reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny jak wy to robicie że ściągacie tyle mleka. Młody się najada moim ale chciałam ściągnąć żeby pójść z córką tylko gdzieś i po karmieniu udaje mi się ściągnąć tylko 20 ml ściągnęłam po 2 karmieniach i mam 40 ml. No nic będziemy mm podawać i tyle.
Ja jak chce ściągnąć to ściągam tak 0,5-1h po karmieniu. Chyba że karmiłam z jednej piersi, a druga widzę że jest pełna to ściągnę z niej czasami od razu. W 15-20 min ściąga mi ok. 100-120 ml. Raz więcej, raz mniej.

reklama
U nas dokładnie te same miejsca co piszesz. Prawy policzek wczoraj miał lekko szorstki i krostki. Lewy ładny. Jestem drugi tydzień na diecie. Wędliny czytam co mają w składzie. Słodycze jem domowe i robię bez produktów mlecznych. Chleb jem pełnoziarnisty nie wiem ile w nim mleka.
Dzisiaj mały już bardzo ładną ma skórę. Prawie nic nie widać.. jeszcze poczekam..
Czyli po 2 tygodniach mówisz, że jednak widać jakąś poprawę? Ja dopiero od wczoraj, więc wszystko przede mną

U nas też oprócz wysypki nie zaobserwowałam innych objawów. A wcześniej jadlam wszystko i mleka bardzo dużo piłam, sery, jogurty. To może tez przesadziłam?
Ja też jadłam bardzo dużo nabiału. Jak to analizowałam to w każdym posiłku jadałam coś z nabiału. I codziennie 1 jogurt, a czasem nawet 2. Nie wiem nawet do końca czy tak może być, że wystąpi reakcja na zbyt dużą ilość nabiału. To tylko moja rozkminka. Bo tak byłoby znośnie...

Dziewczyny jak wy to robicie że ściągacie tyle mleka. Młody się najada moim ale chciałam ściągnąć żeby pójść z córką tylko gdzieś i po karmieniu udaje mi się ściągnąć tylko 20 ml ściągnęłam po 2 karmieniach i mam 40 ml. No nic będziemy mm podawać i tyle.
Tak od razu po karmieniu to dużo nie ściągniesz. Tak po godzinie co najmniej próbuj.

Zobaczymy:biggrin2: Jak to jest, jeśli zjadłam truskawki o 13ej, będę ja karmiła pierwszy raz po ich zjedzeniu za chwilę bo już się budzi to kiedy mogłyby być ewentualne objawy?
Ps. wczoraj rano zamówiłam ten balsam clarena i właśnie dostałam smsa, że czeka w paczkomacie.:)
Chyba w ciągu godziny od karmienia mój mały płakał bardzo jak zjadłam kilka kawałków ciasta kupnego. I po brokułach w cieście francuskim też.

Dzisiaj malemu pierwszy raz przetarlam buzie nadmanganianem potasu. Jesli te chrostki na twarzy to potowki to chyba powinno zniknac, jesli nie to w poniedzialek wybierzemy sie do lekarza

reklama
Do góry