 3, na nic sie zdala, wietrze pupcie tez i nic,pupke tez myje pod biezaca woda.. co moge jeszcze stosowac slyszalam o tym betapfenie(czy jakos tak)..

Ewa nam położna mowila, ze jak będą takie przeciągające się odparzenia to żeby przemywać dupcie woda z kranu ciepła, a później smarować np. 3 dni alantanem, później 3 dni sudocremem ( tak grubiej) i później znów 3 dni alantanem. I powinna być poprawa.

Witaj:happy:Oo fajny pomysł z tym basenem:) My już mieliśmy pierwsze szczepienie. Najpierw myślałam, że zejde na zawał tak się stresowałam a później mój partner ją trzymał a ja myślałam że uciekne i będę płakać, masakra. Ale mała dzielnie zniosła i następne za miesiąc ehh ale co zrobić:rofl2:

Tak mysle, że my matki chyba bardziej przeżywamy te szczepienia jak dzieciaki [emoji23] no ale cóż. Taka kolej rzeczy.

I nie wiem czy Mały ma ten katar Dziewczyny. Bo wstał z fluczkami w nosku, a teraz już nic nie ma. Ani nie słychać, żeby chrabotał ani fluków nie widać. No nie wiem czy to od zbyt suchego powietrza czy to katar taki prawdziwy.

reklama
Dziewczyny, moja mala ma odparzenie juz dluzszy czas,co prawda jest juz duzo mniejsze niz wczesniej i jej nie szczypie ani nie swedzi.. bo jest spokojna.. :/ nie pomaga linomag zwykly i z tlenkiem cynku ,nie pomagaja kapiele krochmalowe i maka ziemniaczana,takze zmiana pieluch na inne i juz na rozm 3, na nic sie zdala, wietrze pupcie tez i nic,pupke tez myje pod biezaca woda.. co moge jeszcze stosowac slyszalam o tym betapfenie(czy jakos tak)..

My go używamy, u nas się sprawdza,
Jest masc i krem. My mamy maść właśnie do takiego użytku codziennego a krem używa się już przy odparzeniach. ( było ostatnio o tym u mamaginekolog). Warto spróbować

Czyli posiedziała dłużej :D
Ja to ogolnie termin z Om miałam na 29 sierpnia. Z wieku ciąży 21 sierpnia (szybką owu i zagnieżdżanie że 6 dni przed terminem @ wiedziałam o ciąży :))
Termin cc miał być na 13 sierpnia, potem lekarz mówił że może jednak 10 (bo na wizycie 26lipca mówiłam mu ze od półtora tyg po trochę odchodzi mi czop, z synem jak odszedł jednego dnia rano to następnego dnia wieczorem odeszły wody :)) 27 lipca o 18 byłam w szpitalu z powodu całodziennych duszności. 21 zaczęły się skurcze powoli. A potem ból taki ze ryzyko pęknięcia macicy podczas skurczu i cc na cito. Wg om 35+3, a wg wieku ciąży 36+4. Ja mam na wypisie że urodziłam w 35 tc, a Maja na swoim ma 36tc. Bo oprócz niskiej masy urodzeniowej (2450) nie miała innych tak na prawdę oznak wcześniactwa. Tzn brak odruchu ssania ale to się zdarza też i dzieciom urodzonym w terminie
To się malutkiej spieszyło ale najważniejsze, że zdrowa i widziałam, że ładnie przybiera :yes:

Ostatnia edycja:
Ja polecam Sudocrem:happy:

reklama
Do góry