reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
My dziś byliśmy na badaniu CRP, pobierali małemu krew :) pomarudził tylko przy wbijaniu igły i przy wyciąganiu, także zuch chłopak :D sama pani powiedziała,że spisał się na medal ;) szczepienie w czwartek jak mały będzie zdrowy :) rano jak wychodziliśmy to u nas było 2 stopnie, zimno strasznie :p teraz gotuję zupkę, zaraz robię naleśniki, a mały tak chwilę śpi, zaraz się budzi, zje i tak w kółko :D słoneczko wyszło, więc później trzeba wybrać się na spacerek :) jak u Was dzień mija:)??

Hahah no co się nabiegalam i nastresowalam to moje, a wchodzę do domu i malutka płacze a ten jak zaczarowany śpi xd
Padam na twarz, ale ziemniaki obrałam, pranie wstawiłam, w mieszkaniu na szybko ogarnelam i nadrobiłam forum hah.
Typowa ja [emoji4] po co pospać
A ja robię tak samo. Tylko , że ja więcej zrobię jak mała nie śpi. Włożyłam ja do wózka , odwrociam w stronę okna i zdążyłam umyć piekarnik, nastawić mięso do duszenia, umyć łazienkę, naczynia ze wczoraj , jedno pranie zdjęłam, drugie powiesiłam , trzecie nastawiłam, odkurzyłam i wytarlam kurze. A mała jak śpi to nie mogę kaszlnac bo się obudzi :p więc wtedy sobie leżę i patrzę w telefon :D

A ja robię tak samo. Tylko , że ja więcej zrobię jak mała nie śpi. Włożyłam ja do wózka , odwrociam w stronę okna i zdążyłam umyć piekarnik, nastawić mięso do duszenia, umyć łazienkę, naczynia ze wczoraj , jedno pranie zdjęłam, drugie powiesiłam , trzecie nastawiłam, odkurzyłam i wytarlam kurze. A mała jak śpi to nie mogę kaszlnac bo się obudzi [emoji14] więc wtedy sobie leżę i patrzę w telefon :D
Cholera. Przypomniałaś mi że rano włożyłam pranie do pralki a że mały zaczął płakać to nie włączyłam... No kurde

A ja robię tak samo. Tylko , że ja więcej zrobię jak mała nie śpi. Włożyłam ja do wózka , odwrociam w stronę okna i zdążyłam umyć piekarnik, nastawić mięso do duszenia, umyć łazienkę, naczynia ze wczoraj , jedno pranie zdjęłam, drugie powiesiłam , trzecie nastawiłam, odkurzyłam i wytarlam kurze. A mała jak śpi to nie mogę kaszlnac bo się obudzi :p więc wtedy sobie leżę i patrzę w telefon :D
Wow :) O takiej opcji nawet bym nie pomyślała ale ważne że się u was sprawdza.
Ja też już zdjęła jedno pranie, wywiesilam kolejne. Robię właśnie kuraka po chińsku na obiad. Pocwiczylam trochę. Poodkurzalam. Umylam podłógi i naczynia. Odebrałam starszaczke z przystanku ze szkoły. A z młoda poukladalam klocki. Jeszcze musiałabym pościele uprac ale to chyba już jutro.
I niech mi ktoś powie że siedząc w domu się nic nie robi... ja nie narzekam bo w sumie nie mam na co. Ale tak mi do głowy przyszło że gdyby sytuacja była odwrotna to jednak mój zaniedbal by część obowiązków. Już nie mówię o tym że nie ogarnął by np treningu z dziećmi w domu. Pewnie by tylko bajki oglądały i uczyły się na zmianę...

Hahaha prawda prawda. Mój w pracy ma dużo kolegów i dużo czasu. Żona kolegi z maszyny urodziła dwa tygodnie później ode mnie . I tylko przychodzi do domu i opowiada mi jak się koledze dziecku pepek goi , a czy to co my używamy do kąpieli to emolient ? Bo ostatnio w rozmowie nie wiedziałem ... Gorzej jak baby [emoji16][emoji16]

A znów drugi kolega młody chłopak , 21lat . Chodzi i ciągle do mojego " pokaż zdjęcie dziecka " a ten głupek mój chodzi i układa dziecko w różnych pozycjach, przebiera go żeby Rafałowi pokazać i się chłopy cieszą ze zdjęcia i przeżywają jakie to dzieci są słodkie [emoji16]
To fajnie, że twój taki ucieszony z synka:)

My tez mieliśmy w planach zakup spacerówki do naszego wozka z gondola (na szczęście nie kupilismy 2w1). Ale sama spacerówkę na stelaz można było dokupic w każdej chwili, Wiec uznaliśmy ze kupimy jak będzie taka potrzeba i generalnie wózek nam się sprawdzi. Wózek super, spacerówka nam się podoba ale obawiam się, ze będzie powtórka z rozrywki i tez będzie piszczeć :/

reklama
My dziś byliśmy na badaniu CRP, pobierali małemu krew :) pomarudził tylko przy wbijaniu igły i przy wyciąganiu, także zuch chłopak :D sama pani powiedziała,że spisał się na medal ;) szczepienie w czwartek jak mały będzie zdrowy :) rano jak wychodziliśmy to u nas było 2 stopnie, zimno strasznie :p teraz gotuję zupkę, zaraz robię naleśniki, a mały tak chwilę śpi, zaraz się budzi, zje i tak w kółko :D słoneczko wyszło, więc później trzeba wybrać się na spacerek :) jak u Was dzień mija:)??
U nas pierwszy Dzien bez męża, poki co nie mam co narzekac, bo mała drugi raz spi, ja Ogarnelam chate jako tako, zjadłam śniadanie-obiad :p i teraz mam w planach prasowanie malutkich ubranek i przygotować coś do obiadu na wieczor dla męża, jeśli córka pozwoli oczywiście :D

Do góry