reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny na tv trochę za szybko:p poczytajcie o tym, mózg naszych dzieciaczkow nie jest w stanie tego przetworzyć,styki mogą się poprzepalac:p wiadomo,piszą że trzylatek może chwilę pooglądać... Nie popadajmy w paranoje;) ale 2 miesięczne niemowlę to troszkę za szybko ;)

Bez czytania też się domyślam, że to niekorzystne dla malucha. Ale ja jej nie puszczam codziennie, po prostu dziś popatrzyła 10 min na tv i to też z dużej odległości, bo mamy łóżku przy ścianie, a tv na następnej ścianie także spokojnie :)

Jasne, nie można tez zacząć świrować. Ja tam małej jak będzie miała 2-3 latka to dobranockę puszczę, przecież nie mogę jej od całego zła świata uchronić a bajka jej korzystnie wpłynie na rozwój :)

Także luzik :) nie jest to nasza rutyna

reklama
Nie przesadzajmy :) tam byly głównie małpki, a ona nie wyglądała na przerażoną tylko bardziej zaciekawioną, bo z 10-15 min oglądała. Mi w nocy nie płacze zresztą nawet gdyby płakała to chyba musi trochę chociaż dziecko popłakać, niepokojące by było gdyby w ogóle nie płakała [emoji4]
Ja ogólnie rzadko kiedy jej tak zajmuje czas, nie chce już od małego do tv przyzwyczajać [emoji28] ale akurat śniadanie mogłam zjesc.
Wątpię żeby dziecko wiedziało co to straszydło w bajce a baranek [emoji23]
Raczej widzi że coś się rusza i kolory itp .więc włączaj nawet horror :D

Wątpię żeby dziecko wiedziało co to straszydło w bajce a baranek [emoji23]
Raczej widzi że coś się rusza i kolory itp .więc włączaj nawet horror :D

I jedno i drugie moze prowadzić do przebodzcowania dziecka. Nawet słuchanie telwizora w tle jest szkodliwe. Dziecko dopiero uczy się widzenia w trójwymiarze i telewizor chamuje rozwój tej zdolności. Także każdy robi jak chce ja zdecydowanie chronię syna przed telewizorem czy monitorem.

I jedno i drugie moze prowadzić do przebodzcowania dziecka. Nawet słuchanie telwizora w tle jest szkodliwe. Dziecko dopiero uczy się widzenia w trójwymiarze i telewizor chamuje rozwój tej zdolności. Także każdy robi jak chce ja zdecydowanie chronię syna przed telewizorem czy monitorem.
Moja zawsze leży tyłem do tv , w ciągu dnia puszczam moze na trzy godziny , tak to siedzimy przy wyłączonym .ale jak dziecko spojrzy od czasu do czasu to wątpię , zeby aż tak zaszkodziło bo raczej żadna matka nie daje dziecku godzinami oglądać telewizji :p

Moja zawsze leży tyłem do tv , w ciągu dnia puszczam moze na trzy godziny , tak to siedzimy przy wyłączonym .ale jak dziecko spojrzy od czasu do czasu to wątpię , zeby aż tak zaszkodziło bo raczej żadna matka nie daje dziecku godzinami oglądać telewizji :p

Ja też w ciągu dnia prawie w ogóle nie włączam tv także to była jednorazowa akcja i jakoś nie podchodzę do wszystkiego tak ze strachem i obawą, że krzywde jej zrobi te 15 min patrzenia na obraz. Nie można popadać w jakieś skrajności.

reklama
Do góry