reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny jak wy to robicie że ściągacie tyle mleka. Młody się najada moim ale chciałam ściągnąć żeby pójść z córką tylko gdzieś i po karmieniu udaje mi się ściągnąć tylko 20 ml ściągnęłam po 2 karmieniach i mam 40 ml. No nic będziemy mm podawać i tyle.

Dziewczyny jak wy to robicie że ściągacie tyle mleka. Młody się najada moim ale chciałam ściągnąć żeby pójść z córką tylko gdzieś i po karmieniu udaje mi się ściągnąć tylko 20 ml ściągnęłam po 2 karmieniach i mam 40 ml. No nic będziemy mm podawać i tyle.
Bo po karmieniu jsk laktacja unormowana to więcej nie ściągniesz. Mam teraz podobnie. Produkuje się tyle ile potrzebuje dziecko.

Bo po karmieniu jsk laktacja unormowana to więcej nie ściągniesz. Mam teraz podobnie. Produkuje się tyle ile potrzebuje dziecko.
No i niby dobrze w sensie dokarmiać nie musimy i piersi normalne a nie bolące balony tylko z tym wychodzeniem bez dziecka lipa.
Wolałabym podawać moje ale pewnie jak raz w tygodniu podam mm to nic się nie stanie.
Pamiętam że z córką jak już była starsza chyba ok 3 miesięcy miała to w nocy sciagalam mleko i tak 60 z jednej piersi szło , może z czasem się uda coś więcej.

No i niby dobrze w sensie dokarmiać nie musimy i piersi normalne a nie bolące balony tylko z tym wychodzeniem bez dziecka lipa.
Wolałabym podawać moje ale pewnie jak raz w tygodniu podam mm to nic się nie stanie.
Pamiętam że z córką jak już była starsza chyba ok 3 miesięcy miała to w nocy sciagalam mleko i tak 60 z jednej piersi szło , może z czasem się uda coś więcej.
Pobudzaj dłużej po karmieniach laktatorem i zrobi się więcej :*

U mnie to jest tak że laktatorem nie ściągnę dużo, ale wystarczy że jestem bez stanika, mała położę koło piersi (nie na) i leci ze mnie. To dopiero złośliwość cycow. Jak trzrba do laktatora to nie leci, a jak nie trzeba to samo kapie i się marnuje [emoji23] nawrt teraz jak myślę o KP to mnie zaczyna pod pachami ciągnąć czyli znak że się produkcja zaczyna

reklama
Sciagasz elektrycznym czy recznym? Ja do ręcznego nie mialam cierpliwosci. Elektrycznym w pierwszy dzien sciagnelam 40ml a na drugi dzien juz 80ml[emoji2]

Do góry