reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To jedynie w pieczywie może być coś. Nie wiem. Czytam wędliny. Masło roślinne. Mleko sojowe. Kupiłam kokosowe od jutra zacznę.
A może laktoza? A nie białko mleka krowiego?
Podawałaś delicol albo kolzym? Bo nawet jeśli mleka unikassz to Twoj organizm produkuje laktoze. U nas po odstawieniu nabiału było lepiej, ale dopiero jak zaczęłam podawać laktaze to wszystko przeszło niemalże od pierwszej dawki

reklama
Właśnie jem ciasteczka domowe bo chce mi się słodkiego a czekolady nie wolno, kupne ciastka i ciasta odpadają..
20180914_174717.jpg

Załączniki

• 20180914_174717.jpg
    20180914_174717.jpg
    768,8 KB · Wyświetleń: 337
To jedynie w pieczywie może być coś. Nie wiem. Czytam wędliny. Masło roślinne. Mleko sojowe. Kupiłam kokosowe od jutra zacznę.
Jakie dokładnie masz masło? Lubię kanapki z masłem właśnie, ale dzisiaj w auchan nie mogłam znaleźć żadnego bez mleka, bo wszędzie było mleko w proszku w składzie [emoji16]

A może laktoza? A nie białko mleka krowiego?
Podawałaś delicol albo kolzym? Bo nawet jeśli mleka unikassz to Twoj organizm produkuje laktoze. U nas po odstawieniu nabiału było lepiej, ale dopiero jak zaczęłam podawać laktaze to wszystko przeszło niemalże od pierwszej dawki
Od laktozy wysypka? Z tego co trochę czytałam to wysypka chyba rzadko przy nietolerancji laktozy

Ja też jadłam bardzo dużo nabiału. Jak to analizowałam to w każdym posiłku jadałam coś z nabiału. I codziennie 1 jogurt, a czasem nawet 2. Nie wiem nawet do końca czy tak może być, że wystąpi reakcja na zbyt dużą ilość nabiału. To tylko moja rozkminka. Bo tak byłoby znośnie...
Ja z córką bardzo dużo mleka piłam. Rano zupa mleczna potem mleko do zbożówki, jakiś jogurt, ser żółty , biały, płatki z mlekiem. Też miała wysypkę. Chyba z miesiąc. Nikt mi wtedy nie mówił o skazie. Ja diety nie trzymałam. Samo przeszło.

reklama
Ja z córką bardzo dużo mleka piłam. Rano zupa mleczna potem mleko do zbożówki, jakiś jogurt, ser żółty , biały, płatki z mlekiem. Też miała wysypkę. Chyba z miesiąc. Nikt mi wtedy nie mówił o skazie. Ja diety nie trzymałam. Samo przeszło.
Dajesz nadzieję :) u naszego bratanka jak był malutki też skaza minęła szybko, nie wiem dokładnie ile, ale może ze 3 miesiące to trwało

Do góry