reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny na tv trochę za szybko:p poczytajcie o tym, mózg naszych dzieciaczkow nie jest w stanie tego przetworzyć,styki mogą się poprzepalac:p wiadomo,piszą że trzylatek może chwilę pooglądać... Nie popadajmy w paranoje;) ale 2 miesięczne niemowlę to troszkę za szybko ;)

Bez czytania też się domyślam, że to niekorzystne dla malucha. Ale ja jej nie puszczam codziennie, po prostu dziś popatrzyła 10 min na tv i to też z dużej odległości, bo mamy łóżku przy ścianie, a tv na następnej ścianie także spokojnie :)

Jasne, nie można tez zacząć świrować. Ja tam małej jak będzie miała 2-3 latka to dobranockę puszczę, przecież nie mogę jej od całego zła świata uchronić a bajka jej korzystnie wpłynie na rozwój :)

Także luzik :) nie jest to nasza rutyna

reklama
Nie przesadzajmy :) tam byly głównie małpki, a ona nie wyglądała na przerażoną tylko bardziej zaciekawioną, bo z 10-15 min oglądała. Mi w nocy nie płacze zresztą nawet gdyby płakała to chyba musi trochę chociaż dziecko popłakać, niepokojące by było gdyby w ogóle nie płakała [emoji4]
Ja ogólnie rzadko kiedy jej tak zajmuje czas, nie chce już od małego do tv przyzwyczajać [emoji28] ale akurat śniadanie mogłam zjesc.
Wątpię żeby dziecko wiedziało co to straszydło w bajce a baranek [emoji23]
Raczej widzi że coś się rusza i kolory itp .więc włączaj nawet horror :D

Wątpię żeby dziecko wiedziało co to straszydło w bajce a baranek [emoji23]
Raczej widzi że coś się rusza i kolory itp .więc włączaj nawet horror :D

I jedno i drugie moze prowadzić do przebodzcowania dziecka. Nawet słuchanie telwizora w tle jest szkodliwe. Dziecko dopiero uczy się widzenia w trójwymiarze i telewizor chamuje rozwój tej zdolności. Także każdy robi jak chce ja zdecydowanie chronię syna przed telewizorem czy monitorem.

I jedno i drugie moze prowadzić do przebodzcowania dziecka. Nawet słuchanie telwizora w tle jest szkodliwe. Dziecko dopiero uczy się widzenia w trójwymiarze i telewizor chamuje rozwój tej zdolności. Także każdy robi jak chce ja zdecydowanie chronię syna przed telewizorem czy monitorem.
Moja zawsze leży tyłem do tv , w ciągu dnia puszczam moze na trzy godziny , tak to siedzimy przy wyłączonym .ale jak dziecko spojrzy od czasu do czasu to wątpię , zeby aż tak zaszkodziło bo raczej żadna matka nie daje dziecku godzinami oglądać telewizji :p

Moja zawsze leży tyłem do tv , w ciągu dnia puszczam moze na trzy godziny , tak to siedzimy przy wyłączonym .ale jak dziecko spojrzy od czasu do czasu to wątpię , zeby aż tak zaszkodziło bo raczej żadna matka nie daje dziecku godzinami oglądać telewizji :p

Ja też w ciągu dnia prawie w ogóle nie włączam tv także to była jednorazowa akcja i jakoś nie podchodzę do wszystkiego tak ze strachem i obawą, że krzywde jej zrobi te 15 min patrzenia na obraz. Nie można popadać w jakieś skrajności.

reklama
Do góry