reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Sciagasz elektrycznym czy recznym? Ja do ręcznego nie mialam cierpliwosci. Elektrycznym w pierwszy dzien sciagnelam 40ml a na drugi dzien juz 80ml[emoji2]
Elektrycznym ręcznym bym oszalała. To może jutro pójdzie więcej kto wie. Z drugiej strony nie chce musieć później codziennie ściągać bo za dużo ale tak w razie czego żeby móc sciagnac

reklama
U mnie to jest tak że laktatorem nie ściągnę dużo, ale wystarczy że jestem bez stanika, mała położę koło piersi (nie na) i leci ze mnie. To dopiero złośliwość cycow. Jak trzrba do laktatora to nie leci, a jak nie trzeba to samo kapie i się marnuje [emoji23] nawrt teraz jak myślę o KP to mnie zaczyna pod pachami ciągnąć czyli znak że się produkcja zaczyna

Fajnie :) u mnie hormony tak nie działają jakoś. Ciągle mało tego.mleka mam :/

Bo różne dzieci mogą mieć różne objawy skazy. Różne wysypki, w różnych miejscach.
No to mnie zbiłaś z tropu teraz.. jestem na diecie już drugi tydzień to powinno mu się poprawić chociaż trochę. A tu jeden dzień go obsypie i widać to głównie rano albo jak się złości albo po kąpieli. Tak to blednie..

No to mnie zbiłaś z tropu teraz.. jestem na diecie już drugi tydzień to powinno mu się poprawić chociaż trochę. A tu jeden dzień go obsypie i widać to głównie rano albo jak się złości albo po kąpieli. Tak to blednie..
A jesteś pewna że nie jesz nabiału tak jak Ci mówiłam na co trzeba uważac? Bo może w czymś nabiał jesz

Mąż odebrał dziś mój wynik histopatologiczny tego potworniaka co mi wycieli przy cc. Nowotwór niezlosliwy wycięty w calosci:) mój gin potwierdził że jest ok.
Myślicie że powinnam iść jeszcze do jakiegoś specjalisty z tym wynikiem?
Najważniejsze że pozbyłaś się tego dziadostwa. Ja bym poszła do kogoś mądrego bo myślę , że przez pewien czas powinnaś być pod kontrolą.

A w jakich miejsach macie i jam wyglądają? U nas szorstkie policzka i plamki na szyi, karku i za uszami.

A wyeliminowałaś ze swojej diety wszystko co ma chociażby malutką zawartość mleka? Typu szynki, słodycze, chleb itp? Ja dopiero czytam o tym i myślę co mogę jeść.
U nas dokładnie te same miejsca co piszesz. Prawy policzek wczoraj miał lekko szorstki i krostki. Lewy ładny. Jestem drugi tydzień na diecie. Wędliny czytam co mają w składzie. Słodycze jem domowe i robię bez produktów mlecznych. Chleb jem pełnoziarnisty nie wiem ile w nim mleka.
Dzisiaj mały już bardzo ładną ma skórę. Prawie nic nie widać.. jeszcze poczekam..

Nie biorę takiej sytuacji pod uwagę, bo oszaleję sprawdzając wszystkie składy tak dokładnie itp :D u nas jest tylko drobna wysypka, żadnych dodatkowych objawów, więc mam nadzieję, że to z "przedawkowania" rzeczy z białkiem ;)
U nas też oprócz wysypki nie zaobserwowałam innych objawów. A wcześniej jadlam wszystko i mleka bardzo dużo piłam, sery, jogurty. To może tez przesadziłam?

My dzisiaj na szczęście wychodzimy z Laura do domu ❣️ cieszę sie bardzo bo wczoraj przechodziłam kryzys, bez płaczu sie nie obyło ale mam nadzieje ze w domu już wszystko wroci do normy :) a powiedzcie mi, rodziłam naturalnie 09.08, dzisiaj wydzielina zabarwiona na czerwono, czyżby zaczynał sie okres?[emoji33] tak dziada nie lubię [emoji35]
Ja myślę że jeszcze macica się oczyszcza.
Ciesze się bardzo że możecie już wracać do domu ☺ i że córcia już zdrowa☺

Jeśli truskawka jej nie uczuli to nic innego raczej nie ma prawa jej krzywdy zrobić :*
Zobaczymy:biggrin2: Jak to jest, jeśli zjadłam truskawki o 13ej, będę ja karmiła pierwszy raz po ich zjedzeniu za chwilę bo już się budzi to kiedy mogłyby być ewentualne objawy?
Ps. wczoraj rano zamówiłam ten balsam clarena i właśnie dostałam smsa, że czeka w paczkomacie.:)

reklama
Dziewczyny jak wy to robicie że ściągacie tyle mleka. Młody się najada moim ale chciałam ściągnąć żeby pójść z córką tylko gdzieś i po karmieniu udaje mi się ściągnąć tylko 20 ml ściągnęłam po 2 karmieniach i mam 40 ml. No nic będziemy mm podawać i tyle.
Ja wczoraj zostawiłam małą w szpitalu z moją mamą na kilka godzin. Mleko ściągałam po każdym karmieniu (30-40ml wychodziło) więc na 3 karmienia po 78-80ml ściągałam przez calą dobę.

Do góry