reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Nie no dziewczyny sorki, ale tak czytam i to niemożliwe żeby w tych tygodniach dzieciom ząbki się przebijały hah [emoji4][emoji28]
Moja tez wkłada często piąstkę do buzi i ślini, to jest po prostu następny etap rozwoju. Jeśli tak robią to bardzo dobrze :) może tak się komunikują i pokazują tez głód, zamiast ciągłego płakania o wszystko to zaczyna się trochę wyodrębniać nowa forma komunikacji hah :) ja przynajmniej tak to rozumiem. Nie wiem nawet kiedy ząbki zaczynać się będą, ale no 2 miesiące to na pewno nie ten etap [emoji54]
Nikt na serio nie mówił , że zeby wychodzą. Ja się śmiałam , że tak rączki wkłada do buzi to może zeby jej idą i dodałam "[emoji23] " .. no ale dzięki za uświadomienie , byłam przekonana , że w pierwszych tygodniach pojawi się jedynka :( ..
[Emoji16][emoji23] :)

Możliwe że się nie opłaca. Też się zastanawiam czy trochę nie przełożyć ale napisali na opakowaniu ( chyba innego mleka )by nie przesypywać i chyba do serca to sobie wzięłam :)
Pierwszy raz słyszę.
Śmiało możesz przesypywac. Ja tak robiłam z synami jak przeszliśmy na mm, są specjalne pudełeczka na mleko w proszku.

Nie no nikt właśnie nie mówi że to ząbki :) tylko ślinianki sobie ćwiczą
Ząbki mogą zacząć tak w 5tym miesiącu już ale są wyjątki. Znam takie przypadki gdzie ząbki wyrastały już o wiele wczesniej a gdzieś słyszałam że dziecko urodziło się z zębem :D
Dokładnie. Moje chłopaki zaczęli się slinić w okolicy 2,5mies. Piotrkowi wyszedł 1 ząbek jak miał 5mies, Michałowi jak miał 4,5mies.

W ogóle to dzień dobry.
Nakarmilam młodą, ona poszła spać A mi się juz nie chce. Chyba wstaję, pomaluję sobie paznokcie i zrobię sos do gołąbków. Wczoraj zamknęłam ale już nie zdążyłam zrobić sosu. Tesciowie dziś przyjeżdżają. Wykorzystamy ich, zostawimy z nimi dzieci i wyjdziemy gdzieś sami na te 2-2,5 godzinki:) jeszcze o tym nie wiedzą ale co się mają n83 zgodzić:)

3:50 dzień dobry zabawo [emoji16]
Zobacz załącznik 905114
Klaudia a ty musisz jej asystować podczas zabaw ? Nie możesz jej odłożyć ? Chodzi mi o to że np mój jak ma dobry humor to odkładam do łóżeczka a my idziemy spać. Potrafi się z godzinę sam zabawiać aż padnie [emoji16][emoji16][emoji15] twoja tak nie da rady ?

Klaudia a ty musisz jej asystować podczas zabaw ? Nie możesz jej odłożyć ? Chodzi mi o to że np mój jak ma dobry humor to odkładam do łóżeczka a my idziemy spać. Potrafi się z godzinę sam zabawiać aż padnie [emoji16][emoji16][emoji15] twoja tak nie da rady ?
A no dałaś mi teraz do myślenia :D w dzień czasem i trzy godziny potrafi sama sobie leżeć , oglądać, bawić się. Ja w tym czasie gotuje i sprzątam. Muszę to wykorzystać tak nad ranem. Albo o teraz :D
Zmienię jej pieluchę i dobranoc :D może się wybawi z pół godziny :)

reklama
Nikt na serio nie mówił , że zeby wychodzą. Ja się śmiałam , że tak rączki wkłada do buzi to może zeby jej idą i dodałam "[emoji23] " .. no ale dzięki za uświadomienie , byłam przekonana , że w pierwszych tygodniach pojawi się jedynka :( ..
[Emoji16][emoji23] :)

[emoji28][emoji28][emoji28][emoji28] wiem wiem, nie odnosilam się do Twej wypowiedzi tylko tak ogólnie

Do góry