reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Siemka dziewczyny, miałam nie pisać nic, ale widzę temat na czasie, u mnie też, podwójnie... ciemieniucha? Ciemieniucha wg. mojej wiedzy to nie objaw alergii tylko łojotokowe zapalenie skóry, całkowicie normalna rzecz u niemowląt. U moich dziewczyn oliwka nie działa, kupiłam sobie specyfik z ziaji, zobaczymy jak zadziała. Jak nie, to inny produkt kupię.

A tak poza tym, to u nas wszystko w porządku. Dziewczynki pięknie mi śpią w nocy, ale za to w dzień dają czadu czasem :D Fascynujące jest obserwowanie jak rosną i jakie są różne, bo Marta śmieje się do wszystkich i wszystkiego, za to Emila nie, ona śmieje się przez sen tylko. Marta sporo "gada" a Milunia "odnalazła" swoje rączki i jak jej się uda, to przez chwilę obserwuje piąstkę, potem bach do buzi, ale trafia w oko :p Emilka podnosi główkę, z brzuszka, jak typowe dwumiesięczne niemowlę, za to Marta obserwuje sobie pokój, bo na bardzo długo i wysoko podniesie łebek, łącznie z ramionkami. Także jest co porównywać i mogę się zachwycać ile wlezie :D No i Emilka jest taka spokojna, nic tylko takie dzieci mieć, bo Marta to nadrabia za całą trójkę rodzeństwa, śmieszka, która pochłania 70% mojego czasu :)

reklama
Ziajka jest dobra na ciemieniuche. I pamiętaj ze trzeba dobrze wyczesywać.
Tak popieram. Ja kiedyś Wam tu pisałam o tym olejku do mycia główki na ciemieniuchę z ziaji. Ja małemu codziennie myję głowę od urodzenia ale po tych potówkach jakie miał we włoskach zrobiły mu się strupki i samo zejść nie chciało. Dopiero przypomniałam sobie że mam ten olejek z ziaji. Najpierw tak z godzinę przed kąpielą smaruję małemu główkę oliwką a w kąpieli myję tą Ziajką i po kąpieli wyczesuje włoski. Wszystkie strupki ładnie się wyczesały w końcu. Niby już główka czysta ale zawsze troszkę naskórka się wyczesze.

Siemka dziewczyny, miałam nie pisać nic, ale widzę temat na czasie, u mnie też, podwójnie... ciemieniucha? Ciemieniucha wg. mojej wiedzy to nie objaw alergii tylko łojotokowe zapalenie skóry, całkowicie normalna rzecz u niemowląt. U moich dziewczyn oliwka nie działa, kupiłam sobie specyfik z ziaji, zobaczymy jak zadziała. Jak nie, to inny produkt kupię.

A tak poza tym, to u nas wszystko w porządku. Dziewczynki pięknie mi śpią w nocy, ale za to w dzień dają czadu czasem :D Fascynujące jest obserwowanie jak rosną i jakie są różne, bo Marta śmieje się do wszystkich i wszystkiego, za to Emila nie, ona śmieje się przez sen tylko. Marta sporo "gada" a Milunia "odnalazła" swoje rączki i jak jej się uda, to przez chwilę obserwuje piąstkę, potem bach do buzi, ale trafia w oko :p Emilka podnosi główkę, z brzuszka, jak typowe dwumiesięczne niemowlę, za to Marta obserwuje sobie pokój, bo na bardzo długo i wysoko podniesie łebek, łącznie z ramionkami. Także jest co porównywać i mogę się zachwycać ile wlezie :D No i Emilka jest taka spokojna, nic tylko takie dzieci mieć, bo Marta to nadrabia za całą trójkę rodzeństwa, śmieszka, która pochłania 70% mojego czasu :)
No właśnie wg mojego pediatry ciemieniucha to typowy objaw alergii...

No właśnie wg mojego pediatry ciemieniucha to typowy objaw alergii...

A ja myślałam że to związek na z niezrosnietymi kośćmi czaszki :)
U nas ciemieniuchy nie ma. Podobno wystarczy oliwką posmarować, założyć czapeczkę na 10 minut i umyć. Podobno wtedy ładnie schodzi a te specjalne specyfiki to naciąganie trochę

Ostatnia edycja:
Jesteśmy już w domu :)
DC9AA5D4-7E22-43DD-B504-8DCDC4A6BD3A.jpeg

Załączniki

• DC9AA5D4-7E22-43DD-B504-8DCDC4A6BD3A.jpeg
    DC9AA5D4-7E22-43DD-B504-8DCDC4A6BD3A.jpeg
    1,8 MB · Wyświetleń: 423
reklama
Do góry