reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ewcia zrobisz jak chcesz pewnie już nawet podjęłaś decyzję że będziesz ją w nim nosić ale właśnie źle że jest usztywnione bo kręgosłup powinien móc być z naturalnej krzywiźnie i dlatego używa się chust bo materiał się dostosowuje do ciała dziecka.
I już nic więcej nie mówię bo nie chce żeby wyszło że jestem zolza, to w dobrej wierze pisze :*
Też myślę że to za małe dzieci do tych nosideł , swojego bym nie włożyła [emoji39] szkoda w sumie bo mam dwa ale może kiedyś się przydadzą [emoji16]

Ale co do chust .. rozmawiałam z rehabilitantka która powiedziała mi że jak patrzy na ulicach to niestety większość kobiet źle wiąże chustę. Że Powinno się to robić jednak po przeszkoleniu bo źle zawiązana chusta dopiero krzywi kręgosłup. Tak myślę że Pewnie bardziej niż to nosidło [emoji39]

reklama
Też myślę że to za małe dzieci do tych nosideł , swojego bym nie włożyła [emoji39] szkoda w sumie bo mam dwa ale może kiedyś się przydadzą [emoji16]

Ale co do chust .. rozmawiałam z rehabilitantka która powiedziała mi że jak patrzy na ulicach to niestety większość kobiet źle wiąże chustę. Że Powinno się to robić jednak po przeszkoleniu bo źle zawiązana chusta dopiero krzywi kręgosłup. Tak myślę że Pewnie bardziej niż to nosidło [emoji39]

Jeśli znajdę kogoś w Zgorzelcu to na pewno ugadam się na takie szkolenie w domu z panią :) tez nie jestem za tym żebyśmy sami się uczyli wiązać tak już finalnie żeby nosić w chuście, będę czytała i ćwiczyła z moim i później wyciągała małą po 15 minutach jak już nam się uda zawiązać :) a żeby później już dłużej ją nosić w chuscie to dopiero po konsultacji i nauce z kims kto się zna na tym :)

Oj ja też uwielbiam lumpki. Niestety mało do nich chodzę bo w okolicy nie ma.... zakupy super :) mąż który podcina włosy... brawo. Mój by się nie odważył. Ani ja bym się nie odważylam mu dac się ściąć:) no chyba że masz męża fryzjera :D
Moj maz mi kiedys odrosty farbowal jak pojechaliśmy na dluzej do Francji moja fryzjerka meza przeszkolila i powiem Wam ze bardzo dobrze mu to wyszlo :)

Tzn w biedrze masz kilogram(2*500g) ;) wiec nie oplaca sie.. mloda moja duzo pije (1200g na tydz) wiec drogo to wychodzi.. probujemy z tym babydream z rossmana ;) faktycznie jest mniej slodkie ;) zobaczymy.. ;) tzn ogolnie nie mam nic do bebilonu,procz ceny ;)
U mnie w rossmanie wlasnie ostatnio maz nie mogl znalesc tego z babydreamu a ten bebilon mi starcza na 1.5 tygodnia wiec nie ma jeszcze tragedi :)

My używamy z Dove baby :) dostałam próbkę z paczki ze szpitala i spodobał się więc kupiliśmy , skóra po nim jest w porządku nic się nie dzieje . My akurat mamy wersje bezzapachową ale jest też z delikatnym ładnym zapaszkiem i tamten chciałam właśnie a przez przepadek wzielalam bez . W Rossmanie 400 ml za 21.79 zł . Dobrze się aplikuje za pomocą pompki i uważam że jest wydajny :)Zobacz załącznik 907270
O to bede musiala go wyprobowac jak tego hippa wykorzystam :)

My do kąpieli używamy tego. Do tego tanioszka

Załączniki

• xzbmvz92ljbx.jpg
    xzbmvz92ljbx.jpg
    7,8 KB · Wyświetleń: 96
reklama
Ewcia zrobisz jak chcesz pewnie już nawet podjęłaś decyzję że będziesz ją w nim nosić ale właśnie źle że jest usztywnione bo kręgosłup powinien móc być z naturalnej krzywiźnie i dlatego używa się chust bo materiał się dostosowuje do ciała dziecka.
I już nic więcej nie mówię bo nie chce żeby wyszło że jestem zolza, to w dobrej wierze pisze :*
Albo ergonomiczne :) my kupimy na wiosnę :p chyba , że Ewa ma takie w którym można nosić na w pozycji na żabkę we wkładce niemowlęcej. Wtedy może bez obaw w to wkładać :)

Do góry