reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej Laski.

Dwadzieścia stron do czytania :) oj nie nadrobię.
Dziś z rana po super pogodzie wczorajszej przeziębiłam pęcherz i furagin musiałam szybko wziąć bo bym nie przeżyła. Teraz mleko do zlewu :( moje wypociny bo dużo tam nie ma. Koszmar.
Mogłam w nocy się domyśleć bo zawsze przy zapaleniu śni mi się że szukam toalety i niby jest łazienka ale wciąż nie widzę, albo robię i nie mogę zrobić :D ehhh

reklama
Hej dziewczyny

Ostatnio trochę zamieszania u mnie było, bo ciągle mieliśmy gości. W weekend mąż robił jeszcze prpkowego grilla i trochę czasu na forum za brakło. Od kilku dni próbowałam Was nadrobić z czytaniem i dzisiaj w końcu się udało.

U mnie dzisiaj w końcu była polozna. Zważyła Leo i waży 4390 g. Z wagi urodzeniowej dużo nie przybrał. W sobotę lub w niedzielę przyjedzie jeszcze raz i sprawdzi czy udało mu się coś przybrać. Kazała mi się nie martwić, bo tez przez to że w szpitalu dużo na wadze stracił może to tak wyglądać. Urodził die z wagą 4080 g,a że szpitala wyszedł z waga3650 g.
Zastanawiam się czy mu starcza mojego pokarmu, ale jeszcze go mm nie dokarmiałam. Zamówiłam sobie i dzisiaj przyszedł elektryczny laktator, więc będę jeszcze te moje piersi pobudzać.
Dzisiaj też przyszły książeczki kontrastowe z czuczu. Leonardo z zainteresowaniem wodził za kartami wzrokiem❤️. Fajnie, że już można coś próbować razem robić, oprócz karmienia i tulenia.

@Ewka34 Leo dzisiaj też drugi dzień bez kupy. Baki cały czas puszcza.
Laktator to dobra inwestycja, chociażby do tego żeby sprawdzić ile ml mamy w piersiach. Ja póki co 4 razy ściągałam jak mały spał a potem mu od razu jak się obudził to dałam z butelki. Dopiero jak pojadę do gina to odciagne po to żeby babcia dała jak mnie nie będzie. Chociaż możliwe że jak nakarmie go przed wyjazdem to wytrzyma bez jedzenia bo nie będzie mnie co najmniej 2 godz.
Piotruś też już fajnie wodzi wzrokiem za zabawkami. I od 2 dni się uśmiecha się jak do niego mówię. Jak zrobił to pierwszy raz to aż się poryczałam z radości ☺
Mi znajoma przywiezie wagę niemowlęcą to będziemy się częściej ważyć. Chociaż raczej w porządku przybiera. Ona kupiła bo jej mały bardzo wolno przybierał nieraz to stał w miejscu. Dzisiaj ma 2 i pół roku i jest 2 kg cięższy od mojej Natalki która ma 4 lata i waży 16 kg. Olek 18☺
Różnie dzieci rosną. Każde w swoim tempie.

Hej dziewczyny :)
Dawno się nie odzywalam ale wkoncu Was nadrobilam :) U Nas dzień na pelnych obrotach :) przedszkole, noworodek do tego dom do ogarnięcia i dzień za dniem leci :)

U Nas wszystko ok Jagódka śpi pięknie ( odpukac ). Zasypia koło 21 i wstaje koło 4 rano a później koło 7 :) Oby jej tak zostało:)
To super Ci śpi. Mój też jak o 21 zaśnie to o 2 się przebudzi i potem 6-7 dopiero☺

Karmisz ją piersią czy mm, że tyle godzin potrafi przespać ciągiem? :o

To chyba i tak nie ma wpływu na sen dziecka, tak podobno jest :D moja raz od tych 6 tygodni przespała ciągiem od 20-2 w nocy czyli 6 h i tez byłam w szoku. A znowu wczoraj od 18-23 męczyła bez spania ciagle, co odłożyłam najedzoną to się wybudzala i od nowa także chyba dzieciaczki tez maja swoje lepsze i gorsze dni :D

Laktator to dobra inwestycja, chociażby do tego żeby sprawdzić ile ml mamy w piersiach. Ja póki co 4 razy ściągałam jak mały spał a potem mu od razu jak się obudził to dałam z butelki. Dopiero jak pojadę do gina to odciagne po to żeby babcia dała jak mnie nie będzie. Chociaż możliwe że jak nakarmie go przed wyjazdem to wytrzyma bez jedzenia bo nie będzie mnie co najmniej 2 godz.
Piotruś też już fajnie wodzi wzrokiem za zabawkami. I od 2 dni się uśmiecha się jak do niego mówię. Jak zrobił to pierwszy raz to aż się poryczałam z radości ☺
Mi znajoma przywiezie wagę niemowlęcą to będziemy się częściej ważyć. Chociaż raczej w porządku przybiera. Ona kupiła bo jej mały bardzo wolno przybierał nieraz to stał w miejscu. Dzisiaj ma 2 i pół roku i jest 2 kg cięższy od mojej Natalki która ma 4 lata i waży 16 kg. Olek 18☺
Różnie dzieci rosną. Każde w swoim tempie.
Leonardo też już strzela świadome uśmiechy . Ja mleko z butelki podawałam 2 razy. Teraz będę chciała ściągnąć na poniedziałek, bo będę zawozić dziewczyny a tańce i w razie czego wolę mieć mleko że sobą. Ostatnio karmiłam go w samochodzie .

reklama
Do góry