reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Czytałam że to ślinianki pracują sobie mocniej ;) Moja mała też jakoś ostatnio bardzo się ślini i rączki zjada.
Moj tez czasem rączki wklada do buzi ale na szczescie jeszcze nie za czesto :) no i raz przez chwile sie slinil :) ale jak zabki beda sie pokazywaly to nasze pociechy dopiero beda wtedy marudne he he ;)

reklama
Nie no dziewczyny sorki, ale tak czytam i to niemożliwe żeby w tych tygodniach dzieciom ząbki się przebijały hah [emoji4][emoji28]
Moja tez wkłada często piąstkę do buzi i ślini, to jest po prostu następny etap rozwoju. Jeśli tak robią to bardzo dobrze :) może tak się komunikują i pokazują tez głód, zamiast ciągłego płakania o wszystko to zaczyna się trochę wyodrębniać nowa forma komunikacji hah :) ja przynajmniej tak to rozumiem. Nie wiem nawet kiedy ząbki zaczynać się będą, ale no 2 miesiące to na pewno nie ten etap [emoji54]

Nie no dziewczyny sorki, ale tak czytam i to niemożliwe żeby w tych tygodniach dzieciom ząbki się przebijały hah [emoji4][emoji28]
Moja tez wkłada często piąstkę do buzi i ślini, to jest po prostu następny etap rozwoju. Jeśli tak robią to bardzo dobrze :) może tak się komunikują i pokazują tez głód, zamiast ciągłego płakania o wszystko to zaczyna się trochę wyodrębniać nowa forma komunikacji hah :) ja przynajmniej tak to rozumiem. Nie wiem nawet kiedy ząbki zaczynać się będą, ale no 2 miesiące to na pewno nie ten etap [emoji54]

Nie no nikt właśnie nie mówi że to ząbki :) tylko ślinianki sobie ćwiczą
Ząbki mogą zacząć tak w 5tym miesiącu już ale są wyjątki. Znam takie przypadki gdzie ząbki wyrastały już o wiele wczesniej a gdzieś słyszałam że dziecko urodziło się z zębem :D

Moja wkłada raczki na jedzenie odkąd się urodziła :D do tego mówi : aaa aa a :) i jak się na to szybko nie zareaguje to jest już histeria dość mocna, a ślini się tak konkretnie już 2 tydzień

Czemu nie? Dziewczyna z grupy na fb wyrzuciła zdjęcie ząbków jej dwumiesięcznego dziecka. Pediatra zauważył na wizycie :)

Czemu nie? Dziewczyna z grupy na fb wyrzuciła zdjęcie ząbków jej dwumiesięcznego dziecka. Pediatra zauważył na wizycie :)

No to chyba jakiś duuuuzy wyjątek i serio to aż szok. Wszystko ma swój czas i powolutku. Dzieci chyba w 3.5-5 miesiącu zaczynaja ząbkiwac i wiadomo każde indywidualnie się rozwija, ale chyba minimum to po 3 miesiącu cokolwiek ale jak widać można i szybciej

No to chyba jakiś duuuuzy wyjątek i serio to aż szok. Wszystko ma swój czas i powolutku. Dzieci chyba w 3.5-5 miesiącu zaczynaja ząbkiwac i wiadomo każde indywidualnie się rozwija, ale chyba minimum to po 3 miesiącu cokolwiek ale jak widać można i szybciej
Mój szwagier w wieku 3 miesięcy miał już zęba ;) i również słyszałam o dzieciach, które już urodziły się z zębem. Rzadko bo rzadko, ale bywa tak, że ząbki rosną wcześniej :)

3:50 dzień dobry zabawo [emoji16]
SAVE_20181007_035348_600x800.jpeg

Załączniki

• SAVE_20181007_035348_600x800.jpeg
    SAVE_20181007_035348_600x800.jpeg
    134,5 KB · Wyświetleń: 340
reklama
Możliwe że się nie opłaca. Też się zastanawiam czy trochę nie przełożyć ale napisali na opakowaniu ( chyba innego mleka )by nie przesypywać i chyba do serca to sobie wzięłam :)
A co w tym złego ? Wcześniej przesypywalam do pudełka plastikowego lub takiego dekoracyjnego słoika dużego. Ale wtedy mleko HiPP miałam w torebkach , to bez przesypania by wiwetrzalo. Teraz Pepti jest w puszkach to się nie bawię w sypanie. I tak puszka mi idzie na 4 dni to nawet by się nie opłacało [emoji23]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry