reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Siemka dziewczyny, miałam nie pisać nic, ale widzę temat na czasie, u mnie też, podwójnie... ciemieniucha? Ciemieniucha wg. mojej wiedzy to nie objaw alergii tylko łojotokowe zapalenie skóry, całkowicie normalna rzecz u niemowląt. U moich dziewczyn oliwka nie działa, kupiłam sobie specyfik z ziaji, zobaczymy jak zadziała. Jak nie, to inny produkt kupię.

A tak poza tym, to u nas wszystko w porządku. Dziewczynki pięknie mi śpią w nocy, ale za to w dzień dają czadu czasem :D Fascynujące jest obserwowanie jak rosną i jakie są różne, bo Marta śmieje się do wszystkich i wszystkiego, za to Emila nie, ona śmieje się przez sen tylko. Marta sporo "gada" a Milunia "odnalazła" swoje rączki i jak jej się uda, to przez chwilę obserwuje piąstkę, potem bach do buzi, ale trafia w oko :p Emilka podnosi główkę, z brzuszka, jak typowe dwumiesięczne niemowlę, za to Marta obserwuje sobie pokój, bo na bardzo długo i wysoko podniesie łebek, łącznie z ramionkami. Także jest co porównywać i mogę się zachwycać ile wlezie :D No i Emilka jest taka spokojna, nic tylko takie dzieci mieć, bo Marta to nadrabia za całą trójkę rodzeństwa, śmieszka, która pochłania 70% mojego czasu :)

reklama
Ziajka jest dobra na ciemieniuche. I pamiętaj ze trzeba dobrze wyczesywać.
Tak popieram. Ja kiedyś Wam tu pisałam o tym olejku do mycia główki na ciemieniuchę z ziaji. Ja małemu codziennie myję głowę od urodzenia ale po tych potówkach jakie miał we włoskach zrobiły mu się strupki i samo zejść nie chciało. Dopiero przypomniałam sobie że mam ten olejek z ziaji. Najpierw tak z godzinę przed kąpielą smaruję małemu główkę oliwką a w kąpieli myję tą Ziajką i po kąpieli wyczesuje włoski. Wszystkie strupki ładnie się wyczesały w końcu. Niby już główka czysta ale zawsze troszkę naskórka się wyczesze.

Siemka dziewczyny, miałam nie pisać nic, ale widzę temat na czasie, u mnie też, podwójnie... ciemieniucha? Ciemieniucha wg. mojej wiedzy to nie objaw alergii tylko łojotokowe zapalenie skóry, całkowicie normalna rzecz u niemowląt. U moich dziewczyn oliwka nie działa, kupiłam sobie specyfik z ziaji, zobaczymy jak zadziała. Jak nie, to inny produkt kupię.

A tak poza tym, to u nas wszystko w porządku. Dziewczynki pięknie mi śpią w nocy, ale za to w dzień dają czadu czasem :D Fascynujące jest obserwowanie jak rosną i jakie są różne, bo Marta śmieje się do wszystkich i wszystkiego, za to Emila nie, ona śmieje się przez sen tylko. Marta sporo "gada" a Milunia "odnalazła" swoje rączki i jak jej się uda, to przez chwilę obserwuje piąstkę, potem bach do buzi, ale trafia w oko :p Emilka podnosi główkę, z brzuszka, jak typowe dwumiesięczne niemowlę, za to Marta obserwuje sobie pokój, bo na bardzo długo i wysoko podniesie łebek, łącznie z ramionkami. Także jest co porównywać i mogę się zachwycać ile wlezie :D No i Emilka jest taka spokojna, nic tylko takie dzieci mieć, bo Marta to nadrabia za całą trójkę rodzeństwa, śmieszka, która pochłania 70% mojego czasu :)
No właśnie wg mojego pediatry ciemieniucha to typowy objaw alergii...

No właśnie wg mojego pediatry ciemieniucha to typowy objaw alergii...

A ja myślałam że to związek na z niezrosnietymi kośćmi czaszki :)
U nas ciemieniuchy nie ma. Podobno wystarczy oliwką posmarować, założyć czapeczkę na 10 minut i umyć. Podobno wtedy ładnie schodzi a te specjalne specyfiki to naciąganie trochę

Ostatnia edycja:
Jesteśmy już w domu :)
DC9AA5D4-7E22-43DD-B504-8DCDC4A6BD3A.jpeg

Załączniki

• DC9AA5D4-7E22-43DD-B504-8DCDC4A6BD3A.jpeg
    DC9AA5D4-7E22-43DD-B504-8DCDC4A6BD3A.jpeg
    1,8 MB · Wyświetleń: 428
reklama
Do góry