reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Wstyd się przyznać ale ja swojej małej jeszcze nic z zabawek nie kupiłam. Nie wiem co bym mogla. Czym bawi się 2.5 miesięczne dziecko ? Ładnie zajmuje się sobą , ale chciałabym zeby coś miała swojego do zabawy.. co wy kupujecie maluchom ?

reklama
Dokadnie :) tutaj któraś z Was wrzuciła linka o fazach snu dziecka i dziecko ma fazę aktywna i nieaktywna snu, one są na przemian ciagle i gdy odłożysz dziecko w fazie snu aktywnej to każdy szmer jest je w stanie wybudzić itd dlatego po uspaniu najlepiej z 25 min mieć jeszcze dziecko na sobie przytulone dla pewności :) ja tak zawsze od początku robię i nie mam problemów w ciągu dnia z małą i jej spaniem, bo przesypia mi 2/3 dnia na luzie i jest spokojna dzięki temu, bo wyspana i wiaodmo sen to zdrowie.
Racja,coś jest z tymi fazami snu. Jednak moja od kilku dni usypia sama... jak wiem że zbliża się jej zmęczenie odkładam do łóżeczka, daje smoka, przykrywam i usypia. Jak że zmęczenia już krzyczy i płacze to tule,wkładam smoka, czekam aż się uspokoi i nie śpiąca odkładam. Czasem muszę parę razy włożyć smoka, czasem nie. Dużo zależy od tych faz,ale dużo też od raz dziecu:D czy są w skoku rozwojowym np. I wiadomo,że lepiej żeby zasnęła w jednym miejscu i w nim się obudziła. A nie na raczkach zasypiać,potem się przebudzi A tu łóżeczko. Trochę z moja walczyłam,ale idzie coraz lepiej. A ile czasu w ciągu dnia zyskalam:) wiadomo,że zdarza się że muszę ja uspac na rękach, bo łóżko parzy,ale teraz zdecydowanie więcej sama usypia:)

Wczoraj rozmawiałam z mężem na temat naszej ewolucji. On ewoluował że wstydliwego młodego mężczyzny w faceta, który prowadzi szkolenia dla 150 osob;) A nasza córka przez te 2 miesiace też tak się zmieniła że szok. Na początku płakałam że nic zrobić nie mogę przy niej...teraz wszystko idzie ku lepszemu;) żadna z trudnych chwil nie trwa wiecznie:) może być tylko lepiej:)

Tzn nie wiem czy azjatyckie ale sa i czarne i bez kropek.. rozne ;) ja tam ich nie wywalam niech sobie zimuja ;) ale serio jest tego masa, baaaa rzesza [emoji23] biedronkowa armia [emoji23]

Ja wystawiam na dwór bo wydaje mi się że powinny zimować sobie w naturze. Później w domu hibernują i wyglądają jak martwe i ludzie wywalają do śmieci często nie wiedząc że śpią. Poza tym biedronkami w liściach żywią się pewnie jeże :) o ile ludzie liści nie spalą :/

Wstyd się przyznać ale ja swojej małej jeszcze nic z zabawek nie kupiłam. Nie wiem co bym mogla. Czym bawi się 2.5 miesięczne dziecko ? Ładnie zajmuje się sobą , ale chciałabym zeby coś miała swojego do zabawy.. co wy kupujecie maluchom ?

Klaudia chociażby misia jak jej pokażesz to będzie git. Musisz rozwijać maluszka. Oni obserwuje, uczy się:) cokolwiek kupisz będzie dobre. Coś co brzęczy czy coś kolorowego co pobudzi mózg do rozwoju.

Ja jestem dziewczyny po kontroli i szczerze mówiąc myślałam że po tym wskoczę "na konia" :D ...... ale się dowiedziałam że jeszcze nie mogę bo mimo że.rana się już w.miarę zagoiła to mam krwiaka :( i jak gin to powiedział mogę eksplodować.
Eeeeh

Ja jestem dziewczyny po kontroli i szczerze mówiąc myślałam że po tym wskoczę "na konia" :D ...... ale się dowiedziałam że jeszcze nie mogę bo mimo że.rana się już w.miarę zagoiła to mam krwiaka :( i jak gin to powiedział mogę eksplodować.
Eeeeh
O rany .. to jeszcze trochę wstrzemiezliwosci. I co teraz z tym zrobia ? Do szpitala cię skierował czy czekać aż sam się wchłonie ?

reklama
Do góry