reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Podwójna praca ale i podwójne szczęście ☺ a Ty jesteś dzielna , że sobie tak radzisz, nie narzekasz, a przy trójce(czy czwórce? Bo Ty chyba dwóch synów masz czy jednego? ) to niejedna z nas by wysiadła , jak jedno nieraz daje popalić. Ja odpukać nie mogę narzekać bo mój synek to mały aniołek. Czasem płacze jak już za długo leży ☺ ja mówię że już go plecy od leżenia bolą i trzeba go o końcu ponosić ☺ bo tak to śpi albo leży grzecznie i obserwuje , śmieje się, grucha ☺
Ja już kiedyś pisałam , że Bozia na nas tyle zsyła ile jesteśmy w stanie udźwignąć ☺ dlatego nie każdy może mieć bliźniaki bo nie każdy sobie poradzi. ☺
Powodzenia dalej i zdrówka dla dzieciaków

To prawda, dziękuję za miłe słowa :)
I mam dwóch synów, jeden 16 a drugi 5 lat i czasami, powiem szczerze, mam ochotę pieprznąć wszystko na podłogę i wyjść z domu, sama... Bo mimo, że starszy syn już prawie dorosły, facet mój dorosły i ten najmłodszy już niemały, to całą trójką robią taki bajzel w domu, że czuję się jak służąca, a jak zwracam uwagę, to się na mnie obrażają... A jak mi dziewczyny po południu na raz zaczną płakać, to ja czasem razem z nimi, ale zaciskam zęby i czekam jak odkryją do czego służą im rączki... i że stópki są całkiem ciekawe, i że ciumkanie dużych palców stóp to jeszcze większa frajda :D Wtedy będzie więcej luzu, chyba :)
A tak przyzwyczajam faceta, że zakupy same się nie zrobią i jak nie kupi chleba to nie ma co na kolację dziecku dać i życie się jakoś kręci.

reklama
Wychodzimy do domu :) . Czekamy tylko na wypis.
Super!
Dziewczyny na dietach eliminacyjnych,odstawiakysvie "tylko" mleko i jego pochodne czy jajka też od razu?
Jajka też odstawiłam [emoji85]
Ale troche mięsa wieprzowego można od czasu do czasu? Wołowiny nie można tylko prawda?
Wieprzowe możesz [emoji4].unikaj wołowiny, cielęciny.
No i skoro młoda taka coraz bardziej komunikatywna, spostrzegawcza i ciekawa świata to przyszedł tez czas żeby poszukać jakiejś maty do leżenia dla niej i nad nią jakiś taki patyk z tymi maskotkami grzechotkami itd żeby leżąc na pleckach mogła sobie dotykać obserwować i zająć się zabawa i sobą.

Macie już coś na oku, polecacie coś konkretnego z jakiejś strony? Bo na Allegro widziałam dużo tego, ale same takie kolorowe jakby wylali na nie wszystkie kolory tęczy, a chciałam coś jednolitego albo pare kolorków ładnych. Bo bardziej zależy mi żeby młoda zabawiała się tymi bajerami co będą u góry przywieszone. Bo jakby na brzuszku leżała to ja jej powystawiam naokoło książeczki kontrastowe, bo tez dziś zamawiam 3 szt za 8 zł łącznie [emoji5][emoji16]
Ja mam najtańszą ze smyka za bodajże 99 zł. Są zawieszki i jest fajna. Podpatrzyłam ją u Maljan[emoji4] A książeczki są fajne z czuczu. Mam takie od 0+

No właśnie wg mojego pediatry ciemieniucha to typowy objaw alergii...
Pierwsze słyszę. Myślałam , że to z powodu nadmiernej produkcji gruczołów łojowych które u maluchów są niedojrzałe i trzeba pilnować i myć codziennie główkę. Moja pediatra jest alergologiem i nic nie mówiła takiego jak rozmawialiśmy o alergii pokarmowej

A ja myślałam że to związek na z niezrosnietymi kośćmi czaszki :)
U nas ciemieniuchy nie ma. Podobno wystarczy oliwką posmarować, założyć czapeczkę na 10 minut i umyć. Podobno wtedy ładnie schodzi a te specjalne specyfiki to naciąganie trochę
No ja się nie wypowiem bo moje dzieci ciemieniuchy nigdy nie miały bo to taki pancerz na główce się robi brzydki ale strupki po potówkach miał mały i to po samej oliwce nie od razu łatwo zeszło. Z córką nie używałam tej ziaji tylko sama oliwka ale ona potówek na główce nie miała jak mały, tylko na buźce.

