Ale jest możliwa że wystąpi. Każde dziecko moze mieć inne objawy alergii. Nie ma sztywnego schematu. Nietolerancja na Laktoze i bmk maja bardzo podobne objawy. Ale u każdego dziecka moga się różnić. Mój brat np miał tylko swędzenie skóry głowy. Koleżanki syn suche plamy, które aż robily się rany w zgieciach kolan i łokci. Mój syn miał wysypke jak różyczka na brzuchu (to podobno też nie jest objaw skazy bo są plamy suche czerwone, a jednak to był objaw skazy) plus bóle brzucha straszne i śluz w kupie.Od laktozy wysypka? Z tego co trochę czytałam to wysypka chyba rzadko przy nietolerancji laktozy
Maja śluz w kupie, zielona woda tak na prawdę ze śluzem. Brzuch może coś tam ja pobolewal ale na pewno nie tak jak Aleksa. Albo nie zdążył ja porządnie rozbolec bo szybko zareagowałam. Ale teraz zauważyłam że odkąd znów zaczęłam próbować wprowadzać laktoze drobna wysypka na brzuchu tak jak Aleks miał się pojawiła.
W i
I internetach różne rzeczy pisza. Ostatnio nawet był aktykul że więcej dzieci umiera bo coraz więcej kobiet karmi mm [emoji23]
Najlepiej wybrać się do dobrego alergologa i z nim temat przerobić. Bo też nie zawsze każdy pediatra potrafi przeprowadzić dziecko przez nietolerancje.