reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To Aleks tolerowal i cyca i butle i smoka.
Maja z kolei butla teraz z wielką łaska. Smoczek nie wiem jak musi się drzec żeby go wziąć a też tylko chwilę go ma i pluje.
Najlepszy cycek. Do jedzenia, usupiania, tulenia.
Idę 23 października do fryzjera i też myślę czy zje mojej mamie z butelki. Eh

Ja tez się martwiłam jak byłam u fryzjera, ale nie było mnie 5,5 h i zjadła od mojego Bartka 3 razy butle i była grzeczna [emoji5][emoji16]

reklama
Ja tez się martwiłam jak byłam u fryzjera, ale nie było mnie 5,5 h i zjadła od mojego Bartka 3 razy butle i była grzeczna [emoji5][emoji16]
Od nas cycka czują do butelek nie chcą. Jak cycka w pobliżu nie ma, a dziecko głodne to jest szansa że zje [emoji23] chociaż syn mojej sąsiadki nie jadł. Musiała go dosłownie wszędzie że sobą brać albo wracać na porę karmienia.

Wlasnie takie krostki i skupiska tych krostek.. moja sie tego nabawila od zielonych pampkow i nie moge ich sie pozbyc.. tzn teraz jest drugie stadium juz,bo te krostki jakby popekaly i sie goi.. nie wolno smarowac sudocremem bo pogorszysz.. ja smaruje linomagiem kremem i posypuje maka ziemniaczana po kazdej zmianie pieluszki i kapiele w krochmalu ;) no i pupke myje pod kranem ;) co mala wrecz uwielbia :D
Na odparzenia trudne do zwalczenia polecam maść pięciornikową z ziai. U nas dopiero ona pomogła.

Od nas cycka czują do butelek nie chcą. Jak cycka w pobliżu nie ma, a dziecko głodne to jest szansa że zje [emoji23] chociaż syn mojej sąsiadki nie jadł. Musiała go dosłownie wszędzie że sobą brać albo wracać na porę karmienia.
Moja córka właśnie tak miała że nie chciała butli i jak miała 5 miesięcy pojechaliśmy na wesele do Łańcuta a ona została z moją mama od soboty do niedzieli popołudniu. Krzyczała okropnie nie chciała butli ale w końcu chwyciła i zjadła. Ja wtedy już prawie wracałam do pracy wiec musiała się nauczyć i już. Z Młodym pokoleniu co i butla nie było problemów i dobrze bo dzięki temu mogę wyjść z domu z koleżankami i zostawić pokarm czy iść na zakupy bez stresu i pośpiechu że muszę wrócić na karmienie:))

Ja nie mówię, że źle tylko, że JA bym się niepokoiła gdyby moje 2 miesięczne dziecko, które potrzebuje pokarmu żebyś zaspokoić głód i pragnienie nie wybudzaloby się aż 12 h i tyle :)
A ja bym wtedy się wyspała hahaha :))) córka zaczęła spać bez pobudek jak skończyła 3 miesiące i czekam z utęsknieniem na ten moment u synka o zazdroszczę snu 12 h.
U nas jest w miarę ok ale mimo wszystko wieczorami usypiam oglądając serial że zmęczenia. I chociaż rano śpię do 9 to to nie jest to samo co nieprzerwany sen nocny.

reklama
Do góry