Super! Jajka też odstawiłam [emoji85]Wieprzowe możesz [emoji4].unikaj wołowiny, cielęciny.Ja mam najtańszą ze smyka za bodajże 99 zł. Są zawieszki i jest fajna. Podpatrzyłam ją u Maljan[emoji4] A książeczki są fajne z czuczu. Mam takie od 0+
Potwierdzam, mam tą matę i Filip ją lubi [emoji16]

No i skoro młoda taka coraz bardziej komunikatywna, spostrzegawcza i ciekawa świata to przyszedł tez czas żeby poszukać jakiejś maty do leżenia dla niej i nad nią jakiś taki patyk z tymi maskotkami grzechotkami itd żeby leżąc na pleckach mogła sobie dotykać obserwować i zająć się zabawa i sobą.

Macie już coś na oku, polecacie coś konkretnego z jakiejś strony? Bo na Allegro widziałam dużo tego, ale same takie kolorowe jakby wylali na nie wszystkie kolory tęczy, a chciałam coś jednolitego albo pare kolorków ładnych. Bo bardziej zależy mi żeby młoda zabawiała się tymi bajerami co będą u góry przywieszone. Bo jakby na brzuszku leżała to ja jej powystawiam naokoło książeczki kontrastowe, bo tez dziś zamawiam 3 szt za 8 zł łącznie [emoji5][emoji16]
15378764189231241224668.jpg

My mamy taką matę po Natalce. Kupiona była albo w Lidlu albo w biedronce nie pamiętam. Chyba kolo 30 zł. Można różne zabawki zaczepić nie tylko muszą być te oryginalne. W komplecie jest jeszcze taki ptak z uchwytem który wisi na środku ale na zdjęciu go nie ma bo jest rozbebeszony żeby wymienić baterię. Jak dziecko pociągnie za uchwyt to gra muzyczka. Chyba 4 melodyjki ma. Śmialiśmy się zawsze że Natalka lubi targać ptaszka☺ za każdym razem jak pociągała to melodyjka się zmieniała. Potem miała tego ptaka w kojcu zaczepionego i jak już stała to podrygiwała sobie do muzyki i sama sobie zmieniała melodyjki.☺
Fajna rzecz. Ja polecam. Małego już kładziemy na niej ale na razie obserwuje i macha rączkami ale świadomie to jeszcze nie złapie nic. Jeszcze trochę.

Załączniki

• 15378764189231241224668.jpg
    15378764189231241224668.jpg
    910,1 KB · Wyświetleń: 399
reklama
Siemka dziewczyny, miałam nie pisać nic, ale widzę temat na czasie, u mnie też, podwójnie... ciemieniucha? Ciemieniucha wg. mojej wiedzy to nie objaw alergii tylko łojotokowe zapalenie skóry, całkowicie normalna rzecz u niemowląt. U moich dziewczyn oliwka nie działa, kupiłam sobie specyfik z ziaji, zobaczymy jak zadziała. Jak nie, to inny produkt kupię.

A tak poza tym, to u nas wszystko w porządku. Dziewczynki pięknie mi śpią w nocy, ale za to w dzień dają czadu czasem :D Fascynujące jest obserwowanie jak rosną i jakie są różne, bo Marta śmieje się do wszystkich i wszystkiego, za to Emila nie, ona śmieje się przez sen tylko. Marta sporo "gada" a Milunia "odnalazła" swoje rączki i jak jej się uda, to przez chwilę obserwuje piąstkę, potem bach do buzi, ale trafia w oko :p Emilka podnosi główkę, z brzuszka, jak typowe dwumiesięczne niemowlę, za to Marta obserwuje sobie pokój, bo na bardzo długo i wysoko podniesie łebek, łącznie z ramionkami. Także jest co porównywać i mogę się zachwycać ile wlezie :D No i Emilka jest taka spokojna, nic tylko takie dzieci mieć, bo Marta to nadrabia za całą trójkę rodzeństwa, śmieszka, która pochłania 70% mojego czasu :)
Marty takie są ❤️

Do góry