reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

U nas tez chłodno i ponuro, niby ma padać od 17 to może chociaż przesunie się deszcz na 18 i od tej 17-18 pospacerujemy na naszej miejscówie w takim lasku. Oby, bo specjalnie wszytko porobilam mimo braku sił i obiad już się robi, a tu taka lipa z pogoda. Tez nie lubię opuszczać spaceru przez pogode, bo to przynajmniej jakaś rozrywka te wyjście na dwor a cały dzień w domu można zwariować.

Im bardziej zmęczona tym bardziej marudna. U nas tez tak nieraz jest.
Ona zawsze tak miała, że w domu w dzień mało śpi ale dziś to już wybitnie.

reklama
U nas tez chłodno i ponuro, niby ma padać od 17 to może chociaż przesunie się deszcz na 18 i od tej 17-18 pospacerujemy na naszej miejscówie w takim lasku. Oby, bo specjalnie wszytko porobilam mimo braku sił i obiad już się robi, a tu taka lipa z pogoda. Tez nie lubię opuszczać spaceru przez pogode, bo to przynajmniej jakaś rozrywka te wyjście na dwor a cały dzień w domu można zwariować.

Im bardziej zmęczona tym bardziej marudna. U nas tez tak nieraz jest.
Bardzo późno chodzicie na spacer zaraz po zmianie czasu to już ciemno będzie o 17 napewno. Ja śmigam o 10 do 12.30 i po córkę koło 15. Czasem też idziemy tak jak wy ale to już pewnie niedługo będziemy tak chodzić bo zimno i ciemno.

Ja chodzę nawet jak pada tylko staram się utrafić jak jest przerwa w deszczu. Uwielbiam spacery bo to jednak wyrwanie się z domu a i Olek lepiej śpi :)

Bardzo późno chodzicie na spacer zaraz po zmianie czasu to już ciemno będzie o 17 napewno. Ja śmigam o 10 do 12.30 i po córkę koło 15. Czasem też idziemy tak jak wy ale to już pewnie niedługo będziemy tak chodzić bo zimno i ciemno.

Ja chodzę nawet jak pada tylko staram się utrafić jak jest przerwa w deszczu. Uwielbiam spacery bo to jednak wyrwanie się z domu a i Olek lepiej śpi :)
ja też tak do tej pory chodziłam na spacer jak ty .. ale dzisiaj to było tak zimno i wialo że dopiero teraz wróciliśmy ze spaceru :) nawet słoneczko wyszło

Mi tez zostało do prasowania ciuszków pełno małej i całe szczęście, że każda sztukę się szybko prasuje i po 20 min już z głowy wszystko [emoji1376] dziś dokończę już i będę miała „spokój” i od nowa zbieramy górę ciuchów hah.

Na pewno pozwoli, zabawisz w łóżeczku karuzelka albo czymś innym i da Ci 15 min na przygotowanie [emoji16]
Drzemnela się, ale dosłownie 15 minut. Później musiałyśmy się bawic :p a teraz znow padła, wiec pędzę do kuchni :d

No to mega dużo zrobiłaś dziś :) ja też mam już od pewnego czasu tak, że wszystko robię wtedy gdy ona leży spokojnie z 15 min na łóżku albo w łóżeczku i patrzy się na karuzele to i nawet czasami pół godziny jest spokój i można robić wszystko :)

A jak uśnie na rękach, spróbuje po dłuższym czasie odłożyć delikatnie to cwania czuje, że nie ma mnie obok i się zaczyna wiercić i po robocie [emoji28]
Wczoraj wciągnęłam jej leżaczek z nią do łazienki i umylam szybko włosy [emoji46]Zobacz załącznik 909886
Bujaczek jest na leżąco? Bo mam ten sam i zastanawiam się kiedy przestawiać na pozycję półleżącą

No ja podobnie, jak ty chodzę[emoji4] staram się być o 17 już w domu, bo Michał mega marudny jest już tak późno na dworze.. nie potrafi wyleżeć tyle w wózku.
Latem było inaczej[emoji7]

reklama
Do góry