reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Zobacz załącznik 907204 Jestem w szoku, wróciliśmy ze spaceru zjadła 30ml i śpi, spi nie na mnie, troche ja skręca, ale zasnęła bez płaczu na kanapie, jaki kosmos... mówią ze pepti działa po 3 tyg tyle urrzymuja się alergeny w organizmie, mam nadzieje ze to nie jest jednorazowy spokój jej ciałka

Trzymam kciuki za takie działanie na dłuższa metę :)

reklama
Kupilismy dzis nosidelko polskiej firmy ;) fajne jest i mala ma duzo miejsca ,nie jest zcisnieta,nosidlo typu troche torby kangurka ;) Zobacz załącznik 907205

Fajne :) a nosidełek się nie używa prędzej jak już dzieciaczki potrafią w miarę siadac? Czy coś mi się pomieszało.

Ja muszę w końcu od poniedziałku spróbować z moja chusta, która kupiliśmy i powiązać i trenować to może uda się skorzystać w przyszły weekend z niej gdy znowu będę sama z malutka i pieskiem, bo mój jedzie na studia. A jednak jakoś 4x dziennie muszę wyjść z psem i nią przy sobie to będzie najwygodniejsze i najbezpieczniejsze.

Ale to dopiero jak będzie siedzieć będziecie używać prawda?

Czyli chyba miałam racje. Czytałam właśnie coś, że w nosidle lepiej wcześniej nie nosić, można dziecku zaszkodzić bardzo na postawę kręgosłup nóżki itd
Ale chusta to już co innego, tylko trzeba się bawić w to wiązanie i tez trzeba to dobrze umieć zrobić żeby było bezpiecznie i poprawna pozycja całego ciała dziecka

Jakich uzywacie plynow do mycia malenstw? Kupilam ostatnio z hippa ale mi nie za bardzo odpowiada
My używamy z Dove baby :) dostałam próbkę z paczki ze szpitala i spodobał się więc kupiliśmy , skóra po nim jest w porządku nic się nie dzieje . My akurat mamy wersje bezzapachową ale jest też z delikatnym ładnym zapaszkiem i tamten chciałam właśnie a przez przepadek wzielalam bez . W Rossmanie 400 ml za 21.79 zł . Dobrze się aplikuje za pomocą pompki i uważam że jest wydajny :)
1539461925730.jpg

Załączniki

• 1539461925730.jpg
    1539461925730.jpg
    208,5 KB · Wyświetleń: 342
Ewcia zrobisz jak chcesz pewnie już nawet podjęłaś decyzję że będziesz ją w nim nosić ale właśnie źle że jest usztywnione bo kręgosłup powinien móc być z naturalnej krzywiźnie i dlatego używa się chust bo materiał się dostosowuje do ciała dziecka.
I już nic więcej nie mówię bo nie chce żeby wyszło że jestem zolza, to w dobrej wierze pisze :*

[emoji1376][emoji1376][emoji1376][emoji1376] dokładnie. Każdy robi jak uważa, ale ja bym nie miała odwagi nosić w nosidle, szkoda małego kręgosłupa i zdrowia.

Super zdobycze :)
Ja jutro tez się pochwale zdjęciami tych ciuszków co dla małej kupiłam na 68 w tym ciucholandzie w Bytomiu to zapłaciłam 140 zł a mam cała reklamówkę duża ciuchów :) dla siebie za to w galerii wychwyciłsm piękna mała torebkę w sinsay, bo do takich teraz mam upodobanie i mam łącznie z ta nowa tylko 3, ale każda wyjątkowa. No i spodnie na tyłek za 50 zł tez z sinsay, bo po ciąży to ogólnie zrobiłam porządki ze spodniami i zostały mi 2 pary takich normalnych a tak to mam 2 x legginsy ciążowe w których teraz tez chodzę i 2 pary sportowych, ale jak będzie za miesiąc już zimniej o wiele to już będą za cienkie na dwor. A o siebie tez trza zadbać [emoji5][emoji16][emoji16]
Dokładnie nam tez coś się należy ;)
W Sinsay mają czasem fajne rzeczy i tanie w porównaniu do innych sklepów :)
To zakupy Ci się udały .
Też muszę zrobić przegląd w szafie bo niektóre mam rzeczy które przekładam z kupki na kupke a może kiedyś schudne a może coś tam .. :D

reklama
Mi włosy jakoś specjalnie nie wypadają, taka norma jak zawsze. Nawet wydsje mi się, że są zdrowsze i mniej ich wychodzi niż przed, ale ja ogólnie nigdy nie miałam problemów z włosami, bo i gęste itd i paznokcie tez mi się zrobiły bardziej twarde także ja nie mam na co się skarżyć [emoji16]

Może witaminki jakieś kup na włosy coś w stylu skrzypowita i działaj tak od wewnątrz na te objawy :)
Bym coś kupiła ale czy można tego rodzaju brać przy karmieniu piersią:)

Do góry