E
Ewka34
Gość
Nie mam pojecia.. nasila mi sie gdy chodze, a jak leze to nie jest zle.. moze nerki?A trzustka?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie mam pojecia.. nasila mi sie gdy chodze, a jak leze to nie jest zle.. moze nerki?A trzustka?
Jaka ona fajna już☺takie ma bystre spojrzenie. I włoski jakie już ładne ❤❤
Mojemu z powiek też schodziła skóra. No oczka niczym nie posmarujesz. Ja przecieram buzię kilka razy dziennie wacikiem w wodzie przegotowanej i oczka też. Samo się złuszczy. A do buzi mam krem emolium i tym smaruje.oprócz oczekDziewczyny młodemu łuszczy się skóra co jest normalne u niemowląt..Ale co mnie martwi to to ze łuszczy się przy oku na górnej i dolnej powiece. Brzuszek i stópki polozna kazała smarować kremem lipobasa i teraz skóra już wygląda super. Co mogę stosować na buźke okolice oczu?
Ja nie miałam problemów. Urodziłam przed 3 w nocy a tego samego dnia pod wieczór było wc. Ale ja od razu jadlam dużo bo miałam apetyt straszny i dużo piłam to szybko ruszyło.Kobietki co prawda ja raczej wrześniowa mamuska jestem ale z tym pytaniem muszę jednak do Was się odezwać, jako grupy większej liczebnie a tym samym bardziej "doświadczonej".
Jak to było u Was z wypróżnieniem po porodzie. Po jakim czasie udało się wam odwiedzić toaletę. U mnie mija 4 doba od porodu i nic, wczoraj wziełam nawet czopka glicerynowego i cisza.Co prawda mocno mnie fizjologiczna przeczysciło przy porodzie ale jednak to już 4 dzień i czopek nic nie zdziałał. Boję się co będzie później:/
No sama słodycz. Ah nie mogę się napatrzeć na tę jej bujną czuprynkę ☺
Ja urodziłam syna 10 dni wcześniej, córkę tydzień i obojgu skóra schodziła. ☺ Mały wczoraj skończył miesiąc i do tej pory na stopkach się łuszczy skóra. Na nadgarstkach już prawie ok. Brzuszek też już ładny.cześć dziewczynyodkąd mały się urodził, ja nie mam czasu żeby cokolwiek tu napisać
nieraz podczytuje, i na tym się kończy
uczymy się siebie nawzajem, mały rośnie, niestety miewa kolki..nieraz siedzę z nim w nocy,bo nie chce spać,kręci się, jest niespokojny, płacze;/ wczoraj kupiłam kropelki Delicol i daje mu do mleka
mam nadzieję,że pomogą
fajnie, że pogoda jest ładna, to jeszcze korzystamy i spacerujemy
@Fiorna mojemu Franiowi też łuszczy się skóra, i kąpię go w emolium,i smaruję balsamem z emolium na zmianę z oliwką w żelu
wyczytałam, że często dzieciom urodzonym po terminie właśnie łuszczy się skóra..
Maja dziś 6tygodni i też gdzieniegdzie jeszcze jej naskórek się złuszczaJa urodziłam syna 10 dni wcześniej, córkę tydzień i obojgu skóra schodziła. [emoji5] Mały wczoraj skończył miesiąc i do tej pory na stopkach się łuszczy skóra. Na nadgarstkach już prawie ok. Brzuszek też już ładny.
Też mam podobny leżaczek bujaczek i też się zastanawiam kiedy kłaść małego. Jeden raz go położyłam jak płakał okropnie a ja musiałam iść do łazienki.No sama słodycz. Ah nie mogę się napatrzeć na tę jej bujną czuprynkę [emoji5]
Od kiedy kładziesz ją na leżaczku? Bo ja też mam podobny i on nie ma pozycji całkiem na płasko i zastanawiam się kiedy małego w niego położyć.
Tak się.meczy biedny z kółkami ?Kasiu, ale na delicolu jest napisane, że jest na kolkę niemowlęcą[emoji16]To bym jej nie dawała. Od czasu do czasu możesz dać espumisan. Ja podaję sab simplex, bo już wszystkie inne środki i pomysły nam się skończyły[emoji5]
A nerka ? Ale Chyba niżej jest ..Dziewczyny znowu boli mnie po lewej stronie.. mialam kiedys ten bol i kolonoskopia nic nie wskazala.. myslalam ze spokoj bedzie.. ech.. tenbol jest jakby pod żebrami ,niby zoladek niby jelita niby kurde nie wiem co.. :/ jakby z tylu ,ale promieniuje z przodu.. nie wiem.. :/ wtedy,te kilka lat temu to az mdlalam z tego bolu teraz nie jest tak zle ale w tym samym miejscu :/ moze musze uwazac na to co jem bo w ciazy jadlam glownie owoce i warzywa, a teraz pochlaniam wszystko.. i slodkie tez i tluste itd..