reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Czytałam że to ślinianki pracują sobie mocniej ;) Moja mała też jakoś ostatnio bardzo się ślini i rączki zjada.
Moj tez czasem rączki wklada do buzi ale na szczescie jeszcze nie za czesto :) no i raz przez chwile sie slinil :) ale jak zabki beda sie pokazywaly to nasze pociechy dopiero beda wtedy marudne he he ;)

reklama
Nie no dziewczyny sorki, ale tak czytam i to niemożliwe żeby w tych tygodniach dzieciom ząbki się przebijały hah [emoji4][emoji28]
Moja tez wkłada często piąstkę do buzi i ślini, to jest po prostu następny etap rozwoju. Jeśli tak robią to bardzo dobrze :) może tak się komunikują i pokazują tez głód, zamiast ciągłego płakania o wszystko to zaczyna się trochę wyodrębniać nowa forma komunikacji hah :) ja przynajmniej tak to rozumiem. Nie wiem nawet kiedy ząbki zaczynać się będą, ale no 2 miesiące to na pewno nie ten etap [emoji54]

Nie no dziewczyny sorki, ale tak czytam i to niemożliwe żeby w tych tygodniach dzieciom ząbki się przebijały hah [emoji4][emoji28]
Moja tez wkłada często piąstkę do buzi i ślini, to jest po prostu następny etap rozwoju. Jeśli tak robią to bardzo dobrze :) może tak się komunikują i pokazują tez głód, zamiast ciągłego płakania o wszystko to zaczyna się trochę wyodrębniać nowa forma komunikacji hah :) ja przynajmniej tak to rozumiem. Nie wiem nawet kiedy ząbki zaczynać się będą, ale no 2 miesiące to na pewno nie ten etap [emoji54]

Nie no nikt właśnie nie mówi że to ząbki :) tylko ślinianki sobie ćwiczą
Ząbki mogą zacząć tak w 5tym miesiącu już ale są wyjątki. Znam takie przypadki gdzie ząbki wyrastały już o wiele wczesniej a gdzieś słyszałam że dziecko urodziło się z zębem :D

Moja wkłada raczki na jedzenie odkąd się urodziła :D do tego mówi : aaa aa a :) i jak się na to szybko nie zareaguje to jest już histeria dość mocna, a ślini się tak konkretnie już 2 tydzień

Czemu nie? Dziewczyna z grupy na fb wyrzuciła zdjęcie ząbków jej dwumiesięcznego dziecka. Pediatra zauważył na wizycie :)

Czemu nie? Dziewczyna z grupy na fb wyrzuciła zdjęcie ząbków jej dwumiesięcznego dziecka. Pediatra zauważył na wizycie :)

No to chyba jakiś duuuuzy wyjątek i serio to aż szok. Wszystko ma swój czas i powolutku. Dzieci chyba w 3.5-5 miesiącu zaczynaja ząbkiwac i wiadomo każde indywidualnie się rozwija, ale chyba minimum to po 3 miesiącu cokolwiek ale jak widać można i szybciej

No to chyba jakiś duuuuzy wyjątek i serio to aż szok. Wszystko ma swój czas i powolutku. Dzieci chyba w 3.5-5 miesiącu zaczynaja ząbkiwac i wiadomo każde indywidualnie się rozwija, ale chyba minimum to po 3 miesiącu cokolwiek ale jak widać można i szybciej
Mój szwagier w wieku 3 miesięcy miał już zęba ;) i również słyszałam o dzieciach, które już urodziły się z zębem. Rzadko bo rzadko, ale bywa tak, że ząbki rosną wcześniej :)

3:50 dzień dobry zabawo [emoji16]
SAVE_20181007_035348_600x800.jpeg

Załączniki

• SAVE_20181007_035348_600x800.jpeg
    SAVE_20181007_035348_600x800.jpeg
    134,5 KB · Wyświetleń: 337
reklama
Możliwe że się nie opłaca. Też się zastanawiam czy trochę nie przełożyć ale napisali na opakowaniu ( chyba innego mleka )by nie przesypywać i chyba do serca to sobie wzięłam :)
A co w tym złego ? Wcześniej przesypywalam do pudełka plastikowego lub takiego dekoracyjnego słoika dużego. Ale wtedy mleko HiPP miałam w torebkach , to bez przesypania by wiwetrzalo. Teraz Pepti jest w puszkach to się nie bawię w sypanie. I tak puszka mi idzie na 4 dni to nawet by się nie opłacało [emoji23]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry