reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
U mnie to jest tak że laktatorem nie ściągnę dużo, ale wystarczy że jestem bez stanika, mała położę koło piersi (nie na) i leci ze mnie. To dopiero złośliwość cycow. Jak trzrba do laktatora to nie leci, a jak nie trzeba to samo kapie i się marnuje [emoji23] nawrt teraz jak myślę o KP to mnie zaczyna pod pachami ciągnąć czyli znak że się produkcja zaczyna
Tak właśnie natura działa:biggrin2:

Dziewczyny jak wy to robicie że ściągacie tyle mleka. Młody się najada moim ale chciałam ściągnąć żeby pójść z córką tylko gdzieś i po karmieniu udaje mi się ściągnąć tylko 20 ml ściągnęłam po 2 karmieniach i mam 40 ml. No nic będziemy mm podawać i tyle.
Ja tez sciagam tylko 40 ml z obu piersi.. i to raz na dzien :( pozniej to 10ml jesli dobrze idzie.. :/

Bo po karmieniu jsk laktacja unormowana to więcej nie ściągniesz. Mam teraz podobnie. Produkuje się tyle ile potrzebuje dziecko.
Czyli mi sie tez laktacja unormowala :/ niech malej przejda juz te plesniawki :( bo mi calkiem pokarm zaniknie :( dzis nie chce cyca ,chyba ja boli bo marudna jest.. :( dzis tez 4 dzien bez kupy..

Dziewczyny jak wy to robicie że ściągacie tyle mleka. Młody się najada moim ale chciałam ściągnąć żeby pójść z córką tylko gdzieś i po karmieniu udaje mi się ściągnąć tylko 20 ml ściągnęłam po 2 karmieniach i mam 40 ml. No nic będziemy mm podawać i tyle.

Najlepiej ściągnąć po nocy tzn poświecić się i nawet jak dzidzia śpi słodko to Ty wstań o tej 5-6 rano i ściągniesz wtedy chyba więcej. Dużo pij płynów i jedz tez oczywiście i pij może te herbatki na pobudzenie laktacji :)

Dziewczyny, serce mi pęka jak słyszę płacz jednego z noworodków tu na oddziale. Jest tu chłopczyk ma 5tyg i jest sam zupełnie dzień i noc. Nie widziałam żeby ktoś to odwiedzał. Położne dobrze się nim zajmują, szybko reagują na jego płacz, karmią, przebierają itp ale mimo wszystko tak sam? Ma wózek w sali taki lepszy stokke więc chyba nie z jakiejś biednej rodziny. Coś słyszałam jak pielęgniarki rozmawialy, że tata za granicą A o mamie nie dosłyszałam. Jak on płacze to najchętniej poleciała do niego to payulic, ponosić ale nie wolno przenosić bakterii
Ja też bym nie mogła słuchać tego płaczu. Ciekawe co z mamą. Nieważne że pielęgniarki dobrze się nim zajmują ale nie utulą, nie ucałują jak mama. Aż się poryczałam...

reklama
Achaaaa wczoraj na podcięciu wędzidełka byliśmy. Płakałam razem z małą :( taki żal w oczach do mnie miała :(:(
Biedna.. ja nie mogłam patrzeć jak mojemu pobierają krew z główki.. mąż z nim został bo mi się słabo zrobiło. Ale i tak słyszałam jego płacz i widziałam co nieco i płakałam gorzej od synka. Na szczęście takie maluszki szybko zapominają.. my mamy bardziej to przeżywamy.

Do góry