reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Nie :* sama bym korzystała ze spania. Dziecko jak ma potrzebę to się budzi. Moja zawsze szła spać ok 20 i zaraz o 23 pobudka i potem co dwie godziny. Ale kiedyś szla spać o 20 i pierwsze mleczko ok 2 :) wczoraj dała popalić i usnęła o 21:30 i właśnie dopiero wstała po 5 godzinach. Też mogłabym się niepokoić , że przecież się budziła co dwie godziny , czyli przepadły jej dwa karmienia. Ale to ona tutaj ustala co kiedy itp :) więc nie. Nie skrytykuje :)
Zwlaszcza ze moj maluszek w ciagu dnia upomina sie o mleczko jak w zegarku co 2h nie wazne czy spi czy sobie lezy :) dzis w koncu mialam udany dzien malutki dzis spokojniutki dwa razy na spacerku pierwszy przespal caly drugi patrzyl na chmurki :) ciagle usmiechniety nawet nie marudzil przy cwiczeniach :) a jak sie cieszył jak mu spiewalam :) a jak tam Twoj skarb? :*

O kurde , nie wyobrażam sobie żeby Olek wyssał z piersi 400ml [emoji16][emoji16] u mnie raczej nie sprawdza się ta teoria [emoji16]

Ale jakie 400 :) my to o 50 ml mówimy. Przy takich malych ilościach to wiesz. Widzę że.mala więcej wyciąga niż laktator. Dziś miałam 40ml na przykład a jak Zosia ciągnie to ssie i ssie aż się jej leje po brodzie. Choć i tak za mało jej no ale to inna sprawa.

Zwlaszcza ze moj maluszek w ciagu dnia upomina sie o mleczko jak w zegarku co 2h nie wazne czy spi czy sobie lezy :) dzis w koncu mialam udany dzien malutki dzis spokojniutki dwa razy na spacerku pierwszy przespal caly drugi patrzyl na chmurki :) ciagle usmiechniety nawet nie marudzil przy cwiczeniach :) a jak sie cieszył jak mu spiewalam :) a jak tam Twoj skarb? :*
A tak z czystej ciekawosci jakie mleczko modyfikowane podajesz?

Ale jakie 400 :) my to o 50 ml mówimy. Przy takich malych ilościach to wiesz. Widzę że.mala więcej wyciąga niż laktator. Dziś miałam 40ml na przykład a jak Zosia ciągnie to ssie i ssie aż się jej leje po brodzie. Choć i tak za mało jej no ale to inna sprawa.
Hihi nie no , wiem że w normalnych sytuacjach to dziecko lepiej " działa " jak laktator i wysysa więcej , choć pewnie jak brakuje mleka to warto spróbować dodatkowo laktatora, może akurat :)

Jak tam u was z czkawka? Bo u nas jest zawsze przy zmianie pieluchy albo jak po jedzeniu gaworzy... a z czkawka zawsze ulewa...
Być może za wysoko podnosisz pupcię przy zmianie pieluchy i wtedy mleko się cofa z żołądka (ten zwieracz jeszcze nie pracuje jak trzeba). My tak mieliśmy często, ale teraz wypracowałam inną metodę zmiany pieluchy[emoji6]

Wstyd się przyznać ale ja swojej małej jeszcze nic z zabawek nie kupiłam. Nie wiem co bym mogla. Czym bawi się 2.5 miesięczne dziecko ? Ładnie zajmuje się sobą , ale chciałabym zeby coś miała swojego do zabawy.. co wy kupujecie maluchom ?
Moj synek ma juz swoja ulubiona pluszanke z pepca za 15 zl taka kwadratowa z glowa misia na środku milutka w dotyku uwielbia sie do niej tulic trzyma sobie raczka i zasypia, wczoraj kupilam materac edukacyjna i od jutra bedzie na niej lezal bo akurat dzis ja wypralam i mam taka mala grzechotke co juz pomalu sobie trzyma w rece i mase innych grzechotek i gryzakow ale to czekam az bedzie większy :) w kiku tez kupilam takie malutkie pluszanki zobaczymy czy je polubi bo tez dzis wypralam :)

reklama
Do góry