Tak w ogóle to od paru dni obserwuje jak moja mała się zmienia jeśli chodzi o zachowanie. W sobotę stuknie jej 8 tygodni także już prawie 2 miesiące, równe będą 4 października.
Coraz więcej się młoda uśmiecha jak na przewijaku nad nią stanę i cokolwiek do niej mowie, zaczepiam, robię miny to ona odpowiada usmiechami i rusza nóżkami i rączkami, nieraz próbowała mnie rączką złapać i jest już taka na prawdę coraz bardziej spostrzegawcza i komunikatywna. Ciagle otwiera buzie i robi różne miny i otwiera i rusza ustami jakby ciagle chciala coś mówić i naśladowac mnie, później biedna czkawki dostaje i wiadomo cyc hah sprytna. Dużo już udaje jej się dźwięków wydawać, a wiem, że teraz już będzie pewnie coraz więcej i czesciej ją słychać. Potrafi już coraz dłużej sama leżeć w łóżeczku czy gdziekolwiek i obserwuje, gada coś tam do siebie czasem, sluchac uwielbia muzyki i jak mam ją na rękach przed tv to puszczam kanały muzyczne to jest taka spokojna i słucha i patrzy na tv no magia
Główkę już tez podnosi ładnie na brzuszku, a przyznam się, ze ostatnie pare dni zapominałam ćwiczyć u niej to, a dziś i tak jak to zrobiłam to ładnie podnosiła i się rozglądała przed siebie.
Pokazuje jej już nawet książeczki z różnymi pojazdami, kolorami itd i mówię do niej wtedy jak ma przed oczami blisko tak żeby mogła widzieć coś tam i ona tak mądrze patrzy i słucha no aż jestem w szoku i dumna, bo pięknie nam się ona rozwija i zmienia
Także jestem dumna strasznie i szczęśliwa, bo jak już tak potrafi leżeć nawet i z pół godziny sama w łóżeczku i patrzeć na karuzele to ja mam czas żeby dużo ogarnac w mieszkaniu to czego wcześniej nie mogłam
Także dziś i zdążyłam wyjść z psem, przygotować obiad, zjesc śniadanie pozmywać, ogarnac łóżko, które wiadomo ciagle rozdzielone jest, ale przy tak małym mieszkanku i małym dziecku inaczej nie da rady, bo tak ket wygodniej skoro często karmie, bo tez zauważyłam, ze młoda coraz więcej je
ciekawe ile już przybrała od czwartku i tego 4220 g
Ogólnie to podjęłam decyzje z zakupem chusty, bo przyda się i po domu i będę mogła wiele rzeczy robić i mieć ją na sobie, ona będzie usypiała i spała a matka będzie mogła zrobić obiad, posprzątać, ogarnac cokolwiek
i na dwor wyjść i z nią i z psem bez problemu i strachu, że jej niewygodnie czy cokolwiek.
Z firmy lennylamb maja mega duży wybór, najtańsza chusta 12 zł a są nawet i za 900 zł [emoji2][emoji2] masakra. Ja wybrałam najwyzklejsza szara żeby i tatuś mógł na spacery wychodzić w taki sposób i nad morze przyda się nam idealnie, pies biegać będzie po plazy bez smyczy a my spacerek z mała w chuście
I tamta była za 127 zł, a na instagramie dziewczyna sprzedaje identyczna na 4 m taki sam kolor i raz dosłownie użyta i z wysyłka zapłacę 110 zł także trafiło się